Autobahn

Dit is de kleinste elektrische Renault sinds de Twizy

Het Renault-Nissan concern is de kampioen van het relatief goedkoop elektrisch rijden. Na de Twizy, de Leaf en de Zoe, komt nu deze piepkleine stads-crossover. We hopen dat ze technisch wat beter hun best hebben gedaan dan bij de naamgeving.

Voor het eerst sinds de val van Carlos Ghosn staat Renault op een grote autoshow, die van Shanghai. Stond de grote kleine man in oktober nog naast het praktisch identieke concept, vandaag had diens usurpator/rechtmatige opvolger (afhankelijk van wie je het vraagt) Thierry Bolloré het genoegen de productieversie van de K-ZE te presenteren. Renault heeft een half jaartje kunnen nadenken over de definitieve naam van het zeer technocratisch klinkende 'K-ZE', en kwam uiteindelijk met....K-ZE. Juist. We vermoeden dat het naamgevingsteam gewoon maar aan de lunch met wijn is gegaan, onder het mom 'wat kan het schelen, de Chinezen kopen het toch wel'.

Want ja, de K-ZE is een stads-SUV voor China. Hij wordt gebouwd door Renault en Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC) en komt nog voor het einde van het jaar op de lokale markt. Erg scheutig met details zijn de Chinezen niet: ze melden dat de K-ZE "een klassiek SUV-design met een bodemvrijheid van 150 mm biedt" en dat het ding een 2.423 mm lange wielbasis en bagageruimte van 300 liter heeft. Ter vergelijking: bij de Zoe is dit 2.588 mm en 338 liter, dus de K-ZE is echt een miniscuul ding. Gelukkig zijn Chinezen doorgaans ook niet zo groot.

De K-ZE kan laden via een regulier stopcontact, een laadpaal en zelfs via een snellaader. Verdere specificaties worden niet gegeven, maar wat kan het schelen, het gebakje is toch niet voor hier. De strategie van de Fransen is echter overduidelijk: op de grootste (elektrische) automarkt ter wereld inzetten op een betaalbare EV in het razend populaire SUV-segment, gemaakt volgens 'rigoureuze mondiale kwaliteitsstandaarden', en met een Europese badge erop. Hier kunnen ze potentieel flink volume mee maken.

Reacties

mr.Cam 16-04-19 | 09:52 | 3

Nog zo'n vervelende wegluis die overal te langzaam in de weg rijdt en het klimaat extra verneukt als hij niet op groene stroom rijdt zoals in nederland het geval is.

bitflip 16-04-19 | 13:56

Praktisch alle laadpalen in NL leveren groene stroom.
Overigens is 'ie ook schoner als je de energie uit bv. bruinkool haalt.

Johnny66 16-04-19 | 14:20

83 procent in NL is vuile stroom.

koeberg 16-04-19 | 21:08

@Johnny66 | 16-04-19 | 14:20: Er wordt aanzienlijk meer dan 17% aan groene stroom verkocht. ;). wisenederland.nl/groene-stroom/zo-wer...
Oke, dat certificatensysteem werkt niet echt. Maar toch, als je enerzijds het lokale milieu wil verbeteren (luchtkwaliteit) en ook de CO2-uitstoot wil verminderen en je hebt ruim 8 miljoen kleine verbrandingsmotoren rondrijden (dat zijn dan alleen nog de personenauto's), dan ligt het aan de hand daar wat aan te doen. Energieopwekking centraliseren, efficiëntie door schaalgrootte. En een stationaire energiecentrale heeft meer ruimte om uitlaatgassen te kunnen filteren.
Daarnaast, als additionele bonus: je kunt ook energie importeren uit Frankrijk. Dan heb je een auto die op kernenergie rijdt; hoe cool is dat?

mr.Cam 16-04-19 | 09:53 | 2

Een tip voor Renault: stop met Formule 1 en electrische auto's. Wat een poltiek correcte onzin allemaal weer.

Ome Gijs 16-04-19 | 12:47

Kan wel onzin zijn, maar over 10 jaar mag je geen auto meer kopen als er geen stekker aan zit.

Johnny66 16-04-19 | 12:57

Voor het milieu geen nut . De olie is over 80 jaar op.

Ome Gijs 16-04-19 | 12:47

Het werd tijd voor dit soort auto's. De rest is veel te groot, zwaar en vooral te duur voor de meeste mensen in de stad.

der Schmutz 16-04-19 | 13:32

snellaader?

Reageer