Autobahn

Zit Elon Musk de SEC nu alweer te trollen?

Elon Musk heeft Gilles de la Twitter. Hij twittert alles wat in hem opkomt, ook als hij echt beter zijn mond kan houden.

Wat betreft het vrij associëren is Elon Musk toch een beetje de Thierry Baudet der Amerikaanse CEO's. Hij heeft het al een tijd aan de stok met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Musk twitterde nu eens dat hij erover dacht Tesla van de beurs te halen en dan weer voorspelde hij hoeveel auto's Tesla in de toekomst zou maken. Dat is, volgens de SEC, koersgevoelige informatie en dus moet hij daarmee ophouden.

De SEC eist dan ook dat papa en mama Tesla meelezen als Musk na het klappen ener voedzamen djonko weer eens begint te twitteren. Zelfs federale rechters hebben een beetje genoeg van het gezeur tussen de SEC en Musk. En net nu ze in onderhandeling zijn over ouderlijk toezicht, klimt de Muskmeister weer in de pen. 

'Musk wrote Sunday that Tesla Inc. will make more than 500,000 cars in the next 12 months. A similar tweet sent almost two months ago in which Musk said the company would build half a million vehicles in 2019 led the U.S. Securities and Exchange Commission to argue he was in contempt of a settlement reached with the regulator last year.' Is het trollen, is het een compulsie of is het onschuldig discussiëren? Onhandig is het in ieder geval.

Social

En de hot take

Social

Reacties

Tisnietanders 16-04-19 | 09:26

Die hele SEC poppenkast is onzin die bedacht is door de prehistorische auto-industrie en de shorts die proberen de nieuwkomer monddood te maken. Maar ze hebben al verloren.
In tegenstelling tot wat Hilderink suggereert is het niet duidelijk of de rechter klaar is met Musk of met de SEC. Maar het lijkt er sterk op dat de rechter vooral klaar was met de SEC:
“Take a breath,” said US District Court Judge Alison Nathan. “Come back with your reasonableness pants on.”
Dat kan niet over Musk gaan, aangezien het vooral de SEC was die van alles van de rechter vroeg en Musk die vooral stelde dat hij niets mis gedaan had.
Maar goed, Tesla artikelen scoren wel op Autobahn, dus het is niet verwonderlijk dat de werkelijkheid een beetje wordt aangepast, want dat er 'niets aan de hand' is verkoopt geen advertenties natuurlijk.
Hoe dan ook. Een ieder die enig idee van recht heeft, zal begrijpen dat het niet lang zal duren voordat Musk weer mag roepen wat hij wil.

Johnny66 16-04-19 | 09:55 | 4

''prehistorische auto-industrie '' als vermoedelijk zwaar gesubsidieerde nogal dedain , zacht uitgedrukt. Musk heeft 15 jaar geen winst gemaakt ondanks al die miljarden aan tegemoetkomingen. Er is en was dus geen markt . De zakelijk , die vreet wel door. De particulier kan niet en wil niet . Heeft angst om 160.000 km garantie op de accu''s en wordt vaste klant bij de bandenboer. Dat zijn even de feiten , een duwmarkt op instigatie van de EU en NL als beste jongetje van de klas ( ooohhh , die Algemene Rekenkamer gaat ons nog verassen...). De transitie was een voorliegshow , is al voorbij , moet opnieuw vorm gegeven worden . De volgorde .... Tisnieanders , de feiten zoals ze zijn .

bitflip 16-04-19 | 13:54

Denk je dat de realiteit zich gaat aanpassen aan je wanen als je ze maar vaak genoeg herhaald?

Tisnietanders 16-04-19 | 15:40

Het zou wel leuk zijn een Johnny66-generator te maken. Zodra iemand Tesla zegt wordt er automatisch namens Johnny66 een post onder gezet 'Geen vraag. Gaat niet werken. Stom. Musk. Slecht. Levert alleen maar verlies op.' Zodat over een jaartje of 3 als Tesla een van de grootste autoverkopers in Nederland is en het Tesla aandeel door het dak is gegaan Johnny66 nog steeds een begrip is.

Johnny66 16-04-19 | 16:31

kan jij mij nou schelen , lekker de feiten.

Johnny66 16-04-19 | 16:32

... die je niet hebt . Ook nu weer.

TuurlijkNiet 16-04-19 | 14:01 | 1

Musk wrote Sunday that Tesla Inc. will make more than 500,000 cars in the next 12 months. A similar tweet sent almost two months ago in which Musk said the company would build half a million vehicles in 2019.

Musk doet hier precies hetzelfde als twee maanden geleden: Hij herhaald alleen al bekende informatie. Bekende informatie is niet beursgevoelig. De SEC kan dit bericht niet bekritiseren, want herhaling van informatie valt onder de vrijheids van meninguiting. De SEC, een overheids instantie mag dit recht (1st amendment) niet inperken.. Als ze wel een poging daartoe doen, wat Musk kan bewijzen als SEC deze twee als 'fout' ziet, kan Musk direct naar een federale rechter stappen en eisen dat de SEC moet stoppen met het inperken van zijn 1st amendment rechten.. Als de rechter daarin mee gaat, dan komen ook automatisch de bestaande zaken te vervallen. Daarnaast kan hij daarna een schade clain neerleggen bij de SEC vanwege koers manipulatie door de SEC. Het vooraf aankondigen van een onderzoek is immers beursgevoelig en na die aankondiging ging de koers onderuit. Het schil kan hij dan vervolgens claimen want het aandeel was stevig aan het klimmen naar 350 dollar per aandeel (stond op 347 voor de crash).. Ook kan hij dan de interne memo's opvragen en nagaan of elke keer dezelfde personen hebben aangestuurd op vervolging. Die personen zou hij dan civiel rechterlijk aansprakelijk kunnen stellen..

Dit kan dus weleens een bijzonder slimme tweet van Musk blijken..

Johnny66 16-04-19 | 16:34

Slim is auto''s maken , liefst van kwaliteit en je van deze spelletjes ver houden .

joepiedepeopie 16-04-19 | 16:22

De heer Musk heeft al voor hetere vuren gestaan. Zowel ten bate van Tesla als ook voor
Spacex. Laat den Elon maar schuiven.

Reageer