Red Bull krijgt in Azerbeidzjan Honda-motorupdate dat twee tienden per rondje oplevert!

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Goed nieuws voor Max Verstappen en Pierre Gasly! Red Bull Racing krijgt voor de volgende race, de Grand Prix van Azerbeidzjan, een update van de Honda-motor, dat meldt De Telegraaf. Het zou gaan om een verbetering van zo'n 20 pk.

Hiermee zou de RB15 twee tienden per rondje sneller zijn, wat erg goed van pas komt in de straten van Baku. Het langste rechte stuk van de kalender bevindt zich in de hoofdstad van Azerbeidzjan (2,2 kilometer), waardoor een sterke motor erg belangrijk is. In China bleek dat de Ferrari-motor ontzettend snel is op een recht stuk, dus zal Max Verstappen ontzettend blij zijn dat ook hij wat extra vermogen krijgt.

Ontwikkeling party modus

Niet alleen het algehele motorvermogen krijgt een update, ook de party modus van Honda wordt nog steeds flink verbeterd. Christian Horner bevestigde afgelopen weekend dat de Japanse fabrikant erg hard aan het werk is om de party modus steeds beter te maken. Hierbij helpt Red Bull ook hard mee.

"We zijn met Honda hard aan het werk om de 'party-modus' voor de RB15 verder te ontwikkelen. Honda heeft zeker nog updates achter de hand die in de loop der tijd bij ons zullen belanden", aldus de Britse teambaas.

Reacties