Autobahn

BMW lekt nieuwe 1 Serie en M135i xDrive

De  1 Serie van BMW loopt op zijn laatste benen en staat op het punt van vervanging. De Duitsers hadden vast een strategie bedacht om de auto aan de wereld te tonen. Leuk, maar  die is om zeep geholpen door een onverlaat: dit is de nieuwe BMW M135i xDrive.

Op de spionageplaatjes die het internet op lekten is niet gewoon een willekeurige 1 Serie te zien. Neen, BMW heeft de pech dat de heetste versie van de nieuwe Eén als eerste naar buiten komt. Op de plaatjes zien we een kloeke BMW, die eigenlijk het eerste doet denken aan een lagere variant van de X2.

Omdat het een M-versie van de nieuwe 1 Serie betreft, kijken we naar een auto met een lekker dik uiterlijk. Zowel aan de voorkant, als aan de achterkant heeft hij verticale sleuven om (koel)lucht door de auto te geleiden. Ook heeft hij de kenmerkende dubbele uitlaten die we kennen van de M140i. De motor is volgens de spioneerders van Bimmerfile goed voor 306 pk en zit aan een achttrapsautomaat en komt uit in een verbeterde versie van xDrive.

Voorwielaandrijving

Hoewel de auto er goed uitziet en het ongetwijfeld goed zal doen in de strijd tegen de Mercedes-AMG A35, de Audi S3 en Ford Focus ST, is het toch niet de BMW waar iedereen op hoopt. Het is een breekpunt in de geschiedenis: dit is een voorwielaandrijver. Goed, met de xDrive kan je net doen alsof het een achterwielaangedreven auto is, maar het is nep. Ook is de zes-in-lijn voorin verdwenen en vervangen door een viercilinder. Dit, kortom, is eigenlijk een MINI. 

Wie een echte BMW wil, doet er dus goed aan om nu de M140i aan te schaffen. Vooralsnog ziet het eruit dat het de laatste is van een tijdperk. Zucht.

Reacties

Reagurend_Nijlpaard 15-04-19 | 14:39

"lekt".

jalapzeg 15-04-19 | 18:27

Achterwerk is wel ok, voorkant lijkt op die varkens uit Angry birds.

Blubberbazooka 15-04-19 | 21:19 | 1

Hoe lang zal het duren voordat er aftermarket kits komen met bumpers die wel te pruimen zijn. Wat een lelijke snuit zeg!!
En FWD???? Laat maar. Lekker nog een mooie huidige generatie Bimmer opsnorren op mobile.de
Vanaf deze generatie kunnen we allemaal net zo goed Mazda gaan rijden.

MisterMr 15-04-19 | 21:23

Ford heeft al bewezen dat je een heerlijk strak sturende FWD kan maken. Denk dat BMW de lat minstens even hoog legt.

Dwergmaster 15-04-19 | 21:31

"lekker dik uiterlijk"
Het ziet eruit als een X2.. Niet mijn definitie van dik, eerder een seniorenbak op een fout soort onderstel.

Reageer