Autobahn

Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen betere Honda-motor

Honda heeft voor de volgende Grand Prix een mooi cadeau voor Red Bull Racing: de eerste moto-upgrade van het jaar. Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen er in Azerbeidzjan een horde Japanse paarden bij in hun V6'en.

Na de slaapverwekkende Grand Prix van China is het tijd voor wat goed nieuws uit de Formule 1. Gelukkig heeft strateeg Helmut Marko van Red Bull dat. Hij kreeg een fijn bericht van zijn Japanse motorpartner Honda. In Azerbeidzjan komt de eerste motor-upgrade van Honda aan bij Red Bull Racing. Het betekent dat Max Verstappen en Pierre Gasly er beiden twintig pk op vooruit zullen gaan.

Twee tienden

Volgens de Telegraaf is die hoeveelheid goed voor een snelheidssprong van ongeveer twee tienden per ronde. Het zou Verstappen wellicht net dat beetje kunnen geven waardoor hij de Ferrari's en Mercedessen kan bijhouden. Daarbij is het wel zaak dat de Duitsers en Italianen niet ook net in Baku met een geplande upgrade van hun motor komen, want dan haalt de hele vooruitgang niets uit.

De komende upgrade is in ieder geval al meer dan ze ooit bij Renault kregen. De vorige motorleverancier heeft het nog steeds moeilijk met de betrouwbaarheid. Hun rijder Nico Hulkenberg had weer een DNF achter zijn naam doordat hij uitviel met motorproblemen. 

Reacties

Reagurend_Nijlpaard 15-04-19 | 12:32

Da's leuk maar dat doen Ferrari en Mercedes natuurlijk ook.

SP-B 15-04-19 | 13:26

Als het klopt, die 20pk, dan is dat wel een flinke stap vooruit. Dat is serieus veel en ik ben er vrij zeker van dan zowel Mercedes als Ferrari die ruimte niet meer hebben.

Super Vaagstra 15-04-19 | 14:32

Hoezo bijhouden? Hij moet ze voorbij.

Melkenkaas 15-04-19 | 15:15 | 2

Volgens Hamilton zat Honda tot voor kort slechts 10pk achter hem, dus volgens de theorie van Hamilton heeft Honda nu een snellere motor....

Maarja... volgens Hamilton zat gisteren ook alles heel dichtbij en was het spannend!

TuurlijkNiet 15-04-19 | 16:14

Het zat gisteren ook dicht bij elkaar. Uiteraard was Mercedes sneller, maar de eerste rondes was dat maar minimaal. De stalorder van Ferrari zorgde ervoor dat Mercedes verder uitliep, terwijl Verstappen juist dichterbij kwam..

Daarbij weten we niet in hoeverre Mercedes hun motor hebben opgevoerd. Hamilton vroeg al tijdens de race of Bottas met een gevecht bezig was, want Hamilton wilde al op motor vermogen gaan besparen. Vergeet dat ze dit jaar slechts drie motoren mogen gebruiken. Als Mercedes hun motoren overbelasten om Ferrari nu voor te blijven, kan zich dat later in het seizoen tegen hun gaan werken..

Strategie lijkt tot nu toe bij elke race een factor..

Hiesjes 15-04-19 | 23:37

Hamilton doet niks anders als de concurrentie overschatten en zichzelf in een underdog positie plaatsen. Begint beetje doorzichtig te worden van em.

CamaroHans 16-04-19 | 08:08

Mercedes heeft volgens mij tot nu toe altijd genoeg vermogen achter de hand gehad, elke keer als Ferrari in de buurt komt wordt het vermogen weer iets opgeschroefd, ze geven de motor echter niet meer vermogen dan noodzakelijk uiteraard. Hoeveel vermogen ze nog achter de hand hebben weten ze alleen bij Mercedes natuurlijk maar ik denk voldoende om iedereen achter zich te houden.

Ze blijven hun motor natuurlijk ook ontwikkelen en zo wordt het erg moeilijk om ze in te halen. Pas zodra er nieuwe regelementen zijn worden de kaarten weer opnieuw geschud.

Reageer