Autobahn

Oh, hoi nieuwe Mercedes-Benz GLS

In de aanloop naar de New York International Auto Show kan het lekfeest beginnen. We trappen af met de nieuwe Mercedes-Benz GLS.

Auto's worden met regelmaat nog gelanceerd op autobeurzen, alleen worden ze daar nooit echt gelanceerd. Iedereen die daar in het publiek zit heeft de nieuwe vierwieler al in enige vorm gezien. Dat komt doordat elke introductie steevast komt na een 'lek'. Het is altijd weer die stagiair die op het verkeerde knopje drukt waardoor de hele wereld ineens al weet wat voor auto er een week later op de beursvloer zal staan. De lekken worden nooit weggemoffeld, want de early buzz rondom de auto is toch altijd wel fijn voor een merk. En daarom hebben we deze keer alvast de eerste beelden van Mercedes-Benz' nieuwste slagschip: de GLS.

Veel weten we nog niet van de Benz, die lekte via Twitter, maar het valt op dat hij eigenlijk heel herkenbaar blijft. Geen vreemde aanpassingen aan lijnen of uitgesproken details, het blijft gewoon een gigantische auto op hoge poten. Mercedes heeft al wel laten weten dat als je een lange SUV zoekt, je niet verder hoeft te kijken dan de komende GLS, hij heeft namelijke een langere wielbasis (3,14 meter) dan de BMW X7 (3,11 meter) en de Range Rover met verlengde wielbasis (3,12 meter). Dat houdt in dat de Chinese kopers van deze luxeslee nu echt met gestrekte benen achterin kunnen zitten.

Voor meer informatie over de nieuwe GLS moeten we nog heel even wachten. Mercedes toont de auto officieel op de New York International Auto Show. Deze start op 19 april en loopt dan tot 29 april.

Reacties

Johnny66 15-04-19 | 10:34 | 5

Waarom kan (bijvoorbeeld) KIA dat beter tegenwoordig ?

N3uk33nd 15-04-19 | 13:19

De Mercedes zal over 20 jaar nog steeds rond kunnen rijden, de KIA is over 5 jaar al rijp voor de sloop.

Boemibol 15-04-19 | 17:01

Jij denkt dat Mercedes kwaliteit verkoopt? Die tijden liggen al ver achter ons.

Johnny66 15-04-19 | 19:18

Een Toyota (lexus), huidige Kia en co hebben ruim meer kwaliteit , neem dat van mij aan . Mercedessen van rond 2000 die kapitalen roestschade hebben . Helaas mercedes , is niet anders. De amerikaan koopt liefst een Lexus.

MisterMr 16-04-19 | 07:14

@Johnny66 | 15-04-19 | 19:18: Je vergelijkt een nieuwe Lexus met een Mercedes van rond 2000? Kom op, je kunt beter.

N3uk33nd 16-04-19 | 23:09

@Johnny66
Jij hebt echt totaal geen kennis van auto's is het niet?
Rond 2000 waren de Mercedesen al reeds voorzien van een volledig verzinkt carrosserie, iets wat de overige Duitse en Japanse merken ook al decennia doen, maar voor die troep uit Korea is het blijkbaar de moeite niet eens waard.
De Amerikaan koopt liefst een Amerikaan, en als men over een (relatief) flink budget beschikt kopen ze Duits. Toyota doet het goed, maar concurreert eerder met de Amerikaanse merken dan dat ze voor dure premium gaan.

MisterMr 16-04-19 | 07:13

(lange wielbasis) 'Dat houdt in dat de Chinese kopers van deze luxeslee nu echt met gestrekte benen achterin kunnen zitten'
Chinezen staan inderdaad bekend om hun extreme lengte en zitten in een 5-serie compleet opgevouwen. Blij dat ze nu eindelijk een normaal kunnen reizen.

Reageer