Autobahn

Dagje naar Amsterdam? Doe het niet! Parkeren is bizar duur

Amsterdam is er niet meer voor de Nederlander, het is vanaf vandaag exclusief voor de rolkofferberijders. U moet van Femke Halsema en haar stadsbestuur wegblijven uit de stad met uw zuurverdiende centen. Parkeren is onmenselijk duur vanaf vandaag.

Terwijl Femke Halsema in New York is (ongetwijfeld is ze daar met een zeilboot naartoe geroeid) om te vertellen dat fossiele brandstoffen slecht zijn, pakt de lieve stad nog even door met autohaat. Vanaf vandaag kost het een half maandsalaris om een paar minuten in 020 te kunnen parkeren. Om precies te zijn €7,50 per uur.

Voor dat geld sta je niet mooi droog in een parkeergarage, met fijne muzak in de liften en verwarming rondom de auto. Welnee, gewoon in een vakkie langs de sloot gracht (met poep op de stoep en haat in de straat).

Doel van de hele operatie is: 'de binnenstad bereikbaar houden'. Nu is dat een mooi streven, maar dat bereik je niet door automobilisten uit te kleden. Daarvoor kun je beter alternatieven bieden, elektrische scooters bijvoorbeeld. Maar hee, wat deed diezelfde gemeente Amsterdam vorige week nog? Precies, (elektrische) scooters naar de rijbaan dirigeren en een helmplicht invoeren. Ja jongens, dat werkt dus niet. Elektrische scooters zijn een briljant slimme oplossing voor het vervoersprobleem in het uit de kluiten gegroeide dorpje dat Amsterdam is. 

Dat de gemeente van de lawaaiige scooters met een verbrandingsmotor af wil is niet zo gek, maar had dan op zijn minst even een uitzondering gemaakt voor de elektrische varianten. Helaas. En daarom sluit Autobahn zich aan bij het negatieve reisadvies dat Geenstijl vanmorgen uitvaardigde: WAARSCHUWING. GA NIET NAAR AMSTERDAM.

Reacties

Beffel0Bill 14-04-19 | 16:05

Ach jah .... parkeerkosten
Gelukkig mag ik m'n brommert nog bijna overal op de stoep parkeren
Gna gna gna

Super Vaagstra 14-04-19 | 16:30

En da’s nou precies wat ze willen.

GifKikkert 14-04-19 | 17:42 | 2

Dagje naar Amsterdam? Doe het wel! Maar kom niet met de auto, of parkeer m aan de rand van de stad en pak de metro. Bij de P&R parkeerlocaties parkeer je al vanaf 1 (één) euro per dag.
Of doe lui, rij naar het centrum, en zoek een half uur naar een dure parkeerplek. Mag ook. Kies zelf maar.

Marcel66664746 14-04-19 | 22:12

Precies

Reagurend_Nijlpaard 14-04-19 | 23:06

Ik kom daar liever gewoon helemaal niet.

Melkenkaas 14-04-19 | 17:44

Dagje Amsterdam is sowieso steeds minder leuker aan het worden, Je kan overal amper je kont keren.... bovendien hoor ik nog amper Nederlands op de straten.

Ik heb na 5 jaar studeren in onze hoofdstad het wel een beetje gezien daar!

Broek der Broeken 14-04-19 | 18:11

Ik kan wel duizend redenen verzinnen waarom ik niet naar Amsterdam zou willen, maar het parkeerprobleem is er daar nou juist niet één van. Waarom zou je in hemelsnaam naar een grote stad gaan met de auto als je een dagje uit gaat? Ik tel op de website van de NS al vijf treinstations in één oogopslag.

Threesixty 14-04-19 | 18:31 | 1

Vroeger kwam ik er vaker, maar nu ga ik niet meer voor mijn plezier naar die vieze plakkerige stinkstad.

Heel Amsterdam stad is tegenwoordig niets meer dan een grote menigte toeristen met her en daar wat clusters criminele Oostblokkers of "medelanders met een frustratieachtergrond" die het leven voor normale mensen absoluut onmogelijk maken.

Wat dat aangaat zit Halsema daar prima. Precies midden in het klimaat dat door decennia links gedogen en een kop-in-het-zand mentaliteit is gecreerd.

Nee, kom dan lekker naar Rotterdam. Normale parkeertarieven in goede accommodaties die tot aan de binnenstad goed bereikbaar zijn.

Reagurend_Nijlpaard 14-04-19 | 23:09

Ik moest daar een paar maanden geleden zijn, oude vriend ging trouwen. Had het gevoel dat Rotterdam aan de Bosporus lag.

Venckelino 14-04-19 | 19:34

Stond laatst stil in de buurt van een parkeerplek. Pats binnen 6 dagen bon op de stoep. Parkeergestapo onvermurmbaar. Hard doorrijden in Mokum dus.

oldbutnotsowise 14-04-19 | 23:13

Ach sinds de verzendkosten veel minder zijn dan de parkeerkosten, winkel ik meestal online. Gelukkig is parkeren bij de supermarkt nog wel gratis (maar ook dat is online te doen mocht dat veranderen).

sociaal_econoom 15-04-19 | 08:01

Dit is typisch GroenLinks... auto parkeren wordt steeds duurder.
Dit geld spenderen ze aan opvang en zakgeld voor illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers.

MisterMr 15-04-19 | 08:31

Amsterdam: niets te zien, loopt u maar door. De aantrekkingskracht is echt helemaal weg. Ga eens naar Utrecht, Groningen, Maastricht. Veel gezelliger.

dre50 15-04-19 | 17:45

Ga al jaren niet meer , er zijn mooie steden genoeg in Nederland.

Reageer