Autobahn

Lewis Hamilton wint GP van China, Max Verstappen net naast het podium

In de eerste bocht pakt Lewis Hamilton de leiding in de wedstrijd over van zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Brit geeft de leiding verder niet meer uit handen. Erachter vindt er een interne strijd plaats bij Ferrari en daarvan profiteert Max Verstappen.

774 coureurs uit 39 landen starten ooit een Formule 1-race, vandaag stonden er twintig klaar voor de duizendste race. Valtteri Bottas vertrok vanaf de voorste startplaats, gevolgd door Lewis Hamilton. De Brit pakt in de eerste bocht de leiding, ook Charles Leclerc haalt bij de start zijn teamgenoot in. Verderop zijn het Lando Norris en Carlos Sainz die met het McLarens tegen elkaar aan rijden met behulp van de Toro Rosso van Daniil Kvyat. Het levert een virtual safetycar op en de beide wagens van McLaren gaan naar binnen voor een nieuw setje banden.

Daniil Kvyat krijgt uiteindelijk een drive through penalty voor de tik die hij aan Lando Norris uitdeelt in de eerste bocht. De eerste gewone pitstop is van Antonio Giovinazzi in zijn Alfa Romeo, hij stopt al na acht rondjes. De Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel rijden ongeveer even hard, maar toch geeft de Scuderia de order aan Leclerc om Vettel er voorbij te laten. De Duitser rijdt vervolgens niet keihard weg bij zijn teamgenoot, die vrij geïrriteerd is door de order. De jonge Monegask blijft erop hameren dat hij sneller is. Intussen nadert Max Verstappen langzamerhand tiende voor tiende van een seconde.

Renault

Na de zeventiende ronde rijdt Nico Hulkenberg binnen, zijn Renault heeft het (weer) begeven. Max Verstappen komt binnen voor een nieuw setje banden en komt op P8 terug vlak voor Kimi Raikkonen. Het is een duidelijke poging tot undercut, daarna komt Vettel binnen, hij komt vlak voor Verstappen terug op de baan. Aan het einde van het superlange rechte stuk zet Max de auto naast die van Seb, maar hij schiet net te ver door, waardoor Vettel terug kan komen.

Bij Mercedes is Bottas de eerste die stopt in de 22e ronde, daardoor komt Leclerc, die zo lang mogelijk op zijn mediumbanden  doorrijdt op de tweede plek. Een ronde later komt Lewis Hamilton voor zijn nieuwe rubber bij de crew en ook Leclerc haalt nieuw rubber. De Monegask komt achter Verstappen terug, Max gaat dus naar P4.

Social

In ronde 26 vindt ook Kimi Raikkonen het wel eens tijd geworden om nieuwe harde banden te halen bij zijn team. Hij komt op een fractie van een centimeter achter Kevin Magnussen terecht, maar passeert de Deen al vrijwel direct. Een paar ronden later komt Kvyat binnen voor medium banden én een nieuwe neus. Kennelijk heeft de Rus bij de startcrash toch teveel schade aan zijn voorvleugels opgelopen.

In de 35e ronde rijdt Max Verstappen de pitstraat in voor nieuwe Medium-banden en ook Ferrari reageert op de pitstop: Vettel moet ook binnenkomen voor nieuw rubber. Raceleider Hamilton komt ook nieuwe gele mediums, vlak daarna gevolgd door Bottas. De twee Mercedes komen terug op de baan met Leclerc in hun midden, maar de jongeling moet waarschijnlijk nog naar binnen voor nieuw rubber.

Bottas wordt nu opgehouden door Leclerc. De Fin probeert erlangs te komen, maar het lukt niet meteen. Deze strategie kan Ferrari helpen om Vettel dichterbij Bottas te brengen. Aanvankelijk lukt dat goed, maar dan weet Bottas erlangs te rijden met behulp van DRS. Na zijn pitstop komt Leclerc achter Verstappen terug op de baan. De tweede uitvaller meldt zich in de pitstraat: Daniil Kvyat. Dankzij de start en de drive through had hij al geen briljante race en dus is het niet heel erg om uit te vallen voor de Rus. 

In de laatste paar rondjes gebeurt er weinig op de baan, maar de coureurs beginnen te denken aan het extra punt voor de snelste ronde. Alleen Charles Leclerc en Pierre Gasly hebben een gat dat groot genoeg is om nieuwe banden te halen en een poging te wagen. Voorlopig heeft Sebastian Vettel het punt in handen. Leclerc heeft een probleem met de versnellingen, maar zijn team meldt over de radio dat er niets van uit de data blijkt.

Snelste ronde

Drie ronden voor het einde zet Lando Norris zijn auto in de pitstraat neer, hij is uitvaller nummer drie. Dan komt Pierre Gasly binnen voor zachte banden: hij gaat voor de snelste ronde. Eindelijk actie! De Fransman komt ruim voor Ricciardo terug op de baan en rijdt in een leeg gebied op de baan, dus hij heeft hij alle ruimte en twee rondes om die snelste ronde binnen te slepen. En de strategie werkt!

1.000e race is prooi voor Hamilton

Het podium is uiteindelijk voorspelbaar: P1 Lewis Hamilton, P2 Valtteri Bottas, P3 Sebastian Vettel. Max Verstappen rijdt dertien seconden achter het podium over de finish, gevolgd door Charles Leclerc. De rest van de uitslag onder de Autobahn F1 Show.

Leuk om te vermelden is dat Toro Rosso-rijder Alex Albon Driver of the Day is. De Britse Thai moest met zijn auto uit de pitstraat starten omdat hij na zijn crash in FP3 geen tijd kon zetten. Het is daarom een flinke prestatie dat hij naar de tiende plek is gereden tijdens de race.

Social

Reacties

goedverstaander 14-04-19 | 10:02

Jammer, ik had meer spanning verwacht. Vooral ook omdat het circuit in Sjanghai zich leent voor inhaalacties en die hebben we amper gezien. Het kwam vooral neer op een spelletje met de bandenwissels. Goed dat Verstappen een P'tje pakte, meer zat er ook niet in. Hoogtepunt was welhaast de snelste ronde van Pierre Gasly .

Super Vaagstra 14-04-19 | 11:35 | 3

Ging precies zoals ik verwacht had, F1 heeft een groot probleem.

Ome Gijs 14-04-19 | 13:05

Klopt, inhalen is veel te moeilijk en de auto is veel te belangrijk. De coureur heeft misschien nog maar 10% invloed en eigenlijk nog veel minder want zet Hamilton maar eens in een Williams.

Cen Bramer 15-04-19 | 10:42

Hoezo is inhalen veel te moeilijk? Ik heb Verstappen weer door het gras zien gaan dit weekend om een plaatsje te proberen te pakken.

Het zit 'm eerder in de regels en de handhaving ervan. De coureurs en teams gaan voor veilig: eindklassement is belangrijker dan racewinst, lichtste contact leidt al tot penalties.

Een beetje alsof je AJAX-Feyenoord doet
* met alle spelers in zo'n opblaaspak (Halo)
* waarbij elk schot op een doel leidt tot een 'under investigation' wegens aanvallend spelen
* AJAX en Feyenoord meebeslissen over het reglement en daarom blinde grensrechters in een rolstoel voorstellen. Een fitte grensrechter met goed zicht wordt al tientallen jaren geveto'd
* Een tackel, sliding of vuil kijken naar de tegenstander resulteerd in 5 minuten op de bank
* Waarbij Ruud Gullit in de verdediging staat en zodra Daley Blind de bal krijgt er in z'n oortje wordt gezegd: "Ruud is beter. Laat hem van achter komen en geef hem dan de bal. Ruud moet scoren"
* In blessuretijd krijgen alle aanvallers van beide teams een snuif speed, ze noemen dat in de kleedkamer ook wel "partymode"


Hiesjes 15-04-19 | 23:45

@Cen Bramer | 15-04-19 | 10:42: Dat zou pas leuke TV opleveren

010in020 14-04-19 | 11:51

Het verslag:
Saai! het Saai! enigste Saai! moment Saai! dat Saai! er Saai! iets Saai! gebeurde Saai! was Saai! bij Saai! de Saai! start. Saai! Verstappen Saai!kon Saai! niet Saai! op Saai! tegen Saai! de Saai! kracht Saai! van Saai! Ferrari Saai! en Saai! mag Saai! blij Saai! zijn Saai! met Saai! de Saai! 4e Saai! plaats!

Melkenkaas 14-04-19 | 12:00 | 2

Boooooooooooooooorrrrrriiinnngggggggggg!!!

Dit is voor mij de laatste keer geweest dat ik mijn wekker zet voor een F1 race! Ik vraag me af of Ferrari en Mercedes ook door hebben dat de F1 op deze manier een hele saaie sport gaat worden.

Techtalent 14-04-19 | 12:58

Prachtig hoe Hamilton dan na de race zegt dat het allemaal dicht bij elkaar zit niet? MERC, SFen RB hebben ieder andere auto minstens 1x gelapt

Melkenkaas 14-04-19 | 17:40

Hamilton vindt alles mooi zolang hij wint! Zodra het hem tegen zit, vindt ie meteen alles zuur.

Harry Turtle 14-04-19 | 12:16

Conclusie, DRS blijft een druppel op een gloeiende plaat.

Super Vaagstra 14-04-19 | 13:21

Mijns inziens moet de sport zodanig worden dat iedere serieuze motorfabrikant een team wil hebben mét eigen motor. Ford, Porsche, BMW, Audi, Honda, Toyota, Chevrolet, hoe meer hoe beter. Als dat betekent dat Ferrari en Mercedes niet meer mee willen doen dan zeg ik good riddance, zij maken de sport kapot door vast te willen blijven houden aan hoe het nu is.

Hunebedbouwer 14-04-19 | 14:02 | 1

Bij de superbikes is Ducati momenteel oppermachtig, Bautista wint alles.
Om dat niet al te saai te laten worden moet de Duc het max. toerental omlaag brengen, om zo de concurrentie meer kans te geven. Ideetje voor de Fia? Blok hout onder het gaspedaal bij Hammie?

Cen Bramer 15-04-19 | 10:28

heb je de nieuwe Indycars gezien? Die hebben bijna geen vleugels. Andere raceklasses geven extra kilo's mee aan de snellere wagens om het veld gelijk te trekken. Het kan allemaal, maar de rijke teams racen hier voor het extra geld, niet voor het plezier.

Melkenkaas 14-04-19 | 17:41

De moeten naar mijn mening gewoon meer tactische elementen in de sport komen, een pittstop waar je de band en neus wijzigt is gewoon te simpel....

sociaal_econoom 15-04-19 | 08:05

Ga niet meer kijken... Max is toch altijd vierde.
Gokwedstrijden --> welke plaats Max zal eindigen zijn ontzettend eenvoudig geworden.
Je vult vierde in... 90% kans dat je gelijk krijgt.

Reageer