Autobahn

Garagehouders flessen klanten bij APK-keuring

Het is zo oud als de weg naar Rome: je auto wegbrengen voor een periodieke keuring, en vervolgens horen dat er nog voor 8 meier aan verspijkerd moet worden. Ook anno 2019 draaien malafide garagehouders hun klanten een poot uit.

Als garagehouder heb je een machtspositie ten opzichte van een niet technisch onderlegde klant: noem een willekeurig technisch defect en de klant zal het voor waar moeten aannemen. Hij is immers geen monteur en jij wel. Veel garagisten gaan verantwoord om met dit gegeven, en trekken hun klanten niet het vel over de oren. Anderen gaan wat minder scrupuleus te werk, en verzinnen allerlei niet noodzakelijke reparaties, om de rekening op te drijven: knipperlichtvloeistof bijvullen, of toch echt die versleten achterspoiler maar eens vervangen bijvoorbeeld.

De Consumentenbond nam de proef op de som, en toog met een dozijn auto's naar verschillende garages. Hier werden meermalen twijfelachtige gebreken geconstateerd met een flinke reparatierekening in het vooruitzicht. Ook kwamen er regelmatig kleine postjes bij, die tot afkeuring konden leiden. De Bond noemt het vervangen van een lampje voor 11 euro als voorbeeld, hoewel dit wel een beetje spijkers op laag water zoeken is.

Preventie

Er worden manieren genoemd om te voorkomen dat je wordt bedot: bij twijfel een auto laten afkeuren en een rapport vragen. Vervolgens de auto bij een andere garage nogmaals laten keuren, en de rapporten met elkaar vergelijken. Maar laten we wel wezen: wie neemt of heeft hiervoor de tijd? Bij klein bier betaal je als autobezitter gewoon een of twee tientjes extra, en ga je er geen extra kostbare tijd aan verspillen. Zeker wanneer je APK wordt aangeboden tegen een dumpprijs, hoewel we er niet van opkijken als er een correlatie bestaat tussen het drukken van de prijs van een APK en het aantal postjes dat erbij komt. Bij een reparatie van honderden tot duizend euro is dit natuurlijk een ander verhaal. In onderstaande video vat de Consumentenbond de eigen ervaringen samen:

Update 16:00. Naar aanleiding van dit artikel nam de Bovag contact op met Autobahn. De woordvoerder benadrukt dat geen enkele van de bezochte garages aangesloten is bij de Bovag, en het geschetste beeld geen waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de dagelijkse praktijk is. Dit stipt Autobahn in bovenstaand verhaal overigens ook al aan, door te stellen dat veel garagisten bona fide handelen: wie voor twee tientjes bij een twijfelachtige garage een APK'tje laat uitvoeren loopt een groter risico om een kat in de zak te kopen, dan iemand die een bij een vaste garage zijn auto al jaren in onderhoud heeft, en een relatie heeft opgebouwd. Hierbij zeggen we niet dat je bij een goedkope garage per se genaaid wordt en bij een vakgarage nooit, alleen de risicosetting is wel anders.

Reacties

Theo Reet 12-04-19 | 15:42 | 2

Niet alleen Kwikfit. Ik had uit voorzorg voor de APK keuring van mijn auto de ruitenwissers vervangen. Belt de merkdealer op voor de kostenopgave en meldt doodleuk dat de ruitenwissers toe zijn aan vervanging.

Pierre Tombal 12-04-19 | 17:22

KwikFit altijd drama. Die knurften vonden het ooit een keer nodig om de pedaalrubbers te vervangen door een of ander universeel setje. Ging elke keer als ik remde het gaspedaal mee - dat vonden mensen bij het zebrapad niet leuk.

Niet veel beter overigens bij al die andere banden- en uitlaatboeren, Profile, Euromaster etc. Bandje wisselen, uitlaatje ophangen, allemaal prima hoor maar laat ze in godsnaam niet onder je motorkap komen want ze komen overal met hun tengels aan en draaien aan alles zonder te weten wat het doet. Zo vond Profile het ooit eens nodig om de CO uitstoot te "verbeteren" terwijl die al binnen de wettelijke marge was. Stond die auto vervolgens te schudden voor het stoplicht dat ik er zelf groen van werd. Daar hebben toen heel wat lelijke woorden gevloeid.

Boer_boris 12-04-19 | 21:13

Zelfde gehad bij merkdealer. Tevoren allerlei kleine dingen zelf al gedaan (ruitenwisservloeistof bijvullen bijvoorbeeld) en bijna alles kwam gewoon op de nota "want dat doen we bij elke beurt en dus nu ook" De ruitenwisservloeistof kreeg ik in een fles mee.

Johnny66 12-04-19 | 15:59

Met mijn auto kijken ze wel uit.

Satria 12-04-19 | 16:39 | 2

mijn 22 jaar oude auto kost jaarlijks maar liefst 40,-.... tis dan ook een Toyota.

Pierre Tombal 12-04-19 | 19:58

Als je er nooit mee rijdt hoef je 'm toch ook niet te laten keuren?

Johnny66 13-04-19 | 08:39

Toch wel , openbare weg.

Tinus Trekveer 12-04-19 | 16:50

radar.avrotros.nl/forum/dealers-garag... Dit soort verhalen, beter een goede vaste garage hebben die jou kent die ook een vaste klant kan waarderen.

johannes_de_roker 12-04-19 | 18:00

Of de strategie van zelf nalopen en na de middag langs een nieuwe garage die je graag als nieuwe vaste klant wil hebben, kleine kans op steekproer dan worden wat twijfelachtige dingen je wel medegedeeld maar niet op afgekeurt want de monteurs willen naar huis.

doppie85 12-04-19 | 18:18 | 3

Voorkeuren bij de garage, en dan zelf repareren op de brug in m,n schuur.

random_roadkill 12-04-19 | 19:58

Eigen brug ? Ik wil b

random_roadkill 12-04-19 | 19:58

b=!

doppie85 14-04-19 | 09:33

Chinees 2 koloms brugje, prima voor de hobby

Hunebedbouwer 12-04-19 | 20:55

Ik heb als schoolverlater nog bij een garage gewerkt, een dealer van een groot merk met 3 filialen. Gewoon aangesloten bij de Bovag.
Kreeg les van de chef. Die legde me uit dat ze wel wisten welke klant geen enkele sjoege had van autotechniek.
Kwamen deze langs voor een onderhoudsbeurt moest ik bijvoorbeeld de bougies controleren, schoonmaken en afstellen. Die kwamen dan op de nota als 'nieuw'... en meer van dat soort dingen.

Een ouder echtpaar kocht er (van hun laatste spaargeld begreep ik later) een occasion.
Die had een slechte motor, dat wist de garage. Was ook regelmatig iets mee en de oudjes kwamen dan terug. Ze hadden immers nog garantie.
De motor werd met kunstgrepen weer op orde gebracht, tot... de garantieperiode voorbij was.
Toen werd hen verteld dat er een nieuwe motor in moest...

De gelaarsde kat 12-04-19 | 23:13 | 1

Ooit een Fiat Panda met een lekke tussendemper naar Kwikfit aan de Spaklerweg in A'dam gebracht. Toen ik hem ophaalde bleek de hele uitlaat van voor naar achter te zijn vervangen, inclusief de einddemper. Mag ik de oude uitlaat dan eens zien? Nou, dat kon niet, want die was toevallig nèt afgevoerd. Mij zien ze bij Kwikfit nooit meer.

Satria 13-04-19 | 16:16

bij een eerdere auto ook eens bij quickshit polderweg de remblokken laten vervangen... die krengen binnen een jaar / 10kkm opgeremt, krengen waren van waaibomenhout gemaakt.

N3uk33nd 13-04-19 | 06:32 | 1

Oplossing is simpel, gewoon laten keuren bij een onafhankelijk APK station zonder werkplaats. Die doen alleen maar keuringen, hebben dan ook geen belang bij afkeur, want reparaties zijn daar niet mogelijk.

mr.Cam 13-04-19 | 09:43

groot gelijk

mr.Cam 13-04-19 | 09:51 | 2

De garage waar ik altijd kom rekent naar draagkracht. Lui die bijdehand doen en net doen alsof ze geld zat hebben kunnen een veel hoger uurtarief en eindfactuur verwachten dan de alleenstaande moeder met twee kinderen met haar 16 jaar oude Daihatsu Cuore. Die mag hem voor twee tientjes en een appeltaart weer meenemen, terwijl de sneue pakmans 1485,61 euro mag afrekenen voor een APK met grote beurt waarbij net zoveel gedaan is.

Count_Grishnackh 13-04-19 | 12:50

Haha wat een lulkoek.

WanKwats 13-04-19 | 22:47

@Count_Grishnackh | 13-04-19 | 12:50:
Ik heb zo'n garagehouder ook gekent. Had precies dezelfde prijsstrategie en een bloeiend bedrijf.

Toen zijn neef de zaak over nam en een vaste prijs in ging stellen liepen zijn klanten weg: de armen konden niet meer betalen en de patsers dachten dat ze geen voorkeursbehandeling meer kregen.

Reageer