Autobahn

Tesla stopt met online verkoop Model 3 van $35.000

Het was te mooi om waar te zijn: een uitgeklede Tesla Model 3 voor de instapprijs van $35.000. Dat vond Tesla blijkbaar ook, want de autobouwer heeft de vierwieler praktisch de nek omgedraaid en er een duurdere versie voor teruggezet.

Om te zeggen dat het de laatste tijd een rommeltje is bij Tesla is een understatement. De heren (m/v) met de rekenmachines kunnen er maar niet achterkomen wat nu een goede prijsstrategie is om fatsoenlijk winst te draaien. Na de veranderingen van prijzen van de stroom bij Superchargers, de prijzen van de auto's en het wel/niet geld besparen door het wel/niet sluiten van vestigingen en het wel/niet ontslaan van medewerkers, komen de rekenwonders nu met het volgende: de Model 3 Standard Range (de goedkoopste) wordt niet meer aangeboden, want alle Tesla's krijgen standaard Autopilot ingebouwd, en dat kan niet voor 35K.

Autopilot is zo belangrijk voor Tesla, dat u vanaf nu geen keuze meer heeft en het gewoon moet bijbestellen bij uw nieuwe elektrische auto. Natuurlijk tegen een meerprijs. Maar Tesla komt u daarin wel tegemoet, want de optie kostte ooit $3.000, maar de auto's worden nu maar $2.500 duurder. Zo kost de Standard Range Plus nu geen $37.000 meer, maar moet er $39.500 voor neergeteld worden. Scheelt toch weer een paar pretty pennies.

Software gelimiteerde Standard Plus

Helaas betekent dat ook dat de goedkoopste Model 3 niet meer $35.000 kost, maar $37.500. En voor het gemak haalt Tesla deze dan ook maar helemaal van de website, waar 99 procent van de klanten hun auto bestelt. De goedkoopste auto die u nu op Tesla.com ziet is een Standard Range Plus. De Standard Range is hetzelfde model dat softwarematig gelimiteerd is. Dat scheelt tijd en geld in de productie en heeft als extra voordeel dat kopers later nog wat centen kunnen overmaken naar Elon Musk om er een Plus van te maken. Andersom kan het overigens ook. Kopers van de Standard Range Plus kunnen hun auto laten limiteren en krijgen daarmee het verschil in aankoopbedrag terug.

Wie de nieuwe Standard Range (gelimiteerde Standard Plus) wil bestellen moet Tesla bellen, of een showroom (zolang deze er nog is) binnenstappen en expliciet naar het model vragen. Dit geldt ook voor de Model 3 Long Range Rear Wheel Drive. Tesla geeft als reden voor dit alles dat de Standard Range Plus de afgelopen maanden beter verkocht dan het basismodel en dat ze daarom ervoor kozen om het aanbod wat te versimpelen. Dat de basisversie van de Model 3 welgeteld twaalf seconden online te koop was, geeft het bedrijf in ieder geval munitie om te zeggen dat ze een Model 3 van $35k verkocht hebben. 

Given the popularity of the Standard Plus relative to the Standard, we have made the decision to simplify our production operations to better optimize cost, minimize complexity and streamline operations. As a result, Model 3 Standard will now be a software-limited version of the Standard Plus, and we are taking it off the online ordering menu, which just means that to get it, customers will need to call us or visit any one of the several hundred Tesla stores. Deliveries of Model 3 Standard will begin this weekend.

Reacties

Tisnietanders 12-04-19 | 12:20 | 2

Wat verwacht je dan van een bedrijf wat op IT gebaseerd is. Andere automakers zijn log en moeten met alle dealers overleggen wat de prijzen worden. Autobahn lijkt erop gespitst te zijn het snelle veranderen van voorwaarden en prijzen te kwalificeren als 'rommeltje', maar het is gewoon de constante optimalisering die je van een IT-bedrijf zou verwachten, omgezet naar een autobedrijf. Ja, dat is even wennen, maar dat betekent niet dat het een rommeltje is (tenzij je wellicht een overactieve autismeknobbel hebt).
Wat het vooral betekent is dat waar andere autobedrijven eenmaal een auto in de markt gezet hebben en dan niets meer doen aan prijzen (en dus een groot risico nemen), Tesla exact de rand kan opzoeken in de balans tussen prijs en vraag. Handig.

zandoerlenaar 12-04-19 | 13:24

Tuurlijk is t wel een rommeltje, je kan zo'n internationaal bedrijf niet organiseren als je beleid en informatie aanpast "as the wind blows". Meeste fabrikanten passen prijzen ook gewoon aan maar niet zo radicaal alle kanten op en zo veelvuldig. IT beleid werkt niet op een product als een auto. Muskie is gewoon aan t zoeken naar winstopitmalistie van model 3, wat prima is maar man dit geoelewapper lijkt net op Trumpie die beleidsaanpassingen bedenkt en twittert tijdens Fox and Friends.

Duffe 12-04-19 | 17:20

@Tisnietanders: Een bedrijf dat op IT is gebaseerd? Het is nog altijd een autofabrikant met fabrieken waar ze platen metaal bewerken, dingen aan elkaar lassen en schroeven aandraaien, met vaste lasten en productiekosten. Het is geen IT bedrijf, ze hebben een IT afdeling.

Die plotselinge prijsverlagingen van 50000 euro en terugdraaiingen daarvan etc zijn het tegenovergestelde van gecontroleerd en computergestuurd continu de prijs bijhouden. De productiekosten zijn echt niet plotsklaps 33% lager, en de markt is ook niet op een dag tijd drastisch verandert. Dit zijn paniekreacties omdat Musk in de onoverzichtelijke bende even een helder moment had (/dacht te hebben) en plotseling zag dat ze op een ramkoers lagen.

ZwarteDag 12-04-19 | 12:27 | 2

Als bedrijf zoek je voortdurend naar de optimale prijzen, zeker in een zeer dynamisch markt. Daar wil je continue zoeken naar die perfecte prijs.
Wat is de perfecte prijs? Dat is de prijs waarbij je de meeste verkopen doet met de hoogste marge...
En iedereen die klaagt? Die gaat zelf maar elektrische auto’s bouwen als je het zo goed kunt!

zandoerlenaar 12-04-19 | 13:27

Nop fout de perfecte prijs is meeste totale winst, is niet direct afhankelijk van meeste verkopen of hoogste marge, t zit dr ergens tussenin. Waar ATC de MC kruisen in price, quantity grafiek. "En iedereen die klaagt? Die gaat zelf maar elektrische auto’s bouwen als je het zo goed kunt!" zucht dit is zo vermoeiend aan Tesla-Belieber alleen Tesla aanbidden mag kritiek hebben niet....

koeberg 12-04-19 | 16:56

Zeer dynamisch?? Voor de meeste mensen is de aanschaf van een nieuwe auto een flinke uitgave waarvoor ze enige tijd rustig over nadenken. Als de auto in je bedenktijd twee keer van prijs wijzigt, ga je je wel even achter de oren krabben. Potentiële klanten die zich achter de oren krabben wil je niet. in Nederland worden de meeste Teslas door bedrijven gekocht, maar dit artikel gaat over de VS, trouwens ook bedrijven zijn niet happig op onzekerheid).
En klagende klanten is ook niet goed voor je lange-termijn winst.

Johnny66 12-04-19 | 14:10

De concurrentie maakt hem hyper . Maar uberhaupt kun je zo geen bedrijf lijden (.).

Reageer