Autobahn
De drie musketiers

Renault Formule 1 introduceert nieuwe MGU-K in China

Het kwakkelende Renault monteert het komende weekend in China een nieuwe specificatie MGU-K. Behalve het fabrieksteam, krijgt ook klantteam McLaren het kinetische hybride hulpstuk gemonteerd.

In Bahrein vielen drie van de vier auto's met een Renaultmotor uit, en als het even kan willen de Fransen hetzelfde scenario in China voorkomen. Voor de 1000ste Grand Prix in Shanghai krijgen Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz en Lando Norris een nieuwe MGU-K. Voor Sainz betekent het alweer zijn derde MGU-K van het seizoen, aangezien hij in Bahrein vier motorcomponenten liet vervangen, waaronder de MGU-K. In een seizoen mogen ongestraft twee MGU-K's worden gebruikt, wat zou betekenen dat Carlos de eerste gridstraf van het seizoen gaat pakken. 

Nico Hülkenberg wisselt in China tevens zijn motor, nadat hij in Bahrein vanaf P6 uitviel. Tegen Racefans zegt de Duitser: “We worked on reliability to get on top of the situation. It’s a pity we lost a great result there but that’s gone. For me it was a failure on the PU side,. We had a problem there, that’s why I’m onto my second engine now." Hij gaf eerder deze week al aan dat Renault het lek van vorig jaar nog steeds niet boven heeft.

Vervolgens gaat de Hulk specifieker op de MGU-K in: “Obviously also since the beginning of the season there has been several other issues on the MGU-K side. For here all the Renault engines we’re on the redesigned MGU-K where we’re very confident that it’s taken care of all the issues we’ve seen. There’s further, ongoing work obviously to improve things”. We helpen het Renault hopen.

Reacties

Airbus747 11-04-19 | 13:39

Renault is met die Abiteboul een beetje het lachertje van de F1 aan het worden. Het materiaal, of in ieder geval de duurzaamheid ervan, is subpar en gaat onder leiding van deze man echt niet veel beter scoren vrees ik.

Tisnietanders 11-04-19 | 13:42

Een nieuw vliegwiel... Maar ondanks dat het 'maar' een vliegwiel is, lijkt me toch sterk dat ze in twee of vier weken even een nieuwe MGU-K hebben ontwikkeld. Dus waren ze daar al mee bezig? Of is het gewoon een aangepaste versie van de oude die ze dan maar nieuw hebben genoemd om wat positiefs te melden te hebben?

Reageer