Autobahn

VDL Nedcar in gesprek met nieuwe potentiële klanten

Het uit de dood herrezen Nedcar draait de laatste jaren - ondanks tegenstribbelend personeel - uitstekend. De fabriek in Born produceert voor de BMW Group, maar er is ruimte voor uitbreiding. Momenteel lopen gesprekken met meerdere andere partijen.

Les 1 in ondernemen: wed nooit op één paard. Dit hoef je de bedrijfsleiding van VDL (Nedcar) niet te vertellen, die zijn al meer dan een halve eeuw gepokt en gemazeld in het zakenleven. De fabriek in Born werkt - evenals bijvoorbeeld het Finse Valmet en het Oostenrijkse Magna Steyr - als onafhankelijke partij in opdracht van automakers, die om welke reden dan ook modellen niet zelf kunnen of willen produceren.

Dat Nedcar nu MINI's en BMW's X1 maakt, betekent niet dat ze gebonden zijn aan exclusiviteit. En kennelijk is er ruimte voor uitbreiding: directeur Paul van Vuuren bevestigt aan L1 dat er gesprekken lopen met twee, mogelijk drie nieuwe partijen. Zijn de uitkomsten van de gesprekken positief, dan kan er uitgebreid worden: VDL Nedcar kocht onlangs 60 hectare grond van de provincie, waarmee het areaal is uitgebreid tot 150 ha. 

Mochten er meer opdrachtgevers worden aangetrokken, dan heeft Nedcar anderhalf tot twee jaar nodig om de uitbreiding te realiseren. Een uitbreiding zou een welkome bron van werkgelegenheid in de regio zijn. Het is alleen wel te hopen dat er voldoende personeel aangetrokken kan worden dat ook daadwerkelijk bereid is te werken. VDL Nedcar bouwde in 2018 ruim 200.000 auto's, tegenover 169.000 in 2017.

Reacties

De_Bonobo 11-04-19 | 13:19 | 1

Ook hier weer pure slavenmoraal. Al dat gehaat op mensen die net als iedereen aan hun zoontje willen kunnen beloven dat ze hem zullen zien voetballen op zaterdag, zonder dat ze eerst nog even op de knieën moeten voor de baas. Als jullie opa's en vaders niet hadden gestaakt werkte je nog 12 uur per dag, zes dagen per week. Geen CAO's, geen vakantie, niks. Alles wat het moderne werkende leven mooi maakt is afgedwongen door stakers en vakbonden - of ben je zo dom om te denken dat bedrijven met winstoogmerk vanzelf wat extra van die winst willen delen met werknemers? Liefdadigheid is voor dieren.

Biet 11-04-19 | 13:30

.... en voor mensen in zonnige landen ver weg.

Beffel0Bill 11-04-19 | 17:15

@De_Bonobo
Je hebt gelijk
Intussen breken de werkgevers en de regering bestaande afspraken af
We gaan er niet op vooruit

Pedro el Negro 11-04-19 | 19:04

@bonobo zek het se.

Reageer