Autobahn

Goed nieuws! Kilometerheffing in Vlaanderen mogelijk van de baan

De boreaalste politicus van België, Bart de Wever van de N-VA, heeft gezegd dat zijn partij onder geen beding de invoering van kilometerheffing zal steunen. Ook Open Vld ziet er niets in.

De kans dat er binnenkort kilometerheffing in België betaald moet worden, wordt steeds kleiner. En waar we 'België' zeiden, bedoelden we 'Vlaanderen' - stop de tijd. Twee grote politieke partijen zien het niet zitten omdat de Hardwerkende Belastingbetalende Vlaming ervoor zou opdraaien en de heffing waarschijnlijk de filedruk niet zou verminderen omdat de polletiek niet veel hoger durft te gaan dan vijf cent per kilometer.

Edoch! Aangezien zelfs Vlaanderen - toch zeker niet de mindere van de twee Belgische deelstaten - zijn infrastructuur de afgelopen jaren zodanig heeft onderhouden dat het onderscheid tussen snelweg en Passchendaele soms niet helemaal duidelijk is, moet er iets gebeuren. En wie kunnen daar beter voor boeten dan """de buitenlanders""" oftewel drugsgebruikers oftewel Nederlanders?

Nationalisme is allemaal leuk aardig totdat wij aan de andere kant van de grens zitten, zullen we maar zeggen. Als Vlaamse politici niet willen dat de Vlamingen betalen, zal het geld ergens vandaan moeten komen. Dus waarom niet van ons? Wij hebben geen kilometerheffing - buiten accijns, wat natuurlijk een vorm van kilometerheffing is - dus we bulken van het geld. En geen nood, want zo'n schitterende plaats als Antwerpen ligt net over de grens, dus zoveel duurder wordt het allemaal niet.

Reacties

Dezenaamhier 11-04-19 | 00:43

Ze moeten het te verwachten verlies aan inkomsten uit brandstofaccijnzen toch ergens mee gaan compenseren. Die kilometer heffing gaat er met veel hangen en wurgen toch komen met de afschaffing van benzine en dieselmotoren.
Bijkomstig voordeel is de privacyversnipperaar/gps tracking en volautomatische snelheids- en positiemonitoring, dus zelfs zonder flitskasten snelheids/door rood rij en parkeerboetes.
Wat een feest dat we dat allemaal nog niet zien aankomen, want als dat wel zo was, dan kwam het publiekelijk kielhalen terug.

jasvanbus 11-04-19 | 16:49

Nou nog die LEZ binnen de ring van Antwerpen ongedaan maken, mijnheer de Wevert. Wat is dat toch met die havensteden die de smerigste schepen verwelkomen maar iemand met een Polo diesel of Lupo diesel van voor 2001 (Rotterdam) of van voor 2003 (Antwerpen) krijgt een vette boete (350 euro in Antwerpen).

Reageer