Autobahn

BMW: we betalen minstens een miljard voor ons kartelgerommel

Zoals Shakespeare al schreef in zijn beroemde toneelstuk Much ado about CO2: boontje komt om zijn loontje.

De Europese Commissie heeft BMW, Daimler (het moederbedrijf van Mercedes-Benz) en Volkswagen op de korrel vanwege kartelvorming met als doel om uitstoot zo min mogelijk te beperken. Uitstoot verminderen is hartstikke duur. Beter, zo redeneerden de Duitsers, gooi je het op een akkoordje met je concurrenten om de winst te maximaliseren en je emissiereductie te minimaliseren. Would an emission by any other name smell as sweet?

Dit is althans wat de Europese Commissie beweert wat er is gebeurd. Het tegenhouden van nieuwe technologie die auto's schoner kon maken door een stel überkapitalistische bedrijven, dat is voor de EU wat de EU voor FvD is. De Commissie wil dus gaan beboeten als een malle, want cartellum esse delendum

BMW neemt alvast een voorschot op de slaag die het bedrijf zal krijgen: '(...) it is probable (more likely than not) that the EU Commission will issue a significant fine. Therefore, following its review of the Statement of Objections, the BMW Group will recognise a provision, which is likely to exceed €1 billion.' 

Opvallend genoeg lijken Volkswagen en Daimler veel minder getroffen te worden. In het geval van Daimler is dat ook niet zo wonderlijk want dat bedrijf was de rat die het hele zaakje aan het rollen bracht. Maar waarom Volkswagen nog geen bericht over een miljardenreservering heeft gedeeld, is alleen te verklaren doordat VW ook praat.

There's something rotten in the state of Diesel.

Reacties

1,2,tja,tja,tja 08-04-19 | 19:57

Slogan voor BMW: Door het kartelgerommel, heb ik elke dag een dik belegde boterham in mijn trommel...

trucker0werner 08-04-19 | 21:14

ja dit is een beetje met verkeerde bril kijken. Je weet niet wat de techniek echt hebben, ja er zijn zat andere manieren, maar het gevolg is dat een motor na 2.5ton ver op is waar het vroeger miljoen reed.

buiten dat iedereen weet dat elektrisch de enige juiste optie wordt, echter de grote vraag is hoe slaan we de energie juist en veilig op.

het probleem is dat ze veel geld in R/D moeten stoppen met het gevolg als het klaar is al verouderd is omdat eu euro norm heeft verhoogt.

r/d gaat nu bij iedereen naar technieken vinden om goedkoper en beter accu's te maken. als het er is, dan is het binnen paar jaar alleen dat maar te koop

MisterMr 09-04-19 | 07:07

In dit geval gaat het niet om sjoemelsoftware maar om de vraag of de duitste industrie bewust ontwikkelingen om diesels schoner te krijgen heeft vetraagd, Dit is een ander spel: wetende dat in 2021 er enorme boetes komen op overschrijdig van de gemiddelde uitstoot, is het slim om in de jaren ervoor schonere diesels te vertragen. Daardoor kun je in 2020 ineens veel schoner worden en megaboetes voorkomen. Strategie. Als het om veel geld gaat worden ondernemers slim. Vraag is of het te bewijzen valt. BMW neemt het zekere voor het onzekere en reserveert alvast wat. (moet wel als beursgenoteerd bedrijf).

Reageer