Autobahn

Sebastian Vettel: 'Misschien stop ik met Formule 1'

Liberty Media probeert van alles om de Formule 1 aantrekkelijker te maken voor het publiek, maar de manier waarop zint Sebastian Vettel helemaal niet. Hij twijfelt er zelfs over of hij er helemaal mee moet stoppen als het zo doorgaat.

Vorig jaar hadden we Fernando Alonso die steen en been klaagde over de Formule 1 en hoe er steeds verkeerde keuzes gemaakt werden om de sport interessanter te maken. Hij liet toen meerdere malen vallen dat de toekomst van de koningsklasse voor hem bepalend was voor de keuze om al dan niet te blijven racen. Uiteindelijk koos hij voor een andere weg. Sebastian Vettel begint nu op hetzelfde pad als Alonso vorig jaar bewandelde. Hij is het niet eens met de keuzes die gemaakt worden en laat daarom vallen dat hij er wellicht ook helemaal mee stopt.

De viervoudig kampioen houdt de ontwikkelingen binnen de raceklasse goed in de gaten. Zeker op het gebied van de nieuwe reglementen voor 2021. De Duitse coureur heeft nu het gevoel dat de Formule 1 tussen wal en schip is beland. Er moet een keuze gemaakt worden tussen een show of de competitie. "If we say we are a show, then bring on the show. I feel we are wasting so much time and energy with regulations that are just expensive really for nothing," aldus Vettel tegenover Racefans.

Nu is het niet alsof de Ferrari-coureur morgen beslist of hij doorgaat of niet. Hij laat weten dat hij sowieso dit en volgend jaar gewoon nog meerijdt. Wat er daarna gebeurt weet hij nog niet, maar de richting waarin Liberty Media de Formule 1 stuurt speelt zeker een belangrijke rol in zijn keuze of hij wel of niet doorgaat in de F1. Vettel voegde daar aan toe dat hij niet in de koningsklasse blijft rijden "just for the sake of being in Formula 1."

Reacties

Johnny66 04-04-19 | 21:19

Eerder werden de mannen nog van de jongens gescheiden , nu is het de auto als de tijd niet goed is . Alonso weg en... ik ook. Al een tijdje.

zik 04-04-19 | 21:34 | 6

Het lijkt mij voor seb beter als ie per direct stopt, ipv zichzelf nog langer zo voor lul te zetten als tijdens de laatste race. Nu zijn er nog wel wat mensen die denken dat ie viervoudig WC is omdat ie leuk kan rijden. Nog een paar races zo door, en mensen beginnen het belang van de auto destijds te zien...

Duffe 04-04-19 | 23:23

Wauw. Wat goed van jou, dat jij dat nu al door hebt. Is het je ook al opgevallen dat bij voetbal altijd het team wint dat het vaakst een bal in een doel heeft geschopt?

Denk je nu echt dat dat nieuws is? De auto is ALTIJD al de bepalende factor geweest in F1. Dat is nou eenmaal eigen aan een technologische sport. Het team dat een technologisch trucje vindt, wint. Maar zelfs in de snelste auto moet nog steeds de coureur zijn auto als eerste over de streep sturen.

zik 05-04-19 | 00:54

Je antwoord raakt kant noch wal. Als auto altijd de bepalende factor was, zou het ook ALTIJD 1 merk 1-2 zijn. Dat is het niet. Verder ken je je historie niet.

Voor wat betreft als eerste over de streep.. Ric was bij RB al sneller dan VET. In dezelfde auto.

The Ugly 05-04-19 | 11:25

Toch heeft Vettel al die tijd zonder moeite Raikkonen compleet zoek gereden. Terwijl Raikkonen bij Alfa Romeo Giovinazzi weer zoek rijdt. Ik denk dat we Vettel nog gaan zien dit seizoen.

WanKwats 05-04-19 | 12:00

@The Ugly | 05-04-19 | 11:25:
Yep, jankend voor de camera.

odolstoornis 05-04-19 | 16:17

@zik | 05-04-19 | 00:54: Ik denk dat je een 'bepalende factor' vergelijkt met de 'enige factor'.

Als de auto niet goed is, kan je niet winnen.
Als de coureur niet goed is, kan je niet winnen.

Maar in de F1, de koningsport van het racen, is geen enkele coureur slecht.

Dus heel soms, als de coureur vrij 'matig' is in vergelijking met de andere coureurs in het veld kan hij nog steeds winst halen in een juiste auto. Een mooi voorbeeld is Mercedes. Een superieure wagen die al één coureur naar diverse winsten heeft gebracht (Bottas) en één coureur zelfs de kampioenschap. ( Rosberg ) Beide coureurs zijn nou niet je van het, in vergelijking met de kwaliteiten van andere coureurs in de F1.

Dat Rosberg kampioen is geworden was niet omdat hij per definitie een betere coureur was dan Hamilton. Rosberg had het geluk een nét iets betrouwbare wagen te hebben gehad waardoor hij hele belangrijke punten kon pakken.

Elke coureur in de F1, ze hebben allemaal talent, zou de auto over de finish streep moeten kunnen brengen. Daarvoor zijn ze uitgekozen en krijgen ze een vette salaris strook voor. Dus het is niet verwonderlijk dat zelfs een Lance Stroll de auto als eerste over de finish krijgt als hij in de Mercedes rijdt. Wellicht niet altijd. Maar daarom is de auto wel een bepalende factor, immers zou het zonder de Mercedes geen kans hebben. Heb je een gouden combinatie, dan is succes verzekerd in de F1. Kijk naar Schumacher. Kijk naar Vettel in zijn RB tijd. Kijk naar Hamilton.

Caveman48 06-04-19 | 07:14

@zik | 05-04-19 | 00:54: Het team dat kampioen wordt bij de constructeurs levert bijna altijd ook de wdc. De laatste keer dat dat niet zo was was in 2008 (Hamilton wdc, Ferrari wcc) en daarvoor in 1999 (Hakkinen wdc, Ferrari wcc)

PantyHamster 04-04-19 | 22:00 | 2

Als je teammaat je met 5 cylinders voorblijft is het misschien wel tijd dat je ermee stopt ja.

Sonja27 05-04-19 | 00:41

...en nu de volgende teammaat inmiddels ook al gepresenteerd is.

Cen Bramer 05-04-19 | 20:12

idd, Vette sorteert voor op 'LeClerc en Schumacher 2020"

The Ugly 05-04-19 | 11:21

Is het een sport of entertainment, dat is de vraag inderdaad. Betwijfel of ze de juiste weg weten te bewandelen. We hebben Amerikanen achter de knoppen terwijl de belangrijkste markt voor F1 Europa is.

lekkeraustralie 05-04-19 | 13:53

doe maar een Alonsotje of een Ricciardotje. Eerst maximale poenschrapen.

Cen Bramer 05-04-19 | 20:10

Sneu volk.
Geef gewoon toe dat je "over je top" bent en stap er met opgeheven hoofd uit als meervoudig kampioen.

Laag om je vertrek op te hangen aan de organisatie van de sport. Als bij iedere Windows Update programmeurs er mee zouden stoppen, zou er voor de gemiddelde computergebruiker al lang geen software meer zijn.

Ga racen, doe je werk zoasl in je contract staat en hou op met zeiken. En danders moet je teambaas worden, dan kun je je met het management van de sport bemoeien

Reageer