Autobahn

Koop dan. Lancia der Lancia's: Delta S4 Stradale

Het rallyveld werd in de jaren tachtig beheerst door het merk Lancia. Ze ontwikkelden iets speciaals, de Delta Integrale. Van de meest bizarre Delta Integrale zijn er maar 200, en van die S4's wordt er binnenkort een geveild.

Afgelopen week naar The Grand Tour gekeken? Wij ook niet. Maar er was iets over een Lancia Delta Integrale en dat betekent dat we gaan kijken. De toevoeging Integrale achter de naam van de auto betekent niet dat hij gemaakt is uit volkorenmeel, maar doelt op de vierwielaandrijving die de auto meekreeg.

Na het succes van de 037 wilde Lancia meer. Audi had bedacht dat vierwielaandrijving wel goed werkte, en de Italianen wilden dat ook in hun Groep B-monster. Samen met Abarth ontwikkelden ze de Lancia Delta S4. Hij leek ergens in de verte wel op de straatversie van de Delta, maar dat was eigenlijk voornamelijk cosmetisch: dit is een speciaal racemonster. 

Desondanks moest er van de racewagen ook een straatversie komen, de Groep B verlangde immers dat er minimaal 200 exemplaren van gebouwd zouden worden voor de homologatie. Zo ontstond de Stradale, waar deze door RM Sotheby's aangeboden rode S4 Stradale er een is.

Hoewel de normale Delta zijn motor gewoon onder de voorklep heeft liggen, heeft de S4 dat niet. Op de plek waar je een achterbank zou kunnen verwachten ligt een 1,8 viercilindertje dat ondanks zijn simpele inhoud toch ruim 500 pk levert. Lancia en Abarth bouwden niet alleen een compressor op de motor, maar schroefden er ook een flinke turbo op. Daarmee heeft de auto altijd voldoende compressie voor handen.

Dit exemplaar heeft in de ruim dertig jaar dat hij bestaat nog geen drieduizend kilometer afgelegd en is daardoor nog zo goed als nieuw. Alleen maar goede dingen over deze Delta dus, maar helaas er is ook slecht nieuws: hij is rammend duur. Echt achterlijk duur eigenlijk wel (want de gewone Integrales worden langzamerhand ook idioot duur). Maar goed, je wil hem hebben en dat betekent dat je op 12 april naar het Duitse Essen rijdt met een half miljoen in je achterbak en blijft doorbieden tot deze S4 meegaat naar huis.

Reacties

Buzzlatje 07-04-19 | 21:20

Pwoah... Das mien merk

MisterMr 08-04-19 | 08:31

Een italiaanse auto met een ongebruikt gereedschap setje :-)

The Ugly 08-04-19 | 10:27 | 1

Typisch geval van zo lelijk dat hij mooi is.

Monkey Cabbage 08-04-19 | 15:11

Welnee, gewoon blijvend lelijk zonder camp-value om dat te compenseren.

appelboor 08-04-19 | 11:16 | 1

Holy shit, wat is die achterkant Frankenstein-lelijk. Maar goed, dat is waarschijnlijk een kunststof opzetstuk, omdat je alleen dan hem als klep omhoog kan tillen.

Satria 08-04-19 | 11:56

lijkt me eerder een inlaatsleuf voor koeling van het blok

mr.Cam 08-04-19 | 12:08 | 1

M. Goes, je hebt ook echt geen verstand van autotechniek hè. De compressie van een moter is altijd hetzelfde tenzij je de boring of de slag veranderd. Een turbo en/of compressor geeft alleen maar meer luchtinlaatdruk, dus er wordt meer lucht (dus ook zuurstof) in de cilinder geperst waardoor er meer brandstof per slag verbrand kan worden ten opzichte van een natuurlijk geaspireerde motor. Please, ga een cursus autotechniek doen of stop met schrijven over auto's.

MisterMr 08-04-19 | 15:32

‘Lancia en Abarth bouwden niet alleen een compressor op de motor, maar schroefden er ook een flinke turbo op. Daarmee heeft de auto altijd voldoende compressie voor handen’. Denk dat Goes bedoeld dat de lucht op die manier altijd samengedrukt wordt. Niet handig om het wordt compressie hier te gebruiken.

Reageer