Autobahn

Charles Leclerc moest van Ferrari achter Vettel blijven

Tijdens de Grand Prix van Bahrein passeerde Charles Leclerc zijn teamgenoot Sebastian Vettel, maar hiervoor had hij helemaal geen toestemming van het team. "I had the opportunity to go for it, so I went for it and it."

In Australië liet Charles Leclerc aan Ferrari weten dat hij de snellere man was in de SF90. Helaas voor de Fransman bedacht teambaas Mattia Binotto dat het verstandiger was om Vettel voor de jonge coureur te laten rijden. Waarom weten we nu nog niet. Afgelopen weekend reed Leclerc weer tegen hetzelfde geintje aan. Hij gaf aan dat hij de snellere man was, maar mocht weer niet passeren. Dat liet hij zich niet vertellen en haalde Vettel in toen hij een gaatje zag.

Leclerc gaf het team al een soort van heads-up met zijn berichtje "I'm quicker, guys," waarop hij te horen kreeg dat hij de aankomende twee rondes nog achter de langzamere Duitser moest blijven plakken. Maar "then on the next straight I had the opportunity to go for it, so I went for it and it was a successful pass."

Op het moment  van inhalen was Vettel helemaal niet op de hoogte van de poging van de Fransman. Het team had hem daarover niet ingelicht en het had daarom heel makkelijk fout kunnen gaan. En dat terwijl beide coureurs voor de race instructies hadden gekregen dat ze extra voorzichtig moesten. Gelukkig lijkt het erop dat Leclerc geen onbezonnen actie ondernam.

"It’s always a tricky situation when you get to fight your team mate because the risks are very high. As in every team, I think, they warn you before the race: OK, you can try things on different people, but with your team-mate, please be careful. Which is something normal. But I had the opportunity on lap five and I didn’t hesitate, I just went for it. I was happy it was successful the first time I tried, especially after the bad start. So, yeah, happy with how it ended up," vertelde hij tegen Racefans.

Reacties

DutchNinja 01-04-19 | 21:49 | 3

Nu klinkt het nog leuk en schattig maar de realiteit is dat hij teamorders negeert. Als Vettel hem straks inhaalt in het klassement en hij negeert opnieuw de orders kan het wel eens heel snel zijn afgelopen met deze rookie.

SP-B 01-04-19 | 22:16

Als hij zo doorgaat hoop ik dat Ferrari snel inziet dat ze Vettel van zijn voetstuk kunnen halen.

zik 01-04-19 | 22:24

Vrij onzinnig geneuzel. Als ie zo rijdt als ie dit weekend reed, gaat het inderdaad snel afgelopen zijn met z'n rookie status. En kust Ferrari hem z'n voeten. Het is duidelijk dat Vettel is afgeschreven.

mr.Cam 02-04-19 | 08:29

Vettel was drie jaar terug al afgeschreven, maar heeft teveel geld bij zich om zomaar aan de kant gezet te worden.

jan1000000 02-04-19 | 08:03

Nooit geschoten altijd mis. Wie niet waagt wie niet wint. Je wordt nooit wereldkampioen als je 2de viool speelt. Zoveel kansen krijg je niet in de F1. Had die Duitser maar door moeten rijden. Dat de snelste mogen winnen.

Tisnietanders 02-04-19 | 09:11 | 1

Als Max en hij een keer op de baan in auto's zitten die ongeveer gelijkwaardig zijn, dan kan dat nog heel veel spektakel opleveren...

Bubske 02-04-19 | 12:42

Denk dat Ferrari Verstappen nog steeds graag wil, al is het alleen maar om hem uit de handen van Mercedes te houden. Is alleen afwachten wat de nieuwe reglementen gaan doen.

WanKwats 02-04-19 | 09:32

Wat is dat voor een domme opmerking, dat ze niet weten waarom hij niet mocht van het team.

Logisch; het ego van Vettel kan daar niet tegen. We hebben de gevolgen gezien afgelopen race.

Reageer