Honda verwacht nog vóór de zomerstop races te gaan winnen met Red Bull Racing

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

De eerste overwinning voor Max Verstappen of Pierre Gasly is misschien niet zo heel ver meer. Baas van het Honda Formule 1-project, Masashi Yamamoto, laat namelijk weten dat ze erg hard werken aan de krachtbron.

Zo hard, dat er veel vooruitgang geboekt wordt. De Japanner blijft erg bescheiden en beweert dat ze nog wel flink achterlopen op Mercedes en Ferrari, maar waagt zich er wel aan te voorspellen dat Red Bull Racing-Honda nog voor de zomerstop een Grand Prix gewonnen heeft.

Tegenover Motorsport.com laat Yamamoto weten wat zijn doelstelling is, daarin komt duidelijk naar voren dat Honda weer trots wil zijn op haar eigen prestaties.

"Dit is een erg belangrijk jaar voor ons, aangezien we weer aan winnen kunnen denken. We verwachten dat ook te bereiken, nog voor de zomer. Dan hebben we eindelijk weer de kans om onze winnaarsmentaliteit te laten zien", aldus Yamamoto.

Niet te veel van de daken schreeuwen

Waar Christian Horner en vooral Helmut Marko de afgelopen weken constant hebben geroepen dat Red Bull weer wereldkampioen kan worden met de Honda-motor, houden de Japanners zichzelf opvallend stil en zijn ze juist redelijk kritisch op hun prestaties. Aan de ene kant is dat de aard van het Japanse volk, die het liefst niet te veel zichzelf op de borst slaat, maar aan de andere kant is dat ook het realisme wat bij Honda heerst.

In de Formule 1 draait het alleen maar om resultaat. Je kan een mega krachtige motor hebben, maar als die om de 100 kilometer opblaast, heb je er helemaal niks aan. Echte top resultaten heeft Honda sinds hun terugkeer nog niet gemaakt, afgezien van het podium van Max afgelopen GP, waardoor de Honda topmannen ook niet van de daken lopen te schreeuwen hoe goed ze zijn.

"We houden onze verwachtingen niet met opzet laag. Maar het blijft racen en dat draait nou alleen om het resultaat. Daar kun je dus ook alles uit afleiden. Daarom moeten wij vooral onze technologieën en prestaties voor de races voor elkaar zien te hebben", zo sloot de Honda-baas af.

Reacties