Autobahn

Audi A4-racer daagt politie uit, verliest hard

Straatracen is alles behalve slim, zeker als je zelf niet slim bent. Daar kwam een Duitse Audi A4-coureur op de pijnlijke manier achter toen hij de politie uitdaagde voor een race.

Er zijn van die heren (m/v) die overal willen bewijzen dat hun auto sneller is dan de jouwe. Dat gebeurt doorgaans bij de stopstreep bij een stoplicht. Zo had een 22-jarige Audi-coureur wel zin in een potje dragracen bij een stoplicht in het Duitse Osterholz-Scharmbeck. Bij het rode licht trof hij naast zich een auto met twee gewillige tegenstanders. Het licht ging op groen en de race begon. Beide auto's trokken hard op, maar toen de snelheden de spuigaten uitliepen gingen er bij de tegenstander zwaailichten aan. Het bleek een undercover-dienstwagen van de Duitse dienders.

De 22-jarige jongen werd staande gehouden omdat hij in een 70 km-zone het gas opentrok tot z'n Audi A4 een snelheid van meer dan 150 km/u aantikte. Gevolg: een boete voor de 83 km/u die hij te hard reed en een strafrechtelijke procedure omdat de hij mee wilde doen aan een illegale straatrace. Of de politie de race aan het winnen of verliezen was, laten ze helaas niet weten. We gaan dus voor het gemak uit van onsportief gedrag van de agenten.

Reacties

monibu 21-03-19 | 17:28

Mag uitlokking in Duitschland?

Pierre Tombal 21-03-19 | 18:28

Duitsland altijd opletten voor dat soort fratsen. Politie rijdt daar ook rond met zogenaamde "sleepers". Ooit op de Autobahn zo wel eens een Opel Monza voorbij zien komen die geen enkele moeite had om een M5 bij te houden. Daar kwamen ook blauwe lampjes uit toen ze het eenmaal zat waren.

maruyama 21-03-19 | 19:34 | 1

De boete waarschijnlijk toch maar een eurotje of 35.

KoffieDikKijken 22-03-19 | 12:49

Mweh, vergis je niet. Boven de 27 km/u te hard gaat het snel omhoog met de bedragen. In Duitsland werken ze met een puntensysteem (ook voor buitenlanders!). Deze knaap krijgt een boete van € 600,-, 2 punten op zijn rijbewijs en een rijontzegging van 3 maanden.

Wist je dat: Door rood oversteken (als voetganger) je ook je rijbewijs kan kosten in DE? (Regel wordt niet streng nageleefd.) Tevens wordt door rood rijden bij een stoplicht dat al langer dan 1 seconde op rood staat bestraft met € 200,- boete ,1 maand rijontzegging die bij herhaling kan oplopen tot het intrekken van het rijbewijs en een celstraf van max 5 jaar.

rolandet 22-03-19 | 08:13 | 1

22-jarige ' jongen'?

Wanneer ben je een 'man' volgens deze redactie?

Wijze2020 23-03-19 | 08:25

Niet wanneer je zo’n fratsen uithaalt

Reageer