Autobahn

Fransman vindt nieuw excuus voor niet kunnen inhalen in Formule 1

De Formule 1 doet er alles aan om de coureurs meer mogelijkheden te geven om in te halen, maar volgens bekende klaagfrans Romain Grosjean is het niet genoeg. Dit keer wijst hij de beschuldigende vinger naar de banden.

Klagen zit de Fransozen blijkbaar in het bloed. Is het niet Pierre Gasly die zeurt dat hij een slechte start had omdat hij de startlichten niet kon zien vanwege de hogere vleugels, dan is het wel Cyril Abiteboul die claimt dat Daniel Ricciardo nog moet leren rijden. Na de eerste race van het seizoen bleef het angstvallig stil uit de hoek van rasklager Romain Grosjean, maar de Haas-coureur trekt nu toch ook aan de bel. De nieuwe reglementen maken het achter een tegenstander rijden volgens hem inderdaad makkelijker, maar het lukt toch nog steeds niet om daadwerkelijk in te halen omdat de banden niet genoeg grip hebben. Bij elke poging tot inhalen gaat de auto glijden.

"The new rules are great for following another car but the tyres are still what they were last year. As soon as you push, you slide, and then you lose the grip. So even though we can follow much easier than in the past overtaking is still very complicated," aldus Grosjean tegen Racefans.

Andere kant

Carlos Sainz (geen Fransman) ziet het helemaal anders. Hij denkt dat de nieuwe regels vrij weinig impact maken, op de grotere DRS na. Doordat de inzet hiervan meer verschil maakt op de rechte stukken, kan er volgens hem veel makkelijker ingehaald worden. 

"I think there’s been some overtaking, I think mainly it’s down to the DRS more than the rules. That’s my first impression, because it was still tricky to be closer to a car in front. I was there with Stroll, I nearly got a look at him into turn one and turn three which last year would have been difficult. Maybe [it’s] a bit better. Still the cars are so fast and so dependent on downforce that it’s difficult to overtake."

Met die gedachten zit Sainz op een lijn met onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton. Beide coureurs denken dat de reglementen nagenoeg niets veranderd hebben voor de Formule 1. Maar goed, zij hebben ook niet zoveel te klagen, want in tegenstelling tot Grosjean blijven de wielen wel goed aan hun auto's zitten.

Social

Reacties

Hiesjes 21-03-19 | 15:05 | 1

Is niet de banden die te weinig grip hebben, maar de auto als geheel te veel downforce. Waarvan achter een andere auto rijdend ineens een heel stuk minder hebt.
Die zelfde zoektoch naar mee downforce is wat de F1 zo duur maakt tegenwoordig.
Ieder flapje en vleugeltje op de auto heeft miljoenen aan research gekost.

TuurlijkNiet 21-03-19 | 15:42

Kwestie van WBSO-tje indienen voor een R&D tax credit op de personeelskosten..

snoeiaap 21-03-19 | 16:09 | 3

Grosjean is een Zwitser...

SanderVreibik 21-03-19 | 19:00

Hij heeft de Zwitserse en de Franse nationaliteit en rijdt onder de Franse vlag. Dus in de F1 is het een Fransoos.

Boemibol 22-03-19 | 11:16

Jij noemt Max ook vast een Belg.

Guusje Nadorst 22-03-19 | 13:04

@Boemibol | 22-03-19 | 11:16: Max is een Belg.

Satria 21-03-19 | 17:17

als hij geen grip had dan klopte de afstelling niet....

The2Amendment 21-03-19 | 19:13

Het frans/zwitserse neefje van Vettel. Het ligt aan alles en iedereen, maar nooit aan hemzelf. Sneuneus.

odolstoornis 21-03-19 | 20:14 | 1

Matige, nee slechte, coureur die enkel kan klagen over anderen, de algemene regels en nu ook weer over het materiëel.

Als zo'n iemand op de werkvloer rondloopt bij me, mag hij de biezen pakken. Voordat je gaat klagen, laat je eerst zien dat je het goed kan. Ook al kost het veel moeite, je bewijst zo in ieder geval je waarde én je bereidheid om iets te willen veranderen. Als het je niet lukt, omdat het te moeilijk is, ben je al af en gaat de baan naar een ander. En ik vind het apart dat in de topsport zoals F1, nog steeds dit soort figuren kunnen rondlopen/rijden.

Ik merk overigens dat Haas wel beetje klaar is met hem en dat ze hem een bewijs jaar geven. Ik hoop van harte dat hij uit de F1 donderstraalt na dit seizoen. Ben klaar met dit lopend stuk knoflookbrood.

Boemibol 22-03-19 | 11:17

Ah, jij bent zo'n streverige vuilnisman.

Reageer