Autobahn

Volvo's worden absolute betuttelmachines

Volvo's staan bekend om hun veiligheid. Maar nu wordt het een beetje mal.

Volvo had ooit een avontuurlijk randje. Viesgele turbocontainers die door hun R-embleem bijna alles op de weg eruit trokken. Weergaloze auto's en onder de leden van de rietgedekte klasse minstens zo'n potente bron van stijfjes als het andere geslacht. Pas als je het ziet, begrijp je wat er zo mooi aan die wagens was. Snel, veilig, VPRO-fout, praktisch en leuk voor je labrador. 

Maar Volvo is groot geworden: Volvo is niet meer die hockeyvader die wel erg gretig Dames 1 wilde coachen. Hij heeft geen grijze manen gekregen, lijkt in de verste verte niet op Rutger Hauer of Derek de Lint. De wilde haren zijn getrimd tot een praktisch gemillimeterd kapsel der inwisselbare echtgenoten. Alles moest wijken voor zijn nieuwe hobby: modelbouw veiligheid. Onlangs moest de topsnelheid er al aan geloven, maar het wordt alleen maar tragischer.

Wij citeren moedeloos uit het persbericht: 'Volvo Cars presenteert de volgende stap in zijn streven naar nul dodelijke verkeersslachtoffers in Volvo’s. De autofabrikant introduceert technologie die voertuigen volledig tot stilstand kan brengen als de bestuurder in ernstige mate is afgeleid door vermoeidheid of door alcohol- en drugsgebruik.

Nee, we gaan bezopen of besnoven rijden niet goedpraten, maar man, als dit het speerpunt van je autobedrijf is! Juist ja, dan trek je treinreizigers en mensen die auto's sowieso haatapparaten vinden waardoor koeien zure melk geven. Erg eerlijk is Volvo trouwens ook niet, want het Zweedse bedrijf verhaalt dramatisch over de 30% van de dodelijke ongevallen in Amerika waarbij drank of drugs in het spel zijn. Uiteraard vergeet Volvo te vermelden dat dat land gebukt gaat onder een Opioid Crisis die alleen al in 2016 meer doden door een overdosis eiste dan de hele Vietnamoorlog. Maar goed, wat doet eerlijkheid ertoe als je het evangelie van de totale veiligheid kan verkondigen?

Rij veilig, neuk een Volvo. Van meer zal het waarschijnlijk toch niet meer komen.

Reacties

Beffel0Bill 20-03-19 | 19:00 | 4

Handige optie
Is voor mij bescherming voor die koekwauzen die zitten te pitten achter het stuur
Ze moeten gelijk detecteren of de bestuurder zit te kutten met z'n mobiel, da's pas vooruitgang.

N3uk33nd 20-03-19 | 19:37

Een vagina detector op de bestuurdersstoel zou ook wonderen doen.

Beffel0Bill 20-03-19 | 22:02

@N3uk33nd | 20-03-19 | 19:37: yep
Ook een nuttige toevoeging

dezeookalbezet 21-03-19 | 10:25

ik zit anders dagelijks met mijn vulva in de volvo en rij sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald schadevrij. toch een kleine 2 miljoen km's ondertussen in al die jaren. die vrouw onvriendelijke reacties maak je maar tegen je vrouw of vriendin. oh wacht de opblaaspop zegt niets terug natuurlijk.

Johnny66 21-03-19 | 10:31

Iets liever zou kunnen , ja. ps. schadevrij rijden zegt niet alles over de rijkunsten van iemand . Een groot misverstand . Het verkeer bestaat juist ook uit mensen die de tekortkomingen van een ander kunnen opvangen . En dat kan lang goed gaan.

jasvanbus 20-03-19 | 19:27

Op een of ander manier zijn mijn favoriete auto's bijna altijd 20-30 jaar oud. Zo gaat het al een tijd en zo zal het wel blijven gaan denk ik. Dus over 20-30 jaar zullen enkele van de huidige auto's die status hopelijk bereiken.

Zijkweif 20-03-19 | 19:28

Misschien moeten jullie eens proberen niet in èlke zin grappig of gevat te zijn. Dan worden die stukjes hier misschien eens een beetje leesbaar. Nu blijft dat hele autobahn toch een beetje hangen op schoolkrantniveau.

The2Amendment 20-03-19 | 19:37

Lekker belangrijk. Koop je toch geen chinese auto? Genoeg andere merken.

kaaskop20 20-03-19 | 20:41

Nee we gaan bezopen of besnoven rijden niet goedpraten, maar men moet wel gewoon het recht hebben om bezopen, besnoven of zonder enige slaap andere gezinnen in gevaar te brengen die deze gekken simpelweg geen mogelijkheid hebben om deze te vermijden op de weg.

En Volvo gaat zich echt niet in de vingers snijden en je auto al blokkeren na 1of 2 biertjes hoor. Dan snap je een bedrijf niet.

Als je niet nuchter kunt zijn, zijn er altijd alternatieven, openbaar vervoer, taxi's of gewoon een slaapplekje regelen. Het willen hebben van het recht op onder invloed mogen rijden kan ik echt niet begrijpen.

kaaskop20 20-03-19 | 20:48

En wat ging er in hemelsnaam mis toen de auteur dacht dat het feit dat de VS een opiod crisis heeft een reden tot nuancering is??! Hoe kan je dat anders zien dan juist een extra reden om het in de VS toe te passen en mensen te beschermen van het falen van de Amerikaanse overheid en junkies die geen verantwoording nemen over hun eigen acties?

Barry Hay 20-03-19 | 21:53

Ik snap niet dat je nog met een Volvo kunt wegrijden als je de gordel niet om hebt.

Johnny66 21-03-19 | 09:20

Autoliefhebbers zijn hier helemaal niet mee bezig .

WanKwats 21-03-19 | 11:13

Joh, neem nog een handvol oxy en je 12pack Pabst Blue Ribbon, lutser, en ram je auto om een boom, maar ga ons niet lastig vallen met een goed idee van een fabrikant, alleen maar omdat je het niet met ze eens bent.

Panelli 21-03-19 | 17:47

De nieuwe 3-serie heeft ook een cameraatje dat kijkt of je nog wel op zit te letten. Als je in slaap valt, zegt een vriendelijke BMW-stem dat je wakker moet worden.

lekkeraustralie 22-03-19 | 13:46

gewoon de toekomst, niet bang zijn. Het gaat om het dagelijkse verkeer van de gewone man/vrouw. Echt, wie heeft 180 KM voor een uurtje gereden in Nederland ? (dan heb je vast een pilletje etc.) En als je de testen mag geloven zitten in de ochtend (+) heel veel mensen met de rest van zware pijnmedicijnen, slaappillen en restover alcohol en andere middelen achter het stuur. Dus als die opletter ooit komt ? (dan gaat de helft van de wereld plat)

Reageer