Autobahn

Honda: 'podiumplaats lost problemen niet op'

Afgelopen weekend reed Max Verstappen in de door Honda aangedreven RB15 naar de derde plek tijdens de Grand Prix van Australië. Leuk voor iedereen, maar Honda blijft er erg nuchter onder: 'het lost niets op.'

Sinds de terugkomst van Honda in de Formule 1 bij McLaren wisten de Japanners niet echt hoge ogen te gooien qua prestaties. McLaren stapte na een hoop ellende met de motorbouwer zelfs over naar Renault. Red Bull flikte dat kunstje andersom begin dit jaar en claimt dat het geen betere stap had kunnen zetten. Iets wat beide partijen ook bevestigde met de derde plaats van Verstappen afgelopen weekend. Maar ondanks dit heugelijke feit laat Honda weten dat die podiumplek niet direct alles goed maakt. Ze hebben nog een hoop te doen om op de plek aan te komen waar ze willen zijn.

"We're still pushing hard to build the best power unit on the grid," Honda said. "We know one trip to the podium doesn't mean years of struggles are resolved overnight," laat de motorbouwer via Twitter weten.

Betrouwbaarheid

Honda heeft nog wat goed te maken als het aankomt op betrouwbaarheid. De heren (m/v) lieten de afgelopen jaren niet bepaald goede dingen zien, maar daar zijn ze zich ook terdege bewust van. Het is dan ook een van de belangrijkere onderdelen van de ontwikkeling van de motor. Zo kozen de Japanners er eerder al voor om geen geheel nieuwe motor te bouwen voor Red Bull, maar om de bestaande V6 verder door te ontwikkelen. Er was immers al veel meer kennis opgebouwd over dit blok.

"We're hard at work trying to make sure performance gains can be matched with reliability." In het kader van doorontwikkeling is het ook handig voor iedereen dat Pierre Gasly bij Red Bull terecht is gekomen. Tenminste, Honda vindt dat wel fijn: "It's been good starting our relationship with Red Bull at the same time as Pierre – he still has his same PU engineer from Toro Rosso." Nu hoopt iedereen alleen nog dat hij ook qua prestaties bijtrekt.

Reacties

Cen Bramer 20-03-19 | 21:24 | 1

Nu hoopt iedereen alleen nog dat hij ook qua prestaties bijtrekt"

- Wie hoopt dat??

Met de zin ervoor is opeens heel duidelijk waarom Gasly bij RBR rijdt. Niet vanwege de prestaties z'n, maar omdat Honda graag een coureur+PU engineersetje bij bet team heeft, zodat ze met z'n allen Max aan de titel kunnen helpen. Gasly is het laboratorium, Max de gene die ervan profiteert.

Duffe 21-03-19 | 00:30

Ongetwijfeld; net als Torro Rosso vorig jaar werd opgeofferd om de Honda motor door te ontwikkelen voor Red Bull.

mambo43 21-03-19 | 04:52 | 3

Goh, dacht al dat ik de enige was die door had dat Mercedes een straatlengte voor ligt op alle andere teams. Voor wie het nog niet door mocht hebben............. het wordt een verschrikkelijk saai seizoen, met Mercedes op 1 en 2 en daarachter komt Red Bull, met daar weer achter Ferrari.
Wie nu nog niet door heeft dat de F1 op de schop moet heeft ze niet op een rijtje. Ik zeg het pas 20 jaar, daarvoor was het nog een spannende aangelegenheid. 45 jaar terug was het helemaal top, maar die tijd komt niet terug.

mr.Cam 21-03-19 | 08:16

Volgens mij heb jij een heel andere wedstrijd gezien dan ik. Mercedes gaat het nog zwaar krijgen dit jaar.

Peter3835 21-03-19 | 12:58

@mambo wat moet dat toch heerlijk zijn al zo lang die mening te hebben... sta je vaak aan de wal naar bootjes te kijken??

warmeballen 21-03-19 | 14:42

Mambo, 20 jaar geleden waren het nog geen 6-pitters met elektronische hulpmiddelen, er was geen drs en zelfs de kwalificatie ging heel anders.
Er waren grindbakken ipv geasfalteerde uitloopstroken en niemand deed moeilijk als er eenmalig een bocht een tikkie werd afgesneden.
Dus hoe jij dit 20 jaar geleden al wist is mij een raadsel.

Reageer