Autobahn

Mercedes ziet krachtige Honda-motor Red Bull als gevaar

Afgelopen weekend had Mercedes weinig om zich druk over te maken tijdens de Grand Prix van Australië. De coureurs kwamen als eerste en tweede over de streep, maar toch worden de Duitsers een beetje zenuwachtig van Max Verstappen en zijn nieuwe Honda-motor.

Na het machtsvertoon dat Mercedes afgelopen weekend neerzette, zou je denken dat teambaas Toto Wolff rustig achterover leunt. Het is niet alsof een team zijn zilverpijlen kan bijhouden. Tenzij er stukje bodemplaat afbreekt natuurlijk. Maar nadat Wolff de overwinning van Valtteri Bottas gevierd had, sloeg hij aan het analyseren en viel hem op dat Max Verstappen in zijn RB15 wel erg sterk was. De Limburger wist de Ferrari van Sebastian Vettel te pakken en het vuur aan de schenen van de wereldkampioen te leggen. Hij geeft alle eer voor deze prestatie overigens aan Honda.

"We hebben gezien hoe ze Sebastian Vettel konden verschalken in bocht 3. Dat vermogen was echt enorm. Ik vind het mooi om hen terug te zien aan de top, want het zijn goede in kundige mensen. In combinatie met Red Bull zullen ze zeker een bedreiging worden." vertelt Toto aan Motorsport.

Verstappen kampioen

Dankzij het toegenomen vermogen bij Red Bull denkt Toto zeker dat Max Verstappen kampioenskandidaat is dit jaar. "Met dit vermogen moet je zeker rekening met hen houden voor het kampioenschap." Al moet er dan nog wel een flink gat gedicht worden. Iets wat niet alleen bij Honda vandaan kan komen, maar ook bij de chassisbouwers van Red Bull. Daar valt volgens Helmut Marko nog flink wat te winnen omdat ze een mogelijk te kort aan vermogen wilden opvangen met de RB15. Dat deden ze door met minder downforce te rijden. Nu het duidelijk is dat dit niet hoeft kan Red Bull de downforce weer verhogen waardoor de auto beter gaat presteren. 

Reacties

The Ugly 19-03-19 | 15:14 | 1

Mercedes realiseert zich heel goed hoe slecht het voor de sport is dat ze ieder jaar met 2 vingers in de neus kampioen worden. Daarom de hele tijd deze verhalen: oei wat zijn zij goed, oei wat was het moeilijk. Nu gebruiken ze de wintertests al voor een goed nieuws showtje van: kijk jongens, het wordt eindelijk eens spannend! Niet dus. Totdat de regels daadwerkelijk omgegooid worden (en zolang Hamilton blijft rijden voor Mercedes) worden zij gewoon kampioen.

Noltie 19-03-19 | 16:19

Iets rationeler bekeken heeft Honda veel meer ervaring en technologie op het gebied van efficiënte kleine motoren, en Mercedes minder in vergelijking. Aangezien de Formule 1 het speelveld gelijk wil trekken met kleinere en zuinigere motoren is Honda dus wel degelijk in toenemende mate een competente en gevaarlijke concurrent in de sport.

Goldenduckie 19-03-19 | 19:16 | 6

Die inhaal actie kwam meer door een probleem bij de pu van Ferrari dan de prestaties van de pu van Honda. Duiken her en der verhalen op dat de pu van Ferrari verscheidende kuurtjes heeft. Vettel zat ook al te zeuren over te weinig power in de race. Als Ferrari dit weet op te sporen zijn ze veel krachtiger dan Honda.

rolandet 19-03-19 | 22:09

Je mag het gewoon motor noemen hoor knul

Goldenduckie 19-03-19 | 23:15

Pu is korter en makkelijker te schrijven

TuurlijkNiet 20-03-19 | 01:51

Vettel kreeg geen goede grip met de banden. Heeft niets met motor vermogen te maken, maar puur met de afstelling van de chassis.. Bij Red Bull waren het op vrijdag ook kwijt en kregen ze het pas voor elkaar in FP3. Q2 ging erg goed voor Max (p3), maar in Q3 zag je dat Vettel toch sneller was. Echter dat is slechts een enkele ronden. Een ander probleem is dat de banden nu alleen mogen worden voorverwarmd op 80 graden (C) ipv 100 graden in voorgaande jaren. Daarom had Gasly net geen voldoende grip om het gevecht met Kyvat aan te gaan.. Terwijl juist voorheen de ondercut very popular was.

Maar goed zoals Max al vertelde, het is niet zo moeilijk om in de buurt van je voorligger te komen, er voorbij gaan is een stuk lastiger.

Overigens is het voor Mercedes ook belangrijk dat Red Bull kan meedoen met het kampioenschap. Het plafond zou dan mogelijk minder omlaag gaan in 2021. Voor Mercedes en Ferrari gaat dat bijna halveren (van 375+ miljoen naar 200 miljoen)..

kwakindezak. 20-03-19 | 04:44

Oh... dan hadden beide Ferrari's kuurtjes zeker ?

Guusje Nadorst 20-03-19 | 10:52

@kwakindezak. | 20-03-19 | 04:44: Nee, teamorders. Vettel mocht niet ingehaald worden.

kwakindezak. 20-03-19 | 16:48

Leclerc kon in het begin al niet volgen.

CamaroHans 20-03-19 | 13:31

De Honda motor is sterk, maar niet zo sterk als de Ferrari en al helemaal niet als de Mercedes. Door het goede chassis kunnen ze echter wel met minder downforce rijden als Ferrari en Mercedes waardoor ze topsnelheid goedmaken en de banden minder slijten.

Reageer