Cyril Abiteboul uit al gelijk openlijke kritiek op Daniel Ricciardo: 'Zo halen wij geen auto's in!'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Een teambaas van een Formule 1-team is er om alles in het gareel te houden en om zijn coureurs te beschermen in de pers, iets wat Christian Horner altijd goed kan. Cyril Abiteboul, baas van Renault, heeft het daar iets moeilijker mee.

Dat bleek na de Grand Prix van Australië, toen Abiteboul geïnterviewd werd door het Franse AutoHebdo. De eerste Grand Prix van het seizoen viel wat tegen voor Renault, dat had gedacht het vierde team te zijn van de grid. Tijdens de kwalificatie kwamen de coureurs niet verder dan P11 en P12, waarna het in de race vrij snel afgelopen was voor Daniel Ricciardo.

Nog voor bocht één was de race eigenlijk al voorbij, nadat de Australiër zijn voorvleugel er zelf vanaf reed in het gras. Niet heel handig, maar Ricciardo doet dat natuurlijk ook niet met opzet. Toch vond Abiteboul het nodig om na de race even duidelijk te maken dat Danny Ric dit soort dingen niet te vaak moet gaan doen.

"Misschien heeft hij een verkeerd beeld bij hoe wij werken. Het gaat er bij ons nou eenmaal anders aan toe dan bij de top drie teams. Hij(Ricciardo) moet een dikkere huid krijgen en meer geduld hebben bij de starts", zo begon Abiteboul.

Ricciardo ging het gras op, omdat hij een betere start had dan Sergio Perez, maar er links geen ruimte was van de Mexicaan. In het midden van het gras zit er een kleine uitloopstrook, wat weer wordt opgevolgd door een stuk gras, maar die uitloopstrook ligt een centimeter of 20 lager. Hierdoor knalde de voorvleugel van Ricciardo kapot, waarna hij nog knap de eerste bocht haalde. Toch wilde Cyril nogmaals duidelijk maken dat het zo niet kan.

"Bij Renault halen wij auto's zo niet in, zeker niet als er drie voor je zitten. Maar daar zal hij nog wel achter komen. Hij is een slimme jongen, dus ik maak me geen zorgen. Daarnaast is er in Bahrein(volgende race) meer ruimte aan de zijkanten", aldus de Parijzenaar...

Reacties