Autobahn

Breaking. Chris Evans weg bij Top Gear

Bam, daar is het eerste slachtoffer van het Top Gear-debacle. Schreeuwginger Chris Evans was duidelijk de zwakste schakel van de nieuwe show en is nu dan ook exit.

We zeggen het al een tijdje: mocht de BBC het nieuwe Top Gear alsnog succesvol willen maken, dan moet Evans een Brexitje doen. Dat blijkt nu het geval, want de presentator laat weten dat hij de show verlaat. Hij doet het voorkomen alsof het zijn eigen keuze is, maar wij sluiten zeker niet uit dat er een dwingend duwtje in de rug van de BBC achter zit. "Ik heb mijn best gedaan, maar soms is dat niet genoeg. Het team is meer dan briljant, ik wens ze al het beste toe", zo schrijft de voormalig voorman van de autoshow op Twitter. In een verklaring van de BBC erkent hij zijn verlies. "Ik heb het gevoel dat terugtreden het beste is wat ik momenteel kan doen voor de show." Eindelijk zijn we het roerend met hem eens.

Social

De radioman die het stokje moest overnemen van het oude Top Gear-trio lag al vanaf de eerste aankondiging onder vuur. In de aanloop naar de eerste aflevering konden we onder meer lezen dat Chris Evans niet hard genoeg zou werken, niet gelijktijdig kon presenteren en rijden, zich als een totale lul zou gedragen tegenover collega's en tenslotte ook nog misselijk werd tijdens een ritje met Sabine Schmitz.

Allemaal dingen die hem binnen een microseconde vergeven waren als dat resulteerde in een seizoen vooruitstrevende petrolporno vol geslaagde humor en interessante informatie. Helaas mocht dat niet zo zijn. Zijn presentatie bleek schreeuwerig, druk en gemaakt, de interactie met collega Matt LeBlanc onnodig geforceerd en de interviews saai en te duidelijk ingestudeerd. Het meest frustrerende was dat vanaf de eerste uitzending de show wel potentie leek te hebben, maar Evans fungeerde als een rem op het herstel van de gereanimeerde titel.

Ook binnen de gelederen van het programma begonnen zich scheuren te vertonen. De geruchten over onvrede tussen LeBlanc en Evans gingen al een tijdje, maar de afgelopen weken zou voor de Amerikaan de maat vol zijn. Hij zou zelfs gedreigd hebben Top Gear te verlaten als het overactieve gezicht van de show niet op straat werd gezet. Dat blijkt niet meer nodig, want Chris Evans is pleite en de toekomst ziet er weer een stukje zonniger uit voor de autoshow. De BBC moet nu wel doorpakken en ook het F1-fossiel Eddie Jordan en het verdwaalde ringicoon Sabine Schmitz naar huis sturen. Pas dan kan de show opkrabbelen uit het diepe gat dat het met het afgelopen seizoen zelf heeft gegraven.

Reacties

Raider Twix 04-07-16 | 16:42

Een radioman op TV, dat zit niet altijd mee. Bij radio moet je het van je stem hebben, bij TV niet bepaald. Daar zijn andere zaken belangrijk. Op TV was ie kennelijk onuitstaanbaar. En schreeuwen doet ie maar weer buiten beeld.

Klepstoter 04-07-16 | 16:59

Nigel Farage, kom er maar in.

Tobi 04-07-16 | 17:07

Aaaand it's gone

rotorhead 04-07-16 | 17:14

Mooi! Nu die Sabine nog en die oude kerel die ooit coureur was, dan staat er weer een team wat aardig op elkaar ingespeeld is.

deluiegriek 04-07-16 | 17:18

Vandaag ook een stukje in de televaag over mogelijk sexueel misbruik door Evans, BBC zou achter hem blijven staan. En nu is ie dan toch verdwenen. www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/261...

MrShadow 04-07-16 | 17:22

Prachtige nieuws dit. En inderdaad wat rotorhead 4-jul | 17:14 zegt.

bisbisbis 04-07-16 | 17:38

Daar hebben onze westerburen een hele mooie term voor: 'petering out'.
-
Dag Top Gear. It was fun while it lasted.

JohannGambolputty 04-07-16 | 19:33

zo, dat heeft nog lang geduurd...

Broodje Jeroen 04-07-16 | 20:22

Ik zeg Rowan Atkinson erin!

KayakFun 04-07-16 | 20:50

Dat tegelijk met Evans ook het tenenkrommende interview met rallyrondje ook verdwijnt.

appelboor 04-07-16 | 21:02

Is de grap #chrexit al gemaakt?

Swoop 04-07-16 | 21:16

Laat The Stig het maar doen. Lekker rustig.

broomstick 04-07-16 | 21:17

www.youtube.com/watch?v=EJz8TL7cQdA
Wij hij zegt ^^^^^^ (@15:00 en @ 20:08)

BekiekUtMoar 04-07-16 | 21:27

Echt nog geen enkele aflevering gezien, dit seizoen. Vroeger zou dat niet gebeuren.

Reageer