Autobahn

Porsche bouwt Taycan Cross Turismo in 2020

Porsche heeft zijn tweede elektrische productiemodel officieel bevestigd. Naast de Taycan, die deze herfst op de IAA in Frankfurt debuteert, volgt eind 2020 de productieversie van de Mission E Cross Turismo.

De plannen werden zojuist ontvouwd tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2018. Deze waren niet verkeerd: de omzet steeg met 10% tot 25,8 miljard euro bij 4% meer verkopen. Het bedrijfsresultaat lag met 4,3 miljard euro eveneens 4 procent hoger, waardoor de winstmarge (return on sales) op 16,6% uitkwam (2017: 17,6%).

In aanloop naar de productie van de Taycan groeide het personeelsbestand flink: van 29.777 tot 32.325 arbeidskrachten. Voor het eerst in de geschiedenis van Porsche heeft het bedrijf meer dan 30.000 werknemers.

Porsche investeert €21 miljard

De Taycan komt eind 2019, een jaar erna volgt de productieversie van het Mission E Cross Turismo Concept, dat vorig jaar in Genève debuteerde. Eind 2018 werd al duidelijk dat de auto in productie gaat. Naar verwachting wordt deze Panamera-achtige meer een Crossover dan een SUV.

Porsche investeert de komende jaren maar liefst €21 miljard in nieuwe producten: er wordt tot 2022 €6 miljard uitgetrokken voor elektrische auto's, daarnaast is er tot 2023 €15 miljard gereserveerd voor nieuwe producten. Met het geld wordt onder andere de motorfabriek in Zuffenhausen omgebouwd naar de productie van elektrische aandrijflijnen. Naast de hoofdvestiging in Zuffenhausen heeft Porsche een fabriek bij Leipzig (verreweg de grootste) en productiefaciliteiten in Osnabrück (het oude Karmann) en natuurlijk de race-afdeling in Weissach. Buiten Duitsland wordt niet geproduceerd, tenzij je de carrosserieën van de Cayenne meerekent: deze komen uit het Slowaakse Bratislava.

Reacties

Globeral 15-03-19 | 15:50 | 2

Hey schat, wat gaan we dit weekend eens doen? Nou omdat we toch te laf zijn om kinderen te krijgen want die verantwoordelijkheid kunnen we niet aan, zullen we een lekker narcistisch reisje langs de kust maken, en onze tocht op instagram zetten? Ja leuk, kijk daar gaan we vanuit ons gallerij-huis waar je niets kunt aanraken, en oh wat tof er rijdt verder niemand. Weet je nog, de vorige keer met die vervelende voedsel leveranciers in die oude langzame vrachtauto, gatverr. Nou, daar zijn we dan, hup flink douchen want oh wat zijn we vies geworden van de lange reis, poe hey..
Gatverdamme Porsche, wie of wat heeft jullie gedachtegoed overgenomen? Brullen moeten die motoren, olie en benzine dampen, slipgevaar in iedere hoek, power to the onderbuik. Het effect van soja op de samenleving, dodelijk...

Johnny66 16-03-19 | 09:21

Ook porsche is onderdeel van de duwmarkt , hoewel hun clientele toch wel koopt . De Eu wil ons in de EV liefst met Een hoge CW waarde , voldoen aan de gemiddelde emissie normen . Oh , Amerika , Rusland , India en China doen niet mee .

JanPeterBakelende 16-03-19 | 21:05

Ach de ziel was er Porsche al uit toen ze met de Cayenne kwamen

Jan Toeternuitje 15-03-19 | 16:57

De slide op de eerste foto lijkt op de Think Blue Trainer van Volkswagen. Alleen met wat andere gegevens erin.

Dumpert_Reaguurder 15-03-19 | 20:04 | 1

In geen van het materiaal van Porsche dat hier wordt getoond komt Taycan voor........

CamaroHans 15-03-19 | 20:55

Het gaat dan ook over de Mission E Cross Turismo Concept, waar nu kennelijk een productieversie van gaat komen.

Cen Bramer 16-03-19 | 18:04

gat-ver-dam-me! Wat is dit voor huishoudbeurs-snoerloze-staafmixer? Porsche, het merk dat groot geworden is door bijna elke raceklasse waar ze aan meedoen/-deden te domineren voor jaren en de listige widowmakers ook nog aan cokesnuivers te verkopen in de topjaren op de beurs, gaat op de vrouwvriendelijke vibrator tour.

Hoezo "vrouwvriendelijke vibrator"? Alsof vrouwen zitten te wachten op een kunstlul die eruitziet als een paars trosje druiven. Alle sex is er uit. Precies dit is er met Porsche.

BAH!

Reageer