Autobahn

Pierre Gasly kampte met motorproblemen in FP2

Max Verstappen had tijdens de vrije trainingen in Australië geen problemen, maar zijn teamgenoot Pierre Gasly bracht het er minder goed vanaf. Hij moest zijn tweede training afbreken met motorproblemen.

Net als tijdens de testdagen, had Pierre Gasly wat meer problemen dan Max Verstappen tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van Australië. Hij werd vlak voor het einde van de tweede sessie naar binnen geroepen omdat de Honda-motor niet naar behoren functioneerde. Het blok gaf minder vermogen dan verwacht. Daarop nam Red Bull geen risico en liet het euvel direct door de heren (m/v) van Honda nakijken. Deze hebben kort na de training de motor alweer vrijgegeven.

"There was a small loss of power on the last lap, so we decided to pit to look into it," vertelt de Franse coureur aan Motorsport. "It was a positive day. I did what was possible with the car, but there is still work to be done. I think we saw Mercedes is fast, as we expected, and at the moment we try to focus on the package and how to make the best out of it."

Ruimte voor verbetering

Voor Max Verstappen verliepen de twee vrije trainingen vlekkeloos. Hij wist samen met z'n teamgenoot in de tweede sessie betere tijden dan de Ferrari-rijders neer te zetten. Maar dit kleine succesje laat de nuchtere Limburger niet naar zijn hoofd stijgen. Hij denkt namelijk er nog ruimte is voor verbetering aan de kant van Red Bull.

"We kunnen alleen naar ons zelf kijken en we hebben nog wat dingen te verbeteren. Ik denk dat iedereen dat heeft: het is nog maar de eerste dag," laat Max weten. "Het ging goed. Mercedes ziet er heel snel uit en we hebben nog genoeg werk te doen, we gaan een hoop analyseren. De motor liep soepel en gaf geen problemen, maar morgen weten we pas echt wat."

Reacties

odolstoornis 15-03-19 | 14:20

Ik had vannacht gekeken, en het voelde heel soepeltjes aan bij Red Bull. Wel had ik wéér een déjà-vu over Mercedes, waar het wel weer erg makkelijk leek te gaan om snellere tijden neer te zetten. Vorig jaar deden ze steeds hetzelde: Aangeven dat de competitie wel erg goed was en dat ze het heel moeilijk gaan krijgen, om vervolgens al met een mega voorsprong het eerste weekend in te gaan. We gaan het uiteraard zien, maar ik vermoed dat we dit jaar weer een soortgelijke top 3 gaan krijgen en dat hooguit de middenmoot nog wel eens heel spannend kan worden. Met name Haas en misschien zelfs Torro Rosso, die absoluut niet tegenviel vannacht.

Reageer