Autobahn

Junkyard Run: 50 oude barrels pesten GroenLinks op de Dam

Het klimaat staat meer dan ooit tevoren op de politieke agenda, dankzij de Rob Jettens en Greta Thunbergs. Er zijn ook mensen die vinden dat we een beetje (veel) aan het doorschieten zijn: zij organiseren as we speak een CO2-actie op de Dam. Beeld!

Wie begaan is met het milieu, heeft tegenwoordig zat mogelijkheden dit te manifesteren: meelopen in een klimaatmars, een warmtepomp in je huis, pleiten voor de klimaatdoelen van Parijs, pleiten voor het sluiten van moderne kolencentrales, en natuurlijk het vliegtuig laten staan. Een beter milieu begint bij jezelf, dus we moedigen mensen vooral aan hun steentje bij te dragen. Net zoals we mensen die menen dat we misschien een heel klein beetje hysterisch worden met onze milieu-ambities de ruimte geven.

De organisatoren van de Junkyard Run kunnen we vrij zeker onder de laatste groep scharen. Dit evenement, een soort Gumball maar dan met alleen stokoude barrels in plaats van Porsches en Lambo's, trapt af op de Dam, en dat is geen toeval. Onze hoofdstad neemt graag een leidende rol in alle progressieve plannen, dus ook de milieuplannen. Niet heel vreemd, aangezien GroenLinks er de grootste partij is, en 020 dolgraag pretendeert ahead of the curve te zijn.

Met Benzen en Jags van het zwaarste kaliber, en V8-Fords werd zojuist door de Grote Oproerkraaiers een plaagstootje teruggegeven aan Rutger Groot Wassink en de zijnen, "tegen de vertrutting en de overelektrificering". Dat zag er ongeveer als volgt uit: 

Reacties

dre50 15-03-19 | 11:52

Al die lui van groen links zijn zware Criminelen.

BIEEEEER 15-03-19 | 13:06 | 1

Ik heb niks tegen elektrische auto's. Ik denk zelfs dat daar een toekomst in zit omdat ze gewoonweg betere performance gaan leveren. Echter vind ik niet dat alle benzine auto's dan maar aan de schandpaal moeten. De auto met stoommachine is ook nooit verboden. Waarom de benzineauto dan wel?

Cookie-Delivery 15-03-19 | 15:13

Omdat er een aantal witte sokken in sandalen figuren compleet groen doorgeslagen zijn. Iedereen probeert je er gek mee te maken zodat jij ook groen ga denken en vervolgens mee ga doen. Het is ergens vergelijkbaar met een Oostenrijkse man, met kleine snor, in de jaren 20 a 30 die ook een heel imperium aan mensen achter hem kreeg staan door onzin in de lucht te gooien. Die onzin was juist vervuilend.

Zatkniss 15-03-19 | 15:19

Geweldig.. Wat co2 voor Femke. Heerlijk. -rijden ze ook aub een paar ere rondjes over de grachtengordel en ff stoppen voor het gratis hol van Haslema en ff de motoren laten brommen aub.

Zaaddonor 15-03-19 | 15:21 | 1

Cookie, doe iets aan je Nederlands en je lijpe vergelijkingen, en BIEEE, het is zo simpel, benzine is vies, vervuilt, Net als diesel. Iets met uitstoot en gezondheid. Maar dat is lastig te begrijpen. En Dre, jij bent ook een Gekkie

Pierre Tombal 16-03-19 | 10:19

Om elektriciteit te maken vind ook uitstoot plaats, van steenkool, bruinkool, fijnstofbommen uit Canada, hoog calorisch gas. Wat boeit het nou of de uitstoot plaats vindt op de Hemweg of op de Dam? We hebben het over lucht, het is geen vlekje in je onderbroek.

MisterMr 16-03-19 | 12:32

GroenLinks,MercedesW123.

Reageer