Autobahn

BMW opent orders iX3 en onthult nieuwe details

Hoewel de productie pas in 2020 start, kunnen klanten vanaf vandaag intekenen op een volledig elektrische BMW iX3. Wie nu €1.500 aftikt heeft als eerste een elektrische BMW-SUV. Sorry...SAV.

De iX3, die door BMW steevast als 'SAV' wordt aangeduid (Sports Activity Vehicle, in plaats van Sports Utility Vehicle), zal worden geproduceerd in China. De joint venture BMW Brilliance Automotive schroeft 'm in Shenyang in elkaar. 

Het accupakket van de iX3 heeft een nettocapaciteit van meer dan 70 kWh. Dit geeft het aantal kWh aan dat daadwerkelijk voorhanden is, en dus niet een capaciteit zoals iedere andere fabrikant weergeeft, waar nog tig kilowattuur af gaat door overdrachts- en schakelverliezen (zo ligt de bruikbare capaciteit van de 90 kWh Jaguar I-Pace tussen de 80-85 kWh, en die van de 95 kWh Audi e-tron evenzo). Hulde voor BMW dat het deze aanpak kiest, ook als het er niet toe gedwongen wordt door een wetgever. In de WLTP-cyclus haalt de iX3 meer dan 400 kilometer.

De vijfde generatie van BMW's elektromotor heeft een vermogen van 'meer dan 200 kW' (272 pk). Laden gaat dankzij een nieuw ontwikkelde Charging Control Unit met snelheden tot 150 kW. Kortom: zet hem aan de Ionity-snellader en je hebt in een half uur een 80%-lading.

Reacties

The2Amendment 14-03-19 | 16:20

Prijs?

ZwarteDag 14-03-19 | 17:28

Zie hier de totale ondergang van Duitse automerken: een ‘bmw’ waarvan het enige nog wat nog Duits is het merk is, de rest komt uit China...
En de ‘Duitse’ automerken gaan Tesla verslaan, moehahahahahahahaha.
Iedereen die het laatste roept is een volidioot die niet weet waar hij het over heeft en/of een Tesla hater (gebaseerd op onderbuik uiteraard).

Mr. Style 14-03-19 | 18:23 | 1

"waar nog tig kilowattuur af gaat door overdrachts- en schakelverliezen"

Ehh nee, er gaat nog tig kilowattuur af om er voor te zorgen dat de accu onder ideale omstandigheden werkt. Wordt een accu geladen tot een te hoog voltage dan neemt het maximaal aantal keer dat de accu geladen kan worden voordat de capaciteit significant minder wordt af. Dus als je een accu altijd tot "de rand" toe vol stopt dan kun je deze bijv. 300 keer opladen en doe je het wat genuanceerder dan kan deze bijv. 3000 keer opgeladen worden.

H.Feitsma 14-03-19 | 19:50

Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf of hij hem tot 80 of tot 100% volgooit. Bruto vs netto heeft meer te maken met o.a. buffers aan de boven- en onderkant van de batterij, maar ook met schakeling tussen de verschillende batterijclusters. Verder hebben bijna alle lithium-cellen hetzelfde nominale voltage van 3,6V (3V leeg en 4,2V vol). Het ligt er dan aan hoeveel je er in 1 cluster schakelt, wat je nominale spanning wordt: bij Jag en Audi zijn deze bijv aanzienlijk hoger dan bij de e-Golf, en Porsche gaat naar 800V.

ZwartedeZwarth 14-03-19 | 20:01

Kia-looks. Jammer.

Bullshitski 14-03-19 | 22:27

mooi maar, voor de gemiddelde Nederlander een fata morgana. die kan alleen een bmw van tien jaar oud en 2,5 ton op de teller betalen (zonder pl tje )

Reageer