Autobahn

BrexitBritten: 10% importtarief op buitenlandse auto's

Napoleon couldn't beat us, Hitler couldn't beat us, let's try to beat ourselves. 

Wij kunnen ons voorstellen dat u een beetje Brexit-moe begint te worden, heus, maar terwijl we naar de tragedie kijken, wint ons medeleven het van ons cynisme . Zie die arme Britten toch ploeteren. Terwijl ze zichzelf in de triggerfinger snijden, schieten ze in hun voet. Want laten eerlijk zijn: doet het de Britten goed als ze een importtarief gooien op auto's die in het buitenland worden gemaakt, terwijl bijna alle auto's die ze kopen door Johnny Foreigner worden gemaakt?

'Cars made outside the UK and imported here for sale will be subject to 10 per cent important tariffs under official no-deal trade rules. (...) The UK's automotive manufacturing industry produces around 1.5 million cars each year, but 1.2 million of these are exported, meaning almost all of the 2.3 million cars we bought in 2018 were imported. (...) Following the vote, Volkswagen was clear that additional costs caused by no-deal would be passed on to consumers.' 

Volkswagen is waarschijnlijk niet de enige: het is zeer onwaarschijnlijk dat fabrikanten en dealers die kosten kunnen en willen opvangen. Daarvoor zijn de marges te dun.

Naar verwachting worden nieuwe auto's in het Verenigd Koninkrijk onder dit scenario gemiddeld een kleine €2.000 duurder. Enige lichtpuntje voor de Britse autoindustrie is dat de tariefmuur niet geldt voor auto-onderdelen. Dat is toch fijn voor de Britse fabrieken/assemblage-ateliers, want de Duitse inhoud van iconen als Bentley en Rolls-Royce stijgt daardoor niet in prijs. Een ander sprankje van hoop is dat een No deal-scenario nog niet zeker is. Wellicht kunnen deze prijsverhogingen  worden afgewend.

Reacties

ZwarteDag 13-03-19 | 22:36 | 1

Hilderink heeft blijkbaar nooit gehoord van concurrentie. Weet je wat er gebeurd als een fabrikant de prijzen met 10% verhoogd en ook maar 1 concurrente doet dat niet (door lokaal te produceren). Juist ja, ik denk dat de VW verkopen in de UK instorten en dat er veel meer vauxhall’s, mini’s en toyota’s verkocht gaan worden in de UK.
Als brit zou ik 100% gaan heffen op Renault’s, alleen al om een middelvinger op te steken naar Barnier the Frog...

Spanko 14-03-19 | 18:30

Je begrijpt er duidelijk geen reet van. Wat houdt de EU tegen om hetzelfde te doen?

Merlanni 14-03-19 | 09:31

Ik zie ze gek genoeg om British Leyland op te graven uit het kerkhof.

Johnny66 14-03-19 | 09:41

De emotionele mens een referendum geven en zie.

Ome Gijs 14-03-19 | 09:53 | 1

Dit stimuleert bedrijven om in Engeland autofabrieken te houden. Wat is het nadeel ook al weer?

koeberg 14-03-19 | 12:12

De grootte van die fabrieken moet wel afgestemd worden op de Britse markt. Assemblage van auto's voor de Europese markt is in het VK niet zinvol.

Pierre Tombal 14-03-19 | 09:57 | 1

Het gaat natuurlijk uitsluitend om auto's uit de EU economische ruimte. Op auto's uit andere delen van de wereld zat die 10% al. Duitsers moeten niet mauwen, dit is waar de Brusselse elite op aanstuurde door stug vast te blijven houden aan de voorwaarde van vrije vestiging als onderdeel van een handelsovereenkomst. Zie in dit verband ook de "handelsovereenkomst" met Oekraïne waar onder andere militaire paragrafen in zijn opgenomen. Die gasten zijn knettergek, wat doen wij er nog bij?

koeberg 14-03-19 | 11:22

En Japanse auto's. Die hebben ook geen importtarief.

Reageer