Autobahn

VIDEO. Bokkelul veroorzaakt bijna-crash bij IJmuiden

Als je een uitglijder hebt gemaakt, kan je twee dingen doen: blij zijn dat alles goed is gegaan, of je bewijsmateriaal manipuleren en het op Dumpert uploaden. Deze dude koos voor optie 2.

We kijken mee door de dashcam van iemand die de vaart er op de A22 flink in heeft: 130 a 140 km/u is een realistische schatting, maar helemaal zeker weten doen we het niet, want de snelheid is afgeplakt. De snelweg eindigt en we naderen een paar verkeerslichten. Een paar honderd meter staat langzaamrijdend en stilstaand verkeer, Het is druk, en waarschijnlijk wordt ook gewaarschuwd voor verkeer door de matrixborden die vlak voor het inschakelen van de video gepasseerd worden.

Het overige verkeer rijdt al met aangepaste snelheid. Een Mercedes B-Klasse die de snelheid er al uit heeft, zet zijn knipper uit en gaat meteen naar links. Op dat moment komt onze boy racer met Bill Withers op de stereo met een noodvaart aangesjeest. Hij schrikt, maakt een nogal woeste stuurbeweging tussen twee auto's door, en weet zelf ternauwernood de vangrail te ontwijken. Maar wat een lulhannes om daar zo te scheuren. (via Dumpert)

Reacties

prutser83 13-03-19 | 14:35

Veel te vroeg naar links willen? Check
Niet spiegelen? Check
Knippertje aan en gaan? Check

Sorry hoor, maar lul in z'n B-klasse mag van mij ook z'n rijbewijs inleveren

LentePool 13-03-19 | 14:38 | 1

Kruising? Stoplichten? Voorsorteren? Waar denken jullie dat dit filmpje is gemaakt?

Leukautootje 13-03-19 | 15:01

Toch, dit zie je echt al een behoorlijk tijdje aankomen en had je dus zonder te slippen prima tussendoor kunnen gaan als je een goede chauffeur bent.

prutser83 13-03-19 | 15:04

Als je een leuk/interessant filmpje hebt gevonden, kan je twee dingen doen: gewoon neerzetten met wat droge feiten en een smeuige titel, of er een compleet lulverhaal omheen verzinnen. Autobahn koos voor optie 2.

Ben ik nou aangenomen? :D

ddridder 13-03-19 | 15:04 | 8

Geachte Redactie,
Het artikeltje dat jullie hebben geschreven klopt van geen kant. Daarnaast vind ik het opmerkelijk dat jullie mij geen e-mail hebben gestuurd ondanks dat deze bij dumpert, jullie zusterbedrijf, bekend is.

Er is géén sprake van links af willen slaan.
Er zijn géén verkeerslichten.
De snelweg eindigt niet.
Er is totaal enkele aanleiding voor de bestuurder van de Mercedes om op die plek, zo'n 600 meter voor de staart van een beginnende file met een dusdanig lage snelheid naar links te gaan. En als diegene dat wel nodig vond dan had diegene z'n spiegels moeten gebruiken.
Er is géén sprake van overschrijding van de snelheidslimiet
Er is géén sprake van afplakken snelheid. Enkel het tijdstip.
En scheuren?? Je hebt zelf volgens mij nooit harder dan 45 gereden, een rijbewijs heb je in ieder geval niet. Snotneus.

Zettai Ryouiki 13-03-19 | 15:12

Om even een reaguurder van aldaar te citeren:

"Dit filmpje is gefilmpt op de A22 bij Beverwijk waar een maximum snelheid geldt van 120 km/h. Als ik het fimpje goed analyseer legt de bestuurder ca. 200 meter af in 5 seconden. Zie hier de afgelegde afstand in 5 seconden: www.gmap-pedometer.com/?r=7350551 Dat komt neer op 40 m/s of te wel 144 km/h. De Mercedes legt in 5 seconden ca. 130 meter af, dat is 26 m/s of 93 km/h.
Opvallend in dit filmpje is dat er rechter onderhoek is voorzien van een zwarte balk om de eigen snelheid niet te laten zien én het filmpje begint net na het portaal met matrixborden die, zoals op het einde van het filmpje te zien is, een lagere snelheid aangeven. Als dat 70 zou zijn geweest reeds meneer dus 2x de toegestande snelheid!!

McGuyer | 13-03-19 | 11:04 | 2 | + 18 - | reageer"

LentePool 13-03-19 | 15:17

ca. 200 meter in ca 5 seconden. Nee, dat gaat accurate getallen opleveren.

Sjaak_Balboni 13-03-19 | 16:05

Kijk nou zelf even naar het snelheidsverschil met het overige verkeer en hoe je daar de bocht doorjaagt, en vertel mij met droge ogen dat dat daar een gepaste snelheid is. Er staat kort na de bocht een file, en daar knal je met je stomme hoofd zo in als je daar 130 doet.

Ja, die B-Klasse is waarschijnlijk een tyfusbejaarde, maar die actie had je kunnen voorkomen door daar niet als een malloot te stampen. Kan je de auteur wel een snotneus noemen, maar hij heeft hier een punt.

Aardbeienshake 13-03-19 | 16:34

En een goede chauffeur houdt er rekening mee dat er hier of daar een tyfusbejaarde is die mogelijk langzamer rijdt dan de maximumsnelheid en zorgt dat hij/zij in dat geval nog voldoende tijd en ruimte heeft om te remmen.

hendrikjandetuinman 13-03-19 | 16:34

Kan wel wezen dat ze mailadres hebben, je bent niet een mindere klootzak als je zo hard op een file af komt knallen.
En ja, die bejaarde in de B-Klasse moet afgeschoten worden, maar dat is standaard. Iedereen in B-Klasse moet tegen de muur. Oh wacht.

zik 13-03-19 | 16:41

Kerel, je reed gewoon veel te hard. Dat is heel duidelijk op het filmpje te zien. Niet liegen. Jij kwam met een asociale snelheid aangeknald en daarom dacht de oetlul in de Mercedes jou even te moeten beleren door er voor te schieten. Dát is wat er op het filmpje gebeurd.

MisterMr 13-03-19 | 16:51

Je rijdt gewoon te hard voor de situatie en voor je skills. Je hebt geluk dat je een electronisch vangnet in je auto hebt, anders was je rond gegaan en in de middenvangrail geeindigd.

Sonja27 13-03-19 | 18:55

Hmmm, upload eens een versie aan begin EN eind 30 seconden langer is.
Wellicht dat het mij dan nog duidelijker is.

onkelhenk 13-03-19 | 15:05

> want de snelheid is afgeplakt
Slecht jullie huiswerk gedaan jongens, dit is afgaan op pure speculatie van reaguurders. Het is bij dit type dashcam de tijd die is afgeblokt om wat voor reden dan ook. Deze cams hebben geen snelheid in beeld. Dat het geen 50 was lijkt me duidelijk, maar om nou alle blaam bij de cammer te leggen... wat die B-klasse doet slaat ook helemaal nergens op. Wel typisch Nederlands.

odolstoornis 13-03-19 | 15:36

H. Feitsma mag zijn naam nu wel veranderen in H. Lulma.

zurekomkommer 13-03-19 | 15:57

Maar eigenlijk twee bokkelullen dus.

prototyp 13-03-19 | 16:19

snelheid niet aangepast aan overige verkeer,
niet vooruit gekeken,
vergeten te anticiperen,
te laat remmen,
te zacht remmen,
je auto nauwelijks recht kunnen houden bij het uitwijken,
en het dan allemaal nog aan de hele wereld laten zien.

wat had je moeten doen?
je snelheid verlagen,
verder kijken dan je motorkap,
bedenken dat met de korte afstand van die 2 auto's de achterste sowieso al een inhaalmanoevre had kunnen gaan uitvoeren, met of zonder richtingaanwijzer.
als je remt, rem dan fatsoenlijk. dat begint met je stoel normaal in te stellen, zodat je met een niet gestrekt been je rempedaal met volle kracht in kan duwen zodat je ook echt alle 4 de wielen in de abs krijgt.
met alleen dat remmen al bij deze snelheid had je die hele stuurzwabber niet eens hoeven maken.
mischien een rijtraining bij BMW iets voor jou? doe je eerst b1 op het vliegveld en daarna b2 op de salzburgring.
en anders gewoon niet meer autorijden.

die mercedes de schuld geven is een beetje flauw, je kegelt bijna 2 auto's van de weg door een opeenstapeling van eigen fouten en er is geen rechter, agent, instructeur of examinator die je gelijk geeft.

iedereen maakt wel eens een fout in het verkeer maar dit is gewoon compleet verkeerd rijgedrag.

der Schmutz 13-03-19 | 16:49

Die B(jaarden) klasse rijdt als een sukkel. Ook Passat, die wel spiegelt, moet remmen omdat B te langzaam gaat en filmer er met een noodgang aankomt. Stoplichten staan daar inderdaad niet.
Die matrix borden staan standaard aan omdat het daar van 2 naar 1 baan gaat zodat verkeer uit Beavercity en IJmuiden op de andere baan in kan voegen in de Velsertunnel. Maar niet al het verkeer moet naar links omdat er iets eerder ook nog een afslag naar rechts is richting eerdergenoemde plaatsen. B klasse heeft op dit punt nog wel een flink stuk om naar links te kunnen. Zo weinig inzicht en gemakzucht is levensgevaarlijk.
.
Reden om daar hard te gaan, de, mits je een lekkere auto hebt, 2 heerlijke slingers als de je A9 afkomt. Mooie bochten, beetje banking, hoogte verschillen. Alleen als je daar dan iets hard rijdt als toegestaan, doe het dan als het rustig is. Een beetje inzicht en anticiperen en ik had verwacht dat Passat naar rechts had kunnen komen omdat B te langzaam rijdt.

Ergo bestuurders die terug op les mogen en kudo's voor Passat bestuurder, die op beide anticipeert.

Count_Grishnackh 13-03-19 | 19:24

Jammer dat het nog goed ging. Mensen zoals jij kunnen we zonder.

Draak uit Brabant 14-03-19 | 10:51 | 1

Het is een lul omdat 'ie te hard aan komt rijden maar die Mercedes heeft daar niet naar links te gaan, die spiegelt niet, dat is de grootste dwaas in dit verhaal.

Iski 15-03-19 | 12:46

waarom mag hij niet naar links?
hij heeft wel gespiegeld, maar de waanzinnige snelheid van de dashcam auto verkeerd ingeschat, omdat hij dat NIET VERWACHTE.
wat mij betreft mag de bestuurder van de dashcam auto een enkeltje naar de rechter krijgen.
bij zulke snelheden kun je niet verwachten dat mensen jou snelheid zuiver in kunnen schatten in hun spiegel.
al zeker niet als het de enigste is met deze rotgang, en het overige verkeer ook al om en nabij de 70 a 80 Kmh rijd.

Reageer