Autobahn

Tesla geeft aandelen uit om wagenpark te kunnen betalen

Nu Tesla per week dik 5.000 Model 3's bouwt, loopt het tegen de volgende bottleneck aan: het uitleveren van de auto's aan klanten. Hiervoor zijn autotransporters nodig, maar kennelijk is er no munnie. Dan moet je creatief doen.

Wie een beetje nadenkt, weet dat heel veel geproduceerde goederen op een gegeven ogenblik ook van de fabriek naar retailers of - in het geval van Tesla - de klant direct uitgeleverd moeten worden. Maar Tesla neemt de dingen kennelijk one step at a time. Dit verhaal ging met de eerste Europese leveringen al fout, en  naar verluidt staat er ook in Amerika veel voorraad te wachten tot er een truck is die de auto's naar de klanten brengt. Elon Musk noemde het al delivery logistics hell, als opvolger van de production hell.

Social

In de tussentijd is er actie ondernomen, en is er bij een grote partij flink ingekocht. Maar Tesla zou Tesla niet zijn als er niet iets opmerkelijks te melden was: CNBC groef in enkele documenten van de door Elon Musk zo geliefde SEC, en kwam erachter dat de transporters niet in cash, maar in aandelen betaald zijn. Dat lijkt op twee dingen te duiden: ten eerste dat de leverancier een hele goede deal heeft kunnen sluiten, want anders zou je niet voor bijna $14 miljoen aan aandelen accepteren en ten tweede dat Tesla zo hard zonder cash zit, dat dit soort noodsprongen nodig is. Om het simpel te stellen: als de rekening $7 miljoen in cash is, moet je hier een flinke premie bovenop zetten bij betaling in aandelen. 

Tesla heeft voor de betaling $13,8 miljoen aan nieuwe aandelen uitgegeven, wat een minimale verwatering van het uitstaande kapitaal betekent. Het zat al krap bij kas, en de $218 miljoen kostende overname van supergeleider Maxwell hakt er ook in. Hoe bovenstaande precies te rijmen is met de uitspraak van Musk 'dat ze nu hun eigen autotrailers bouwen' is ons niet bekend. Misschien is de krap $14 miljoen aan aandelen wel bestemd om het transportbedrijf in kwestie, Central Valley Auto Transport, te kopen.

Gangbare praktijk

Een betaling in aandelen is niet ongewoon bij startups: in de beginfase heb je alle liquide middelen hard nodig. Er zijn verhalen bekend van Facebook die de artiest die hun kantoor beschilderde in aandelen uitbetaalde, een pakket dat vandaag de dag honderden miljoenen waard is. Echter, bij een volwassen bedrijf met een marktwaarde van 50 miljard dollar als Tesla is het vrij bijzonder. Toen CNBC de leverancier belde voor commentaar, werd de hoorn erop gegooid. Wellicht heeft Tesla spoedig de eerste Semi's klaar om zelf het vervoer te doen.

Reacties

Merlanni 14-03-19 | 09:28

De gerenommeerde automerken groeiden natuurlijk vroeger veel langzamer dan dat Tesla dat nu doet. Het zijn groeistuipen maar niet leuk voor de klant. Musk heeft weinig opties in een conventionele markt.

jasvanbus 14-03-19 | 09:32 | 2

Tesla en Elon zijn een geschenk uit de hemel voor sommige auto-georienteerde weblogs. Anders was het alleen maar Max Verstappen wat de klok sloeg.

Johnny66 14-03-19 | 09:47

ook bij gebrek aan autoliefhebbers , natuurlijk.

Fireballisme 15-03-19 | 06:55

@Johnny66 | 14-03-19 | 09:47:
Autoliefhebbers zijn dol op electrische auto's. Die vervangen namelijk gruwelijk saaie diesels en 3/4 cilinders. Maar dat snap je niet je Zeikt alles wat electrisch is af. Terwijl het juist de redding is van de echt leuke auto's. Het zijn de saaie leasebakken die electrisch gaan. Dieselfanaten zouden sowieso zo om moeten zijn gezien het veel maar dan ook veel hogere koppel van een elektrische auto zonder diesel herrie.

Johnny66 14-03-19 | 09:46 | 3

Q1 wordt verlies is de overweldigende mening , ook van mij . Dit kan zo niet doorgaan . Concurrentie is en zal , op kwaliteit en zeker de prijs musk lang wakker houden.

bmohnee 14-03-19 | 14:42

Verlies is relatief; hangt er vanaf wat er tegenover staat. Ergo; is er ergens geld in gestopt of blijft het uit - groot verschil.

ZwarteDag 14-03-19 | 17:35

Al 10 jaar roept Johnny dat Tesla morgen failliet gaat, de enige die echt failliet is gegaan is Johnny’s ego....

Johnny66 14-03-19 | 18:45

Nee dat roep ik nooit.

Fireballisme 15-03-19 | 06:59

Toch bijzonder dat dit zeer partijdige en gekleurde fake news artikel zoveel persoonlijk mening in zich moet hebben. Tenzij de autheur direct inzage in de financiën van Tesla heeft is dit het allerslechtste artikel ooit van autobahn. Ik denk dat ik hier maar niet meer terugkom. Veel plezier met de verzuurde, egoïstische en oubollige lezers als johnny66

Reageer