Autobahn

Nieuw rapport: auto's zijn zo vervuilend dat we steden moet slopen

Er is weer een reden om de sloopkogel door steden te halen: de immense vervuiling door auto's. Dit verzinnen wij niet, dit verzint een nieuw Brits rapport.

Public Health England (PHE), wij hadden er nog nooit van gehoord, maar dit Britse overheidsorgaan is heel erg tegen luchtvervuiling. En derhalve heel erg tegen auto's. De auto (Carcinogenis satanis vulgaris) maakt ons allemaal dood. Dus moet er, volgens de aanbevelingen in het rapport (pdf) dat PHE heeft opgesteld, een verbod komen op je motor laten draaien als je kinderen van school ophaalt. Ook bij ziekenhuizen moeten 'no-idling zones' komen. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws.

Nee, het wordt nog veel gekker. Neemt u deze aanbeveling: 'If emissions cannot be fully eliminated, then the next step is to consider how environmental pollution could be reduced. Examples are keeping sources of pollution away from people, redesigning spaces to improve outdoor air quality and introduce barriers to separate people from pollution, and displacing pollutant emissions outside hotspots and populated areas to reduce population exposure.' 

Dit lijkt allemaal ambtenaren-mumbo jumbo, maar concreet betekent het niets minder dan steden en zo inrichten dat autowegen brede allees worden met groen tussen de gebouwen en de auto. """Herinrichten""" is een ander woord voor """sloopkogelen""". Het hele rapport ademt de sfeer van een Brave New World waarin echt alles op de schop moet voor schone lucht. Dus ja, ook schattige dorpjes en pittoreske steden moeten heringericht worden. En wie tegen is, is voor vieze lucht.

Reacties

mr.Cam 12-03-19 | 08:35

Een dag in Mexico City laten rondlopen die mensen van PHe en ze vinden de Londonse lucht superschoon. Wat een aanstellerij weer van de Homo Bangvoorallius. Een nieuwe subsoort van de mens die gericht is op het leven zo saai maken dat geboren worden niet meer nodig is. Zucht, gaap.

DutchNinja 12-03-19 | 09:19

Ach, meer groen in steden is niet erg. Sinds kort verhuisd van de stad naar een dorp met veel groen en dat is toch eigenlijk wel erg prettig. Als dit soort clubjes er voor zorgen dat er meer gras, park en bomen in de steden komen is dat alleen maar toe te juichen. Als ze alleen maar kosten brengen en verder niks verbeteren moeten we er weer zo snel mogelijk van af. Helaas ben ik bang dat het weer dat laatste gaat worden.

Johnny66 12-03-19 | 10:07 | 1

De Eu pompt per jaar 350.000.000.000 euro in de landbouw . Subsidies .

Espro 12-03-19 | 10:23

Schrok van bedrag en het is absurd veel, maar je overdrijft een factor 7 blijkbaar...
www.trouw.nl/groen/waar-geven-we-die-...

owikzegmaarwat 12-03-19 | 13:52

toch altijd apart dat ze altijd naar landen kijken waar het op zich prima gaat en niet naar landen als china, rusland of india. Daar kennen ze het woord milieu niet eens,

Caveman48 12-03-19 | 14:27

No idling zones.... soort hangplekverbod dus?!

odolstoornis 13-03-19 | 08:50

Ik kan enigszins wel snappen dat motoren laten draaien op grotere schaal ook een onnodige vorm van vervuiling is. Maar dit geschreven stukje is wel weer sensatie makerij... 'redesigning space' zegt helemaal maak niets over sloopkogelen? Verbodszones instellen of emissie regels invoeren in bepaalde gebieden, net zoals in Duitsland, is ook al een vorm van herinrichten, zonder dat er gesloopt moet worden... Desondanks is het dweilen met de kraan open. Dit is namelijk alleen effectief als de hele wereld mee doet en niet iedereen gaat hier aan mee doen. (Amerika, China) Elektrisch rijden lijkt voorlopig de enige oplossing die wereldwijd verandering kan brengen. En dan nog vraag ik me af of het zin heeft. We stellen dan enkel uit. De wereld gaat door overbevolking en industriëlisering echt wel naar de klote en daar valt geen humane oplossing tegenop te boksen. Snel maar naar Mars,dus.

Reageer