Autobahn

Tesla gooit autoprijzen weer omhoog

Vorige week hakte Tesla flink in de prijzen van hun auto's. De prijsverlaging liep op tot meer dan een halve ton in het geval van de duurste Model X. Blijkbaar was de accu van de rekenmachine leeg, want de prijzen gaan weer omhoog.

Toen Elon Musk vol trots vertelde dat hij de goedkoopste Model 3 eindelijk ging uitleveren, liet hij ook weten dat een groot deel van de fysieke Tesla-dealers dicht gingen. De kopers van de auto's van het merk moeten voortaan online bestellen. Daarmee bespaart het bedrijf flink wat geld uit en dat werd dan weer doorberekend naar de prijs van de auto's. Die werden aanzienlijk goedkoper, maar net als in het geval van de prijsverhoging van de Superchargers, komt Tesla hierop terug.

Bij nader inzien ging niet helemaal goed met de berekeningen omtrent de sluiting van de showrooms, want nadat Tesla achteraf bleek het handiger om er toch minder te sluiten dan gepland. Dat betekent dan weer dat er minder bespaard wordt, en aangezien dat de bron van de prijsverlaging was moeten de prijzen weer omhoog. Elon Musk en de zijnen verhogen de prijzen op de duurdere modellen dan ook met drie procent. De prijzen van de goedkopere modellen, zoals de goedkoopste Model 3, blijven ongewijzigd.

Op dit moment heeft de elektrische autobouwer ongeveer tien procent van de winkels gesloten. De rest moet het veelal doen met minder werknemers. Daarnaast kijkt het bedrijf nu nog naar twintig procent van de overgebleven winkels en zal het later bepalen wat daarmee gaat gebeuren.

Reacties

koeberg 11-03-19 | 10:13 | 1

Tesla als een visrestaurant.
media-cdn.tripadvisor.com/media/photo...

Espro 11-03-19 | 11:08

Dat vat het mooi samen

mr.Cam 11-03-19 | 10:29

Het afbrokkelen gaat langzaam maar gestaag door.

lekkeraustralie 11-03-19 | 10:42 | 1

eerste regel in het reclameboekje. Kan niet schelen joe ze over je praten, als ze maar over je praten. Ene meneer trump doet het ook en is nog veel fouter. Het werkt.. Niet dat de meneer die nu wel eens een raket stuurt die terugkomt beter is, maar hij doet het wel. En al worden zijn autospullen verkocht, hij heeft toch wel iedereen een schop onder de kont (incl. aambeien van die automoguls) gegeven.

ZomaarEen 11-03-19 | 21:40

Dit is gewoon een stukje realiteit waar Tesla mee te maken krijgt. Google maar eens wat VS sites af.
Tesla dacht de langjarige huurcontracten van de showroons zo in de papiervernietiger te kunnen gooien. Maar ja, die vastgoed jongens bestaan al wat langer en hebben uitstekend dichtgespijkerde contracten. Ja het mag in de papiervernietiger zodra je de huur tot het einde van het contract betaald hebt, maakt niet uit of dat nog 3, nog 5, nog 7 jaar is of nog langer.....
Dat zou de reden zijn dat veel showrooms open blijven en klinkt logisch. Dat soort A lokatie panden krijg je alleen als je jarenlange huurcontracten aangaat. En als je de huur alsnog moet betalen is de besparing weg en kun je net zo goed open blijven.....

Johnny66 11-03-19 | 11:00

Paniek van een boekhouder in opleiding die nog moet beginnen met de eerste les. #concurrentie

Hunebedbouwer 11-03-19 | 12:11 | 4

Dat sluiten van dealers blijf ik apart vinden. wie doet dan het onderhoud? Of word je geacht dat zelf te doen?

Johnny66 11-03-19 | 12:12

dealers weg , geen proefrit meer . De kosten . Halleluja

DutchNinja 11-03-19 | 14:26

Er zijn een aantal garages in Nederland met het predicaat "Tesla servicedealer". Lijkt mij vrij logisch dat je daar dus terecht kan voor onderhoud. Heb het sowieso altijd vreemd gevonden dat je een auto niet online kan kopen en dat het onderhoud daarna via "je dealer" moet lopen.

@Johnny66, ooit wel eens van Zalando gehoord? Daar kan je alles bestellen en kosteloos terug sturen. Straks kan je gewoon online een proefrit regelen. Auto wordt voor de deur afgeleverd of je krijgt een code en kan je op een vast punt in een "demo tesla" stappen. Lijkt mij ideaal!

TuurlijkNiet 11-03-19 | 14:30

Dealers != service stations. Tesla had alleen de showrooms gesloten, niet de service centra. Tesla komt ook gewoon je auto ophalen en laat een andere Tesla voor je achter totdat je je eigen Tesla terug hebt. Helemaal gratis! Bij Audi moest ik gewoon 100 dollar per dag betalen voor een vervangende A6 en dan moet ik hem nog zelf brengen ook..

Daarnaast hadden wij te maken met de grapjurk van de lokale Tesla vestiging die ons vertelde dat ze de elektronen gesmeerd hadden zodat ze sneller door de kabel gaan vanwege minder weerstand..

Johnny66 11-03-19 | 16:27

@DutchNinja | 11-03-19 | 14:26: nee proefrit niet toegestaan . Dat is de info. Daarbij zegt de wetgeving dat je de auto 2 weken kan gebruiken en binnen die termijn weer inleveren .

Tisnietanders 11-03-19 | 13:44

Ik snapte de hele move al niet. Die M3 voor 35.000 euro was logisch. De rest niet.

joran v d s 11-03-19 | 16:04 | 2

proefrit door auto te bestellen. binnen 7 dagen terug met minder dan 1600 km op de teller is geld terug

Johnny66 11-03-19 | 16:27

14

ZomaarEen 11-03-19 | 21:35

Binnen 7 dagen de auot terug (of 14?)
Maar Tesla garandeerd nergens hoe lang het duurt voor je je 50.000+ euro weer terug hebt.
Bij refunds van Tesla is maanden wachten heel normaal. En dat is best lang als je 100.000 euro van een bijna failliete fabrikant terug hoopt te krijgen.

Reageer