Autobahn
Amai, amai

Tesla haalt half miljard euro op voor Chinese Gigafactory

Tesla heeft in China bijna een half miljard euro geregeld voor de bouw van de Gigafactory in Shanghai. Dit zou wél een goede aanleiding zijn voor Elon Musk om de inmiddels legendarische woorden 'funding secured' te tweeten. 

In tegenstelling tot bedrijven als Apple heeft Tesla niet bepaald een royaal gevulde oorlogskas om overnames of nieuwe projecten mee te financieren, wat het logische gevolg heeft dat het bedrijf bij financiers moet aankloppen. Sinds januari bouwt Tesla in Shanghai aan een nieuwe Gigafactory (de derde), die naar verwachting al in mei van dit jaar klaar is. Totale geschatte kosten: €1,8 miljard.

Om dit bedrag op te hoesten kan Tesla wat financiële steun gebruiken, en het heeft deze steun deels bij Chinezen met geld gevonden. Bij een investeringsronde haalde het bedrijf over een periode van twaalf maanden 3,5 miljard yuan op - omgerekend een kleine €500 miljoen. Lokale productie in China verkort niet alleen de lijnen naar de markt zelf, het is ook een effectief instrument tegen eventuele handelsoorlogen en importheffingen. China is de grootste automarkt ter wereld, en de grootste elektrische automarkt. Tesla wil hier graag beter vertegenwoordigd zijn, vandaar de expansie.

Reacties

Johnny66 08-03-19 | 09:24 | 1

Musk , kijk eens wat er in China rondrijdt en wat deze kosten ( je verlaagt niet voor niets de prijzen ..). De toekomst van EV , watersof, ligt in handen van de particulier , niet van volgevreten subsidie slaven . Dat eindigt toch een keer . Derhalve , je businessmodel niet op subsidies baseren . #marktontwrichting

TuurlijkNiet 08-03-19 | 15:26

In veel landen is er weinig tot geen subsidies voor EV's. In de VS krijg je bij een Tesla of GM Bolt een aftrekpost van 3750 dollar, vanaf juni 1875 dollar. Dus niet niet eens een rechtstreekse korting. Maar je hoeft over slechts 3750 bruto loon geen inkomstenbelasting te betalen. Ook wordt de tax credit toegepast op de vermogens belasting (aangegroeid vermogen wordt eenmalig verlaagd met de tax credit voor het jaar waarin de EV is aangeschaft)..

Je moet niet de Nederlandse situatie waar de overheid de automobilist vol belast (en momenteel EV's een aanzienlijke 'subsidie' geeft) niet doortrekken naar de rest van de wereld..

Daarnaast betaald Shell elk jaar aan Nederland *GEEN* 1 miljard euro aan winstbelasting. Hoe is dat geen subsidie voor de normale automobilist. Zonder die regeling had Shell de brandstof duurder moeten maken om tot dezelfde netto winst te komen..

Tisnietanders 08-03-19 | 09:40 | 4

Eigenlijk best wel bizar dat je de bouw van een 1,8 miljard dollar kostende fabriek start zonder dat je het geld hebt. Ik zou ook niet meedoen aan de 500 miljoen initiële investeringen , want straks zit je met een half afgebouwd gebouw omdat de tweede investeringsronde stokt.
Blijkbaar is het toch heel normaal om zoiets te doen.
Hoe dan ook, Musk gaat uiteraard China veroveren hiermee. Prijs is goed, het gevoel voor exclusiviteit past bij de cultuur. De uitstraling van de auto is goed. Het zou mij verbazen als het niet de meest succesvolle automaker van China wordt.

Johnny66 08-03-19 | 09:54

Dan ontgaat jouw ( en velen) wat er al op de markt is in China . Een land met nog geen autotraditie ( infrastructuur) die de EV gelijk heeft gestimuleerd , wat nu eenmaal eenvoudiger is in die situatie. En bekijk de prijzen . China ziet zelfs geen mogelijkheid te exporteren , omdat hun eigen markt al veroverd is.

TuurlijkNiet 08-03-19 | 15:30

1. Je koopt je huis ook met geld wat je niet hebt (a.k.a. hypotheek).

@Johnny66: Chinezen kunnen hun auto's vrijwel niet exporteren omdat ze vrijwel in geen enkel ander land door de veiligheidskeuring komen. Daarom kopen Chinezen nu massaal traditionele autofabrikanten..

Daarnaast is in geen enkel ander land de wachttijd voor een Tesla zo lang als in China. En momenteel gaat een derde van de Tesla productie naar China..

Johnny66 08-03-19 | 17:18

Een paar merken , niet limitat i ef : mini , polestar , borgward , vw.

ZomaarEen 08-03-19 | 21:36

Bizar?
Weet je wat bizar is als het waar is?
"Bij een investeringsronde haalde het bedrijf over een periode van twaalf maanden 3,5 miljard yuan op - omgerekend een kleine €500 miljoen."

Het bizar als ze er echt twaalf maanden mee bezig zijn geweest om 500 miljoen op te halen en helemaal omdat het maar de helft is van wat de bedoeling was: $ 1 miljard.

Johnny66 08-03-19 | 10:13 | 2

Wie het gemist heeft : ‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’
Elektrische auto's zijn beter voor het milieu dan auto's op benzine, maar het omslagpunt ligt veel hoger dan gedacht. Dat blijkt uit berekeningen van een professor van de universiteit van Luik.

CamaroHans 08-03-19 | 10:51

Ik denk dat bitflip, Instructeur, zik, Leukautootje, Hunebedbouwer etc straks hun welgemeende excuses aan komen bieden omdat nu blijkt dat je al die tijd gelijk hebt.

Johnny66 08-03-19 | 11:24

Wat de denk je zelf hans ?. Maar johnny is niet zo van het gelijk . Feiten zijn feiten .

zandoerlenaar 08-03-19 | 10:14

Lijkt me wel leuk als t fabriekje af is dat er dan een busjes Chinese officials aankomt en de sleutels opeisen. Want tja staatskapitalisme, pompen die chineesjes Tesla'tjes uit met t originele ontwerp in handen. Hoeven ze t niet eens meer na te maken :)

Reageer