Autobahn

Auto kwijt? Kijk eens in deze Zuid-Hollandse boerenschuur

In het Zuid-Hollandse Sommelsdijk heeft de politie in een boerenschuur een waar arsenaal aan gestolen auto's en onderdelen gevonden. De boer zelf weet van de prins geen kwaad. Zegt hij.

Aan voertuigcriminaliteit hebben wij een broertje dood, maar dat betekent niet dat het niet voorkomt. Gestolen waar verdwijnt doorgaans snel de landsgrens over, maar soms wordt het ook ergens in het land opgeslagen. In de schuur die de politie in Sommelsdijk kraakte stonden zoveel complete auto's, deuren en bumpers, dat ze drie vrachtwagens en twee takelwagens nodig hadden om de contrabande op te ruimen.

Kijkend naar de gestolen waar zien we de usual suspects: courante merken als Volkswagen plus enkele deuren van de C3/C4 Cactus, met Airbumps. Voor zover deze door de pixels te herkennen zijn dan. Kennelijk heeft de politie in haar handleiding staan dat alle foto's voor de media met een Nokia 3310 en zonder enige lichtbron genomen moeten worden.

De agrariër die eigenaar van de schuur is werd uiteraard even aan de tand gevoeld: hij beweert de schuur te verhuren en geen idee te hebben wat er zich op zijn eigen terrein afspeelde. Dat lijkt ons een iets te makkelijke aanname, als wij iets zouden verhuren zouden we op zijn minst een idee willen hebben wat zich op ons terrein afspeelde. Mochten de eigenaren hun onderdelen niet meer willen hebben, dan kennen we nog wel een goede bestemming: Mastermilo kan er ongetwijfeld een mooie Frankencar van bouwen. En blaas de AVC meteen nieuw leven in.

Social

Reacties

Wijze uit het Oosten 06-03-19 | 12:57

Het blijft gewoon waar, een auto is in onderdelen meer waard dan als compleet geheel..

owikzegmaarwat 06-03-19 | 13:34

waar zijn die bumpsop een cactus deur eigenlijk voor, versiering ofzo?

JackRyan 06-03-19 | 13:43

Je kunt geen foto's maken met een 3310...

exqueeseme 06-03-19 | 14:28 | 2

Lekker vol aannames. Of de politie iemand gelooft op zijn blauwe ogen. Lees nog eens goed het bericht Feitsma en zoek dan eens op wat te goeder trouw betekend. Wat een niveau. #manmanman

De gelaarsde kat 06-03-19 | 16:57

Dat is de tekst van het politiebericht, niet van Feitsma. Natuurlijk wordt die man verdacht.

exqueeseme 06-03-19 | 17:33

Dan moet je nog even heel goed het politiebericht lezen poezenschoen.

prototyp 06-03-19 | 15:13

ziet er niet uit alsof die auto's daar uit elkaar gehaald werden.
dus dan heb je waarschijnlijk alleen af en toe een busje oid die wat spullen in of uit laad.
aan die spullen kun je als leek niet zien of ze gejat zijn dus beetje kort door de bocht om de verhuurder dan meteen zo neer te zetten.

als het nou een schroefplek was waar telkens nieuwe auto's naar binnen gaan en aleen maar kale wrakken naar buiten worden geduwd dan is het een ander verhaal. die herken je als leek vaak al van een kilometer afstand.

Reageer