Autobahn

Nederland kaapt mogelijk MINI-productie bij harde Brexit

Over een paar weken vervalt de deadline voor een Brexitdeal tussen de EU en het vertrekkende Verenigd Koninkrijk. Mocht die deal er niet zijn, dan zou het zo maar kunnen dat alle MINI's straks uit Born komen, aldus de raad van bestuur van BMW.

Waar Brexit begon als een grote middelvinger naar Brussel - die in Brussel overigens schaamteloos in het achterste werd gestopt - lijkt het geheel inmiddels meer op een soort overheveling van kapitaal van Groot-Brittannië naar Nederland. De nieuwste (bijna) overwinning in deze vijfde Engels-Nederlandse handelsoorlog is MINI. 

Het Britse automerk in handen van BMW heeft een groot deel van de productie al ondergebracht bij VDL Nedcar in het Limburgse Born, maar het kan ook de gehele productie verplaatsen. Tijdens de BMW Group Night aan de vooravond van de Autosalon in Genève sprak Sky News met RvB-lid Peter Schwarzenbauer. De BMW-topman vertelde aan de Britse journalisten van Sky dat BMW serieus overweegt om de productie van MINI uit Oxford weg te halen indien er een No Deal Brexit komt.

BMW benadrukt dat het een noodscenario is, maar dat er wel degelijk rekening mee wordt gehouden: "Als dit de uitkomst is, wat de worst-case scenario is, dan overwegen we wat nodig is voor de lange termijn. Voor de MINI is de Brexit ongetwijfeld een gevaar."

Voor VDL Nedcar is dit soort nieuws natuurlijk van harte welkom, al zal het personeelsbestand wellicht wat minder vaak naar het stakingsmiddel moeten grijpen om BMW gelukkig te houden. De autofabrikant heeft maar één opdrachtgever en als de Duitsers zo makkelijk de productie naar je toe overhevelen, kunnen ze diezelfde handeling waarschijnlijk ook zonder veel problemen de andere kant uit doen. En dan zit je ineens zonder opdracht.

Brexit

Voor de autobranche lijkt Brexit nu al uit te lopen op een bloedbad. Honda sluit zijn enige Europese fabriek, Nissan gaat toch geen nieuwe autolijn bouwen in Engeland. Jaguar Land Rover heeft een back-up-fabriek in Tsjechië, Aston Martin heeft miljoenen ponden en een noodvoorraad met auto's aangelegd. Het is voor de Britten te hopen dat er ook positieve effecten zijn na de uitstap uit de EU.

Reacties

Johnny66 05-03-19 | 16:50

Daarom ben ik tegen referenda . Mensen zijn emotionele wezentjes , missen te vaak de kennis . De engelsen zelf hebben ook spijt intussen.

MisterMr 05-03-19 | 17:01

Het is niet zozeer de schuld van demense, maar van opportunistische politici. Eerst een Brexit forceren, dan oprotten en het land in vertwijfeling achterlaten - Nigel Farage. Bizar.

schermsoldaat 05-03-19 | 17:09

Ach, FNV zal tegen die tijd wel weer stakingen aankondigen bij Nedcar. Gaat de complete productie dan naar Oostenrijk of zelfs India.

Pierre Tombal 05-03-19 | 21:06 | 3

bla-bla-bla.

BMW laat die auto's echt niet in GB produceren omdat Brussel ze daartoe verplicht. Dat die dronken zak en z'n Belgische paard de boel op scherp proberen te zetten en auto's die bedoeld zijn voor de EU markt daarmee aan importheffingen gaan onderwerpen maakt daarin niet zo heel veel verschil. Mini's worden namelijk ook buiten de EU verkocht en aangezien Brussel schijnt te hopen op een instortende Pound Sterling moet je als Duitser een slag van de molenwiek hebben gehad om de productie daar weg te willen halen.

De gelaarsde kat 05-03-19 | 22:47

Interessante theorie. Als het pond inderdaad instort kun je in GB lekker goedkoop produceren en doet 10% importheffing niet zoveel pijn meer. Maar haalt Mini Oxford niet een hoop sub-assemblies en onderdelen van buiten GB? Ik kan me niet voorstellen dat ze alleen gebruik maken van Lucas of Smiths etc. als toeleveranciers.

Arinso 06-03-19 | 09:24

bla-bla-bla.

De EU heeft er voorlopig wel voor gezorgd dat er nog geen handelsoorlog is, Dus van importheffingen is geen sprake. En dan kan je misschien goedkopere arbeid krijgen in de UK (waarschijnlijk nog steeds veel duurder dan in b.v. China of oost-europa), als er daar geen onderdelen zijn bouw je geen enkele auto. Andersom krijgen de overige fabrieken ook onderdelen vanuit de UK.
Van je rendabele JIT logistieke processen stap je ook niet zomaar af, en als het merendeel van je fabrieken niet in de UK ligt is het dan een goede en makkelijke oplossing om de productie en assemblage uit de UK weg te halen.

De_Bonobo 06-03-19 | 17:54

@Arinso

Je verdoet je tijd. Alles is moraliteit voor deze reaguurders: stakende werknemers die niet twee zaterdagen per maand de wedstrijd van hun zoontje willen missen zijn lui eikels die niet willen werken en de productie wegjagen. Economische principes en JIT-overwegingen bestaan niet. Het is de kwaadaardige EU die die lieve Engelsen willen kapotmaken.

Reageer