Autobahn

Volkswagen stelt MEB-platform beschikbaar aan derden

Autofabrikanten zijn normaalgesproken niet zo happig om hun platform buiten hun eigen groep te delen, maar Volkswagen breekt met deze trend. Iedereen die hun MEB-platform wil gebruiken kan bij ze aankloppen voor een prijsopgave.

Voor de duidelijkheid: MEB is de elektrische variant van MQB, het dominante platform binnen de VW Groep. Bijna alles met een dwarsgeplaatste motor rolt op MQB, en elk elk elektrisch volumemodel zal op MEB (Modularer Elektrobaukasten) komen te staan. Gisteravond maakte de Duitse fabrikant bekend MEB ook aan derden aan te bieden. Wie zelf de know-how niet heeft en de investering niet wil of kan doen,  krijgt van ome VW de mogelijkheid een kant-en-klare basis te kopen.

Dat klinkt aardig, maar het is vooral zakelijk slim. Op deze manier verdient Volkswagen nog een centje extra aan technologie die het toch al ontwikkeld heeft. Als er partijen happen, althans. We kunnen wel een goede verzinnen: als FCA slim is gaan ze als een malle een paar toffe elektrische Fiatjes en Alfaatjes op MEB bouwen, voordat die merken definitief dood en begraven zijn. Maar of ze dit ook over hun hart kunnen verkrijgen...

Vooralsnog zien we FCA niet instappen, maar VW heeft wel al de eerste klant binnen: de Duitse startup e.Go Mobile gaat van het MEB-platform gebruik maken. U kent ze waarschijnlijk van de Streetscooter, die door de Duitse posterijen gebruikt wordt. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf een elektrische shuttle samen met toeleverancier ZF (vooral bekend van de transmissies), en dit kleine gebakje: de e.Go Life.

Reacties

prutser83 05-03-19 | 14:12

Slim. Het volledig zelf ontwikkelen van een nieuw model is zo godsgruwelijk kostbaar dat het ook voor andere fabrikanten interessant kan zijn om mee te liften op het platform van de concurrent. Kijk maar naar Toyota met de nieuwe Supra. SavageGeese had hier een tijdje terug nog een mooi filmpje van op YouTube.

koeberg 05-03-19 | 15:05

Handig voor startups. Die hebben geen last van dat het tegen hun eer ingaat om niet zelf een platform te bouwen. Een kant-en-klaar platform van VW is heel welkom.
Bij kleine verkoopaantallen zal een bestaand platform afnemen veel goedkoper zijn dan zelf een platform ontwikkelen.

Reageer