Autobahn

John Lennon ontwerpt een Kia

Hair Peace. Bed Peace. Electric Peace. Kia lanceert zijn, wat het zelf noemt, first pure electric four-door passenger car. Hij heet Imagine by Kia, en een productieversie moet in 2021 op de markt komen.

De nieuwe Crossover is een voorbode van een nieuw, geheel elektrisch platform, dat samen met Hyundai wordt ontwikkeld. Van de elektrische Kia's die tot nu toe uitkwamen was er altijd ook een hybride of conventionele variant. Volgens de grapevine zal de elektrische Koreaan van de toekomst een bereik van maar liefst 800 kilometer krijgen, en een sportieve inborst. De Imagine by Kia doet denken aan een hogere en iets conventionelere versie van het GT-concept (de voorloper van de Stinger), en is voorzien van de gebruikelijke designdingetjes: zelfmoorddeuren, heel veel scherm, en een minimalistisch interieur.

Dag tiger nose, hallo tiger mask

De voorzijde ruilt de bekende tijgerneusgrille in voor wat Kia een tiger mask noemt. Daarbij moet u niet denken aan zo'n papieren masker dat op kinderfeestjes beschilderd kan worden, maar meer een plattere en bredere licht-grille-combinatie. Voor nu houden we het bij de plaatjes, de komende jaren zullen we nog genoeg van het concept gaan horen.

Reacties

Homer P. Simpson 05-03-19 | 18:15

Doe mij er maar 2, mooi ding.

Techtalent 05-03-19 | 18:34

En wat heeft john lennon hiermee te maken? Omdat de auto 'imagine' KAN gaan heten?

matatwork 05-03-19 | 19:08

Over tien jaar is elektrisch het nieuwe normaal. Nu nog een beetje te duur voor gewone stervelingen.

De gelaarsde kat 05-03-19 | 22:31

Zo'n lexan (of iets dergelijks) achterklep kan nog wel eens grote mode worden want je kunt het uitbundiger vormgeven dan glas. Alleen jammer dat die auto's dan tien jaar later allemaal met een half doorzichtige, geel verkleurde klep rondrijden en een vervanging kost dan € 5.000.

Reageer