Autobahn

Morgan Plus Six: eerste nieuwe Morgan in 20 jaar heeft BMW Power

Retro-looks met moderne techniek, dat is al sinds jaar en dag het recept van het Britse Morgan. Met de Plus Six gaat het verder waar het gebleven was, met wederom motoren van BMW. U mag raden wat er onder de kap ligt.

Goed, die gok was waarschijnlijk niet al te zwaar, want nomen est omen. Net zoals Toyota met de Supra maakt ook Morgan gebruik van de smeuïge zes-in-lijn uit Beieren. De drieliter levert ook hier 340 pk, in een auto die nauwelijks meer weegt dan een luciferdoosje. De motor is net als bij BMW gekoppeld aan een 8-traps ZF automaat.

Morgans Plus Six - de eerste nieuwe Morgan in 19 jaar, en het eerste model dat wordt gelanceerd sinds Charles Morgan uit zijn eigen bedrijf werd gebonjourd - gaat in het Verenigd Koninkrijk net geen £78.000 kosten, reken dus op een hele ruime euroton hier. Dat is veel, maar een Morgan is een liefhebbersauto, waarvan er elk jaar maar een paar worden verkocht. Wat niet heel raar is, want we moeten de eerste persoon die hem als daily driver gebruikt nog tegenkomen. De auto's op de foto zijn launch editions t.w.v. £89.995, met onder andere een optionele afneembare hardtop.

Reacties

301182 05-03-19 | 23:14

Als het gekleurde interieur net zo lelijk wordt als bijv. Blauw en groen leer bij de z3 dan maar een zwart of bruin interieur.

Wijze uit het Oosten 06-03-19 | 13:00

Kobaltblauw en een beige interieur...
Ik ruim de garage alvast op.
(*In portemonnee kijken doet... Laat dat opruimen maar zitten..*)

vliegende knorrepot 06-03-19 | 13:52

Ik vind die driewielers toch wel veel leuker.

issieookweer 06-03-19 | 20:08

Zelfs een klassieker zoals deze Morgan moet er tegenwoordig wigvormig uitzien.

Reageer