Autobahn

Tesla-eigenaren protesteren tegen prijsverlagingen

Tesla heeft onlangs de prijzen van hun elektrobakken aanzienlijk verlaagd in allerlei markten, maar dat valt niet bepaald in goede aarde van de eigenaren. Die springen nu op de bres omdat ze nu minder rijk overkomen.

Toen Elon Musk vorige week vol trots de goedkoopste Model 3 aankondigde, liet hij ook gelijk weten dat de rest van de het Tesla-aanbod goedkoper binnenkort goedkoper wordt. Wereldwijd dalen de prijzen van de Model S en X met duizenden euro's. In sommige landen hakte de autofabrikant meteen tot 40% van de prijs van een Model X af. En dat valt niet bepaald goed bij de eigenaren van de luxe zoemers. 

Een van de markten waar Tesla flink in de prijzen van de luxere modellen zaagde is Taiwan. Daar daalde de prijs van een topmodel Model X met zo'n $100.000. Dat doet de huidige Taiwanese eigenaar natuurlijk flink pijn, want die ziet de restwaarde van zijn auto in rook opgaan. Hetzelfde geldt voor China. In beide landen zijn daarom meerdere mensen de straat op gegaan om tegen de prijsdaling te protesteren.

Social

Ongelukkige kopers

Naast boze eigenaren zijn er ook kopers die simpelweg teleurgesteld zijn. En die zijn natuurlijk veel erger. Zo sprak het Chinese Global Times een eigenaar die al vijf hele dagen van zijn fonkelnieuwe Model X geniet. "I received Tesla’s Model X on February 25, and I only drove this car for five days before Tesla announced a price reduction of 174,300 yuan ($25,989.87). I’m probably the most unlucky new buyer … That’s unfair."

Hij was niet alleen in zijn onvrede, want meerdere Tesla-verkooplocaties werden beplakt met teksten waarop stond dat het onverstandig was om nu een auto van de fabrikant te kopen en dat er beter even tot morgen (of over 10 dagen) gewacht kon worden, want dat scheelt in de portemonnee. Een erg vriendelijke manier van protesteren.

Gelukkig is niet iedere rijke Tesla-rijder op zijn piemeltje getrapt door de prijsverlaging. Er zijn ook lui die blij zijn dat de milieuvriendelijke auto nu bereikbaarder is dan ooit. 

Reacties

joran v d s 06-03-19 | 09:03

Word de Tesla dan eindelijk betaalbaar voor de mensen zonder auto van de zaak? Model X full options ca. € 50.000 goedkoper

Leukautootje 06-03-19 | 09:29 | 1

Prijzen van elektrische auto's zullen blijven dalen, die van 35k is in Amerika schijnbaar nu ook te koop terwijl daar enkele jaren terug alleen nog maar van gedroomd kon worden. In Europa zal het spoedig niet anders zijn.

Johnny66 06-03-19 | 09:39

Accu''s , in deze vorm , enkel duurder (schaarste) en dat bepaald de prijs van de auto. . Vraag een aanbod .

Johnny66 06-03-19 | 09:38 | 2

Musk moet eens een zakenman worden (lange termijn ) en de klanten hebben pech.

Fireballisme 06-03-19 | 13:09

Jochie toch musk heeft al aardig wat bedrijfjes gehad en groot gemaakt. Je praat weer eens behoorlijk onzin.

owikzegmaarwat 06-03-19 | 13:37

kejje nagaan, hij heb niet eens mijn nickname

André4711 06-03-19 | 11:04 | 1

Afschrijving wordt de nieuwe manier van arm worden. Dieselauto's dalen nu flink in marktwaarde. Maar ook EV's gaan flink afschrijven als bestaande en nieuwe modellen steeds goedkoper worden. Daarnaast worden nieuwe modellen steeds beter, dus de oude zullen nog harder afschrijven.

Tisnietanders 06-03-19 | 11:41

Dat zoekt uit zichzelf een balans. Op de langere termijn zullen electrische auto's minder in waarde dalen over tijd omdat er minder verslijt/stuk gaat.

zurekomkommer 06-03-19 | 11:54

Azijnzeikerds. Allerlei dingen kunnen in prijs stijgen of dalen, het is eigenlijk alleen maar eerlijk als je de prijs daar naar aan past.
Had je maar moeten wachten.

koeberg 06-03-19 | 11:59

Matteüs (20:1-16) Een eigenaar van een wijngaard huurt een aantal dagloners in voor één denarie. Later op de dag is het werk nog niet gedaan en gaat hij op zoek naar meer dagloners die hij hetzelfde aanbod doet. Later op de dag nog eens. Aan het eind van de dag zijn de mensen die de hele dag gewerkt hebben boos dat zij niet meer krijgen dan de mensen die maar een uur gewerkt hebben. De wijnboer reageert: "Beste man, ik behandel je toch niet onrechtvaardig? Je hebt toch ingestemd met het loon van één denarie?"

lekkeraustralie 06-03-19 | 14:00

elk nadeel heb zijn voordeel.

Reageer