Autobahn

Aston Martin zet miljoenen opzij voor Brexit-paniek

De laatste maand vóór de Brexit (wel/niet) is ingegaan en niemand weet wat er daarna gaat gebeuren. Wat wel duidelijk is: het wordt hoe dan ook een chaos. Aston Martin heeft alvast £30 miljoen gereserveerd voor probleemoplossingen.

Je zal als luxewagenbouwer maar op een eiland zitten waar iedereen denkt dat ze de rest van de wereld niet nodig hebben. Best lastig als jij nou net wél de rest van de wereld nodig hebt om geld te verdienen. Aston Martin is zo'n maker van toffe dure wagens die best veel zaken doet met het Europese vasteland. We noemen alleen al de motorenleverancier die gevestigd is in Stuttgart. Best wel een essentieel onderdeel van een Aston Martin.

Als dankzij Brexit straks weer strenge grenscontroles worden ingevoerd, kan dat behoorlijk veel problemen opleveren. Niet alleen staan de onderdelen dan lang te wachten voordat ze door mogen rijden naar de fabriek in Gaydon, ook de kant en klare auto's die van het eiland af moeten staan straks tijden te wachten voordat ze de EU in mogen.

Om die reden heeft Aston Martin een potje van £30 miljoen werkkapitaal opzij gezet voor acute probleemoplossing. Het geld is vrijgemaakt voor bescherming van de productie en afleveringen aan klanten'.

Brexit lijkt voor de auto-industrie in Groot-Brittannië uit te gaan lopen op een drama. Nissan ziet af van de productie van nieuwe modellen in zijn Britse fabriek. Ford ontslaat honderden werknemers, Jaguar Land Rover vreest tienduizenden mensen te moeten ontslaan (en heeft inmiddels een fabriek midden in de EU). En ook Honda gooit zijn Britse fabriek dicht (al beweren de Japanners bij hoog en bij laag dat Brexit daar niets mee te maken heeft).

Reacties

koeberg 02-03-19 | 21:42 | 1

Ik denk dat de problemen voor Aston Martin wel meevallen. De vertraging aan de grenzen is vooral dodelijk voor verse producten. Een auto die 3 dagen later aankomt daar is mee te leven.
En 10% invoerheffing is op een auto van Aston Martin heul veul(!) maar ik denk dat de gemiddelde klant van Aston Martin dat niet van een koop laat weerhouden.
Anders is dat voor een massamerk met lage winstmarge als Honda of Toyota.

CamaroHans 03-03-19 | 10:27

Precies. En als een Aston moeilijker te krijgen wordt.... wordt ie alleen maar begeerlijker!

issieookweer 03-03-19 | 00:09 | 1

Ja, en na de eeuwwisseling zou vrijwel de hele wereld vergaan.

CamaroHans 03-03-19 | 10:27

Misschien is het wel in gang gezet toen?

PJ-Ties 03-03-19 | 10:27 | 1

Volgens mij is dit best vervelend voor je cash positie. De voorraden moeten omhoog. Je krijgt je inkoopfacturen veel eerder dan je spullen. Plus nog extra facturen van de douane. En bij verkoop moet je weer dagen extra wachten op je geld. Langere levertijden en hogere prijzen gaat wel degelijk invloed hebben op je verkoop.
Wegwezen daar van dat eiland. Oh wacht, dat gaat niet. Dan maar hopen dat de pond in stort en genoegen nemen met minder winst.

CamaroHans 03-03-19 | 20:45

Dat wordt dus bij Aston gewoon in de prijs doorgerekend allemaal denk ik. Het is een auto die je vooral koopt omdat je die echt heel graag wil, anders koop je een betere/snellere van een wat meer mainstream merk als Porsche.

Reageer