Autobahn
Haha strandfile

Met de auto naar de Formule 1 in Zandvoort? Vergeet het maar!

Als de GP van Nederland er volgend jaar op Zandvoort komt, dan mag u als bezoeker alvast goed gaan plannen. De organisatie kent de infrastructuur rondom het circuit, en gaat auto's daarom weren.

Over uiterlijk een maand en een dag weten we zeker of we in 2020 weer een GP van Nederland hebben. Op 31 maart moet de organisatie van Zandvoort - zonder hulp van de overheid - de begroting rond hebben, anders verkast het circus naar elders (hoewel Assen hier anders over denkt).

Voor een groot evenement moet je alvast gaan plannen, en dus gooit de organisatie er een proefballonnetje in: bezoekers moeten een hotelovernachting of een OV-kaartje hebben, en anders komen ze maar op de fiets. Auto's zijn taboe, want iedereen kan op zijn vingers natellen dat je met 200 duizend man in auto's een opstopping tot aan Deventer gaat krijgen. Al verbreed je de weg van Haarlem naar Zandvoort met een factor drie, tegen zo'n verkeersaanbod is geen kruid gewassen.

Kansen

Om eerlijk te zijn lijkt ons dit helemaal geen verkeerd uitgangspunt. Je kijkt als organisatie waar de weg gaat trechteren, en anticipeert hierop door de grote stroom voor die tijd af te vangen, met grote tijdelijke P+R's bijvoorbeeld. Ons lijkt het eerlijk gezegd een fantastisch beeld om een kilometerslange oranje fietsslang vol uitzinnige feestende mensen richting Zandvoort te zien trekken. Dat zijn beelden die gegarandeerd de hele wereld overgaan, wat weer goede PR voor Nederland is. Als je er dan ook nog een bataljon touringcars tegenaan gooit om de menigte compact het laatste stukje naar het circuit te brengen - en van de toegangsweg tijdelijk eenrichtingsverkeer maakt - ben je al een heel eind. 

Voor de mensen in de kustprovincies kan je verder nog denken aan een paar ferry's, want Zandvoort ligt immers aan zee. Beetje creatief plannen, en je maakt van een potentiële logistieke nachtmerrie een feest. Kunnen we meteen laten zien dat we het tien keer beter kunnen dan die Fransozen, die het verkeer richting Paul Ricard gewoon een hele dag vast laten staan. Een evenement als de GP van Nederland is niet alleen een geweldig feest, het is ook een mooie gelegenheid om je visitekaartje als goede organisator af te geven. Dat we dit kunnen hebben we enkele jaren geleden op de nucleaire top al bewezen. Daarnaast is Zandvoort al jaren het toneel van de DTM, en de Jumbo racedagen. Ook geen kleine evenementen. Opschalen en gaan. Hup, Zandvoort! En hup, Assen! (m/v)

Enthousiast geworden? Lees dan alvast de geschiedenis van de Nederlandse GP, die in 1985 voor het laatst georganiseerd werd. En check ook even onze meesterlijke podcast van gisteravond.

Reacties

Gazzerop 27-02-19 | 10:12 | 1

Tuurlijk joh; iedereen op de fiets. *insert hamer op hoofd smilie*

Gewoon geen moeite doen om te tonen dat je ook gewoon voor het karretje van de prins gespannen wordt.
Dit is natuurlijk gewoon een zwaktebod van jewelste.
Hoe gaan die 200.000 man vervoerd worden? Bussen zeker?
Jaja, dat zien we gelukkig niet fout gaan.
Valt er ergens een trein uit dan kunnen er al niet genoeg bussen geregeld worden.
Maar nee hoor, zandvoort zal het allemaal wel even fixen. LOL

Zandvoort is (mooie) geschiedenis ja. Laat dit maar gewoon geen vieze pisvlek worden en laat het histore zijn.

dz5b604 27-02-19 | 10:51

Er is gewoon een treinstation in Zandvoort...

dz5b604 27-02-19 | 10:50

Zo lang er gewoon treinen af en aan rijden vanaf Amsterdam centraal zoals bij Monza (icm Milaan) is er geen enkel probleem.

TuurlijkNiet 27-02-19 | 15:34 | 1

Werd half Nederland tijdens de nucleaire top niet half afgesloten voor 'normale' burgers? Lijkt mij dis totaal niet goed geregeld.

Dat terwijl wegen in Washington DC zelf zelden worden afgesloten. Anders dan het huis van Mark Rutte of van onze koning, is het Witte Huis ook nog eens toegankelijk voor bezoekers, ook als de president thuis is!

dz5b604 27-02-19 | 18:35

Alleen heeft Amerika een veel modernere steden met dito wegennet en hebben wij bijvoorbeeld naar Zandvoort een 1 rijstrook per kant.

Verderkijkert 27-02-19 | 18:39

Zandvoort is historie in een uithoek. Assen is de toekomst en ligt centraal (DK, DU, B). Klaar!

Reageer