Autobahn

Porsche Macan: misschien wel de beste SUV wordt volledig elektrisch

Over de Cayenne hebben we het liever niet, maar met de Macan wist Porsche zijn draai te vinden in het SUV-segment. En het is niet meer dan logisch dat Porsche die nu volledig elektrisch aanbiedt.

Wat is een goede SUV? Een dode SUV, soit, maar autoliefhebberij is geen dogmatiek. Er zijn ook opvallend goede obese stationwagons. De Porsche Macan is er een van. Ter redactie is er ooit eentje nog verder kapotgereden met medewerking van Giedo van der Garde, maar ook tijdens deze tortuur bleek de Macan zijn geamputeerde mannetje te staan. En deze Porsche gaat nu volledig elektrisch.

De Macan is een verkoopsucces voor Porsche. Sterker nog: de 911 dreigt wat betreft verkoopcijfers zelfs wat flets af te steken naast zijn uit de kluiten gewassen broer. Per drie Macans wordt er slechts één 911 verkocht. Sowieso neemt de Macan een derde van alle Porsche-verkopen voor zijn rekening. De Financial Times weet te melden dat de Macan nu wordt geëlektrificeerd. Dat is opvallend, want er is momenteel niet eens een hybride variant beschikbaar. (Althans, vooralsnog, want deze aandrijflijn kunnen we binnenkort vast ook in voornoemde Porsche vinden.)

De beslissing over het paradepaardje der Porsche-accountants, maakt Porsche nog ambitieuzer dan Volkswagen. 'The Porsche decision, which will be revealed next Tuesday by the group, shows the carmaker is serious about selling electric vehicles to a mass market.  The all-electric Macan, a sport utility vehicle, will be produced in Leipzig early next decade, the company confirmed to the Financial Times.  Chief executive Oliver Blume said Porsche was aiming for every second car it sold to be “electrified” — pure-electric or hybrid — by 2025, meaning that Porsche’s electric ramp-up is even more ambitious than its parent, the Volkswagen Group.'

Afgezien van de financiële kant, is er ook een technisch voordeel aan een elektrische Macan: een van de belangrijkste pijnpunten bij SUV's is het hoge zwaartepunt. Leg er een accubodem in en je verbetert dat. Wellicht dat er een dag komt dat zelfs het weggedrag van een SUV aanvoelt als een echte auto.

Reacties

The2Amendment 25-02-19 | 21:17 | 4

Poeh, begin volgend decenium? Too little too late vrees ik.

Turk in Jurk 25-02-19 | 21:53

Tegen die tijd zijn alle laadpalen bezet en kan het elektriciteitsnetwerk het allemaal niet meer aan.

koeberg 25-02-19 | 22:37

@Turk in Jurk | 25-02-19 | 21:53:
Iedereen die een Porsche Macan kan betalen heeft een eigen huis met oprit. Die enkeling die geen oprit hebben omdat ze in een penthouse in hartje Amsterdam wonen heeft een garage waarin een laadpaal aangelegd kan worden.
Wat betreft het elektriciteitsnetwerk; ik verwacht flinke investeringen daarin de komende jaren. Zeker als naast elektrische auto's ook zonnepanelen en warmtepompinstalaties in zwang raken.

Johnny66 26-02-19 | 09:43

eerst maar eens de energietransitie en dan eventueel de autootjes . De volgorde.....

MisterMr 26-02-19 | 13:11

Laten we eens kijken wat de KwH prijs gaat doen in de komende jaren.....

koeberg 25-02-19 | 22:28

Leuk speeltje. Doet het vast goed in de PC Hooftstraat.

Merlanni 25-02-19 | 23:04 | 1

De meeste westerse mensen passen niet in een 911, maar ja, je wilt wel een Porsche. Dus daar is de Macan.

Johnny66 26-02-19 | 09:57

ga eens een 911 passen ....

Reageer