Autobahn

Bejaarde rijdt ongemerkt op drie wielen

Bejaarden gaan ons allemaal doodrijden, maar ze houden zichzelf blijkbaar prima in leven achter het stuur. De Duitse politie hield een 81-jarige man aan die al 20 kilometer op drie wielen reed en daar niets merkte.

De Duitse dienders van Rijnland-Palts konden hun ogen waarschijnlijk niet geloven toen ze in de avond van achttien februari op de snelweg een Volkswagen Passat in een vonkenregen zagen rijden. Ze zetten de achtervolging in. Hoewel ze redelijk snel achter de man reden, duurde het nog zo'n drie en een halve kilometer voordat de bejaarde doorhad dat de politie met toeters en bellen achter hem reed. 

Bij navraag waarom de man zonder linker voorwiel reed vertelde hij bloedserieus dat hij het niet opgemerkt had. De politie vermoedt dat het een gevolg is van een ongeluk waar hij waarschijnlijk eerder bij betrokken was. Of hij daar wel iets van gemerkt heeft is niet duidelijk. 

Bij het natrekken van het voertuig en de man werd het er niet beter op voor de 80-plusser. Zijn auto bleek onverzekerd en hijzelf reed zonder geldig rijbewijs. De politie is een onderzoek gestart en heeft de auto in beslag genomen. Toch fijn om te weten dat er weer een bijna blind en vrijwel doof oudje van de weg is gehaald.

Reacties

prototyp 22-02-19 | 20:34

blijft mooi spul zo'n stalen velg.

Wijze uit het Oosten 22-02-19 | 21:04 | 1

Opa rijdt dus zoals de gemiddelde Nederlandse weggebruiker...

warmeballen 23-02-19 | 15:16

Niet alles en iedereen op jezelf betrekken. ;)

Pierre Tombal 24-02-19 | 18:40 | 1

Tja, als je een auto met je pink kan besturen dan kan je wachten op dit soort dingen. Zag zo een paar jaar terug nog een gast op de Brienenoord die pas merkte dat het daar glad was toen zijn schildersbus zich spontaan rechtsaf door de vangrail wilde boren en nog net niet geramd werd door een vrachtwagen.

En wat doof en blind betreft zag ik er afgelopen vrijdag op de A6 nog eentje zijn bus met aanhanger vlak voor een aanstormende ambulance met zwaailicht parkeren. Dat soort figuren wens je dus letterlijk toe dat ze zelf ergens liggen te creperen en die ambulance dan voor hen net te laat aankomt.

Pierre Tombal 24-02-19 | 18:52

PS beide geen bejaarden dus...

Reageer