Autobahn

Het mes erin: Bram Schot gaat €15 miljard besparen bij Audi

Audi staat aan de vooravond van een flinke snij-operatie: het merk met de vier ringen gaat onder leiding van de nieuwe topman Bram Schot flink afslanken. De kernpunten: miljardenbesparingen en een grotere focus op China.

Motoren en managers

Wie naar de cijfers van de afgelopen jaren kijkt, merkt op dat Audi steeds meer achterop begint te raken bij concurrenten BMW en Mercedes. Zowel in omzet, winstmarge als afzet lopen de Ingolstadters uit de pas. De nieuwe topman Bram Schot zal er een flinke kluif aan hebben, maar hij schijnt vol enthousiasme zijn tanden in de materie gezet te hebben. Zoals een leider hoort te doen. In een interview met het Duitse Handelsblatt ontvouwt de geboren Rotterdammer een deel van zijn plannen. 

Het eerste probleem is er eentje waar wel meer grote concerns mee te maken hebben: teveel managers. Schot plant zo'n 10 procent van de managers weg te snijden, en - ja hoor, daar is 'ie - meer vrouwen in het bedrijf te betrekken: "Wir müssen jünger, dynamischer und weiblicher werden“. Ook het motorenaanbod moet gestroomlijnd worden. Eerlijk gezegd leek ons dit al aardig het geval, vooral omdat de vier- en zescilinders al gedeeld worden met de volumemerken van Volkswagen, en de fancy zes- en achtcilinders met de luxemerken. Maar wellicht kan er hier en daar een variant geschrapt worden, of een motor-bakcombinatie. Audi gebruikt momenteel drie verschillende soorten transmissies in zijn modellen: de handmatige, de DSG en de traditionele automaat met koppelomvormer.

'Nachtdienst Ingolstadt weg'

Iets waarover de Nederlandse topman niet spreekt, maar wat wel in de wandelgangen klinkt, is het schrappen van de nachtdienst in Ingolstadt. Tussen 22 en 6 uur zijn hier nu enkele honderden dure werknemers aan de slag, die voor de onorthodoxe uren ook nog eens een vette toeslag beuren. Het lijkt - ook gezien de dalende verkopen - niet meer dan logisch dat deze shift als eerste op het hakblok gaat.

Door een combinatie van omzetstijging en kostenbesparingen moet het bedrijfsresultaat tussen 2018 en 2022 met 15 miljard euro stijgen, maar het volume hoeft niet hard omhoog: de extra inkomsten moeten dus vooral komen van meer inkomsten per verkochte auto. De genoemde 15 miljard is nog eens 5 miljard meer dan Schots voorganger - de in ongenade gevallen Rupert Stadler - voor ogen had. Schot spreekt van een verdere focus op China, Audi's belangrijkste markt. Om op je sterkste markt on top te blijven is inderdaad verstandig, maar het lijkt ons geen slecht idee om eens te kijken naar de VS, waar Audi flink achterloopt op concurrenten BMW en Mercedes. In de VS wordt immers het spul met de hoge marges weggezet. 

Samenvattend: het toekomstige Audi moet slank en rank zijn, en Schot gaat hiervoor zorgen. Over de managers-capaciteiten beschikt hij zeker, en de man komt op ons over als een no-nonsense leider die autoriteit niet schuwt. Maar dat zal u niet verbazen, gezien het feit dat hij het tot bovenaan een groot Duits bedrijf heeft geschopt. Dan moet je kunnen blaffen én bijten.

Reacties

Harry Turtle 21-02-19 | 10:36

En stoppen met dat doorgesnoven tokkie design.
Iedereen met een beetje stijl in z'n donder loopt tegenwoordig met een grote boog om die dingen heen.

Sjaak_Balboni 21-02-19 | 12:01

Misschien kan die bolle rondo ook eens aan zichzelf werken dan. Een slanke organisatie geleid door een Michelin-mannetje is ook geen porem

Johnny66 21-02-19 | 12:47

Audi..... bekommer je om die uitgelabberde motoren met reparatiekosten van veelal 5500 euro . Een begin..... vag rommel.

matatwork 21-02-19 | 13:04

Vroeger was een Audi best een nette auto, tegenwoordig een waggie voor patjepeeërs.

Moltie 21-02-19 | 13:44 | 1

Audi was nu net dat ene Duitse merk waar je wel altijd mee aan kon komen. Zonder dat je voor kamper, souteneur of aannemert werd uitgemaakt. Audi, dat was het Deutsche gevoel voor understatement. Keurig, chique en tijdloos. Denk maar aan de aloude Audi 80. Misstaat nog steeds niet in het straatbeeld. De A6, introductie 2004. Allemaal nette, strakke karren zonder opsmuk en patserig smoelwerk. Met een dashboard zo keurig, zo doelmatig, androgyn bijna. Onaantastbaar in stijl en kwaliteit, daar kon niemand tegenop. Afwerkingskwaliteit tot kunst verheven, een geruststellend gevoel voor detail. Instappen in een Audi betekende het aantrekken van een dure winterjas. Buiten is het guur, maar bekeken vanuit je zachtverlichte kwaliteitshuiskamertje ziet de wereld er een stuk beter uit.

Zo niet het hedendaagse spul uit Ingolstadt. Dreigende koplampen, enorme grilles, velgen en slierten ledlampjes waar je de rijksweg A2 mee kunt verlichten.

Waar ging het mis Herr Audi? Moest u zo nodig mee met BMW? Komt u in de midlife crisis en vindt u het nodig om een matje te laten groeien, leren jasje te kopen en geblondeerde sloeries aan te trekken? Ik vond u zo sympathiek. U was één van mijn beste vrienden, zogezegd. En nu ontdek ik in de kleedkamer dat u een kettinkje draagt, en witte sportsokken. En he, zie ik daar een snorretje ontstaan? Ik ben dus plots teleurgesteld. Van uw voetstuk gevallen, of, zoals moeders het kunnen verwoorden: “ik ben niet boos jongen, alleen verdrietig"

Johnny66 21-02-19 | 17:07

Kwaliteit niet hoor.

Reageer