Autobahn

Tesla pakt Belgen die Model 3-feest verknalden terug

Kent u dat verhaal van die Belgen die Tesla Model 3's gingen leveren in Zeebrugge? Ja, die gingen dus staken en nu leveren ze bijna niets meer. Ha!

Vorige week was het een feest voor Tesla-fans met een Model 3-reservering. Ze konden hun nieuwe elektrobak ophalen, maar bij aankomst bleek de auto helemaal niet klaar te staan. Allemaal de schuld van ICO, het bedrijf dat Tesla inhuurde om de Model 3's in België klaar te stomen voor het vervoer en de uiteindelijke levering. Om die problemen bij volgende leveringen te voorkomen heeft Elon Musk het bedrijf er nu gedeeltelijk uitgeschopt.

Na het bezoek van Elon Musk aan Zeebrugge was de CEO van Tesla niet heel tevreden over de gang van zaken. Om dit verder te stroomlijnen koos Tesla ervoor om het contract met International Car Operators (ICO) in te perken. Het bedrijf mag vanaf nu alleen nog de auto's van de boot rijden, het prepareren van de Tesla's gaat de fabrikant zelf op de afleverlocatie doen. Want als je wil dat er iets gedaan wordt, dan moet je het zelf doen en niet aan Belgen overlaten. Het gevolg is dat een groot deel van de honderd speciaal voor deze taak aangenomen ICO-medewerkers te horen kregen dat ze niet meer hoefden te komen.

Overigens is het in de soep lopen van de levering van de Model 3's niet geheel de schuld van ICO. Een groot deel van de haven lag tijdens de werkzaamheden aan de Tesla's stil vanwege stakingen. De havenmedewerkers wilden graag meer loon dan de aangeboden stijging van 0,8. Ondanks deze overmacht telde de staking toch mee in het besluit van Musk om het contract in te perken. Achteraf was het hele gedoe ongetwijfeld niet nodig geweest als Tesla voor Rotterdam als aankomsthaven had gekozen.

Reacties

Freert Gilders 15-02-19 | 14:59 | 7

Beetje dubbel gevoel bij. Staken wegens slechts 0.8% meer loon heeft tot gevolg dat je werkloos wordt. Aan de andere kant, als je iets regelt en het gebeurt niet, dan volgen maatregelen.

TuurlijkNiet 15-02-19 | 16:09

Hoe lang denk je dat het duurt voordat BMW de stekker eruit trekt als de vakbonden weer gaan staken bij NedCar?

Door al die stakingen heeft NedCar een super slechte onderhandelingspositie ten opzichte van BMW. NedCar kan geen meer geld in rekening brengen als ze een onbetrouwbaar predicaat hebben gekregen van een fabrikant. Vakbonden zijn vaak blind voor zaken welke niet met loon te maken hebben.. Als het contract al wordt verlengt, zal NedCar niet in de positie zijn om met eisen te komen..

Biet 15-02-19 | 16:48

Simpel toch? Gewoon de werknemers laten meeprofiteren van de groei in de economie. Ik zie bij daskapital dar de werkgevers zich erop laten voorstaan dat ze de salarissen met 2,7% laten groeien. Ik vraag me alleen af in welke bedrijfstak dat dan is.

elevator 15-02-19 | 17:25

De werknemer gaat werken om een salaris te krijgen , als een werkgever geen salaris verhoging kan opbrengen dan is dat bedrijf niet goed geleid en moet het failliet gaan .

der Schmutz 15-02-19 | 17:30

@Biet | 15-02-19 | 16:48: eerder simplistisch.
Alsof ieder bedrijf met exact 2,7% groeit...
En dan nog, al zouden ze groeien met 2,7% moeten ze dan 2,7% meer mensen aannemen om 2,7% meer werk te doen, of moeten de medewerker 2,7% harder werken om de 2,7% meerwerk af te krijgen zodat ze de 2,7% meer omzet en 2,7% meer winst samen kunnen delen.

TuurlijkNiet 15-02-19 | 18:24

@elevator | 15-02-19 | 17:25: Je bent zelf degene geweest met het contract heeft getekend. Als jij niet laat opnemen dat je een jaarlijkse inflatie correctie wilt + 1% loonsverhoging dan is dat jouw eigen schuld. Er bestaat ook nog iets als eigen verantwoordelijkheid..

@Biet: Volgens mij zijn het niet de werkgevers geweest welke aangaven dat de salarissen met 2,7% moeten groeien, maar de Nederlandse regering als onderdeel om de BTW verhoging te neutraliseren. Die gooien vervolgens die verhoging direct op het bordje van de werkgever en als die het niet kan betalen, dan zijn de werkgevers ineens de gebeten hond.

W_F 15-02-19 | 19:44

Met twee dagen per jaar staken loop je ook precies 0,8% aan wel mis.

issieookweer 16-02-19 | 21:21

@elevator | 15-02-19 | 17:25: Zeer beperkt simplistisch denken, waarschijnlijk veroorzaakt door een star prolitaire visie.

Reageer