Autobahn

Private leaseregistraties naar nieuw record

De private leaseconstructie is onverminderd aan een opmars bezig. Sinds de start van de registraties in 2013 steeg het aantal contracten met een factor 18. Inmiddels financieren 150.000 Nederlandse particulieren 'hun' auto met een maandbedrag.

Met private lease heb je voor een vast maandbedrag een auto voor de deur, waarvan alle kosten behalve de brandstof afgedekt zijn. Je kiest een jaarkilometrage, een looptijd van je contract, en klaar is kees. Onderhoud wordt gedaan, maar dan wel het reguliere onderhoud: als u elke 10.000 km voor nieuwe banden komt, mag u het zelf betalen.

Enfin, aan het einde van 2018 telde Nederland 150.000 private leaseregistraties, zo laat de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen weten. Hun leden zijn goed voor meer dan 90% van alle registraties. Private lease staat bekend om de zeer simpele goedkope A-segmentertjes (Aygo, Citigo, i10, dat spul), dat voor maandprijzen van krap 200 euro aangeboden wordt, maar de laatste tijd neemt ook het aandeel van grotere auto's toe. Het aanbod bij de maatschappijen groeit, waarbij nu ook elektrische auto's te private leasen zijn. Dit is financieel weer aantrekkelijk vanwege relatief lage 'brandstof'kosten, maar tegelijkertijd niet voor iedereen weggelegd. In onderstaande grafiek ziet u de ontwikkeling van private lease in Nederland.

Eind 2017 werd de mijlpaal van 100.000 registraties bereikt, of we dit jaar de 200.000 gaan aantikken durven we niet te zeggen. Dat zou een pure gok zijn. Mensen die private lease overwegen doen er wel goed aan zich in de voorwaarden te verdiepen: hoeveel bedraagt uw eigen risico bij schade, wat zijn de kosten als het vastgelegde kilometrage overschreden wordt, en wat zijn bijkomende kosten? U wilt doorgaans bijvoorbeeld ook een setje winterrubber bij uw auto, wat deze weer enkele tientjes per maand duurder maakt, om maar een voorbeeld te noemen.

Ook is het private leasen van een auto door de registratie bij het BKR negatief van invloed op de hoogte van een hypotheek, als u deze wilt afsluiten. Daarnaast: een contract is een contract, dus ongeacht de omstandigheden moet er elke maand boter bij de vis. De andere kant van de medaille is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over afschrijving, verzekering, onderhoud, de hele rataplan. Vooral voor mensen die per jaar niet veel rijden (en dat doen particulieren doorgaans niet: volgens het CBS 11.600 kilometer) kan private lease een aantrekkelijk alternatief voor eigendom zijn.

Reacties

De gelaarsde kat 15-02-19 | 09:26

(private) lease is niets anders dan een vorm van duur krediet. Het gemene zit zoals altijd in de kleine lettertjes. Bijvoorbeeld: voor minder kilometers dan de overeengekomen 10.000 per jaar krijg je 3 cent terug; voor meerkilometers moet je 13 cent bijbetalen.

Johnny66 15-02-19 | 09:31

Ook kleine lettertjes zijn te lezen , desnoods met een bril . Mensen hebben geen cash voor een auto .

Turk in Jurk 15-02-19 | 09:43

Inderdaad. En het zijn toch vaak de types die geen goede reden hebben. Laatst een collega, ik weet dat ze samen niet breed hebben maar wel wordt een een Tiguan geleased voor 550 euro per maand. Puur omdat ze perse een nieuwe auto willen rijden. Het is gewoon geld weggooien bij een hoop gezinnen en achteraf maar klagen dat ze niks overhouden.

joran v d s 15-02-19 | 09:55

@ de gelaarsde kat,, Daarom bestaat tellerstand terugdraaien toch?

Koning Willy 15-02-19 | 11:53 | 1

De leasers zijn de mensen die vroeger een lening afsloten bij DSB of de dealer. Private l ease is per maand goedkoper maar je krijgt ook minder. Mensen die geen nieuwe auto kunnen betalen maar dat wel willen.

Johnny66 15-02-19 | 19:23

70 procent van de mensen leent voor een auto .

HaramSterdam 15-02-19 | 11:55 | 1

Ik private lease ook en dat heeft niets te maken met dat ik geen auto kan betalen.
Het is puur het gemak van weten waar je aan toe bent. Maar inderdaad goed de kleine lettertjes lezen.
Ik ga hem toevallig binnenkort overnemen van de leasemaatschappij (nieuw huis en ja je kan ineens 50k minder lenen) maar als ik dezelfde auto 3 jaar gelden nieuw had gekocht had dit mij in totaal 7k meer gekost aan aanschaf en bijkomende kosten dan wat ik nu betaal aan overnamekosten + het leasetarief wat ik over die 3 jaar heb betaald.... Mooi de kop eraf gereden dus :)

Techtalent 15-02-19 | 14:30

Das mooi. Het leasebedrijf heeft dus verlies gedraait op de auto?

doppie85 15-02-19 | 17:05

Liever gelast dan geleased.

Reageer