Autobahn

Max Verstappen kende probleemloos debuut met nieuwe RB15

Gisteren presenteerde Aston Martin Red Bull Racing zijn nieuwe RB15 op Silverstone. Max Verstappen maakte meteen van de gelegenheid gebruik om 30 rondjes te rijden, en deelt nu zijn bevindingen.

Wanneer je als team een nieuwe auto op een circuit lanceert, dan maak je er meteen een promo-event van, dat mooie videobeelden en PR-plaatjes oplevert. Als team ben je wel gebonden aan strenge regels: zo'n event moet in principe in Europa plaatsvinden, en er mag maximaal 100 kilometer afgelegd worden. Om deze reden deed Max zijn rondjes gisteren op de korte versie van Silverstone, maar kon hij wel proeven aan hoe de auto buiten de testbank werkt. 

Vanzelfsprekend is Max zeer positief. Op Verstappen.nl laat hij optekenen: “De auto ziet er cool uit. De livery is erg mooi, ondanks dat die alleen vandaag gebruikt is. Ik stond te popelen om in de auto te springen en meteen toen we aan de slag gingen, voelde het goed. We kenden geen problemen, dus daar ben ik blij mee. Natuurlijk was het een filmdag, dus je bent beperkt in hetgeen je kunt doen, maar het is erg belangrijk om zo’n dag als vandaag te hebben voor je aan de officiële testdagen begint. Je krijgt een eerste indruk en kunt checken of er kleine problemen zijn met de auto of de motor. Gelukkig hadden we die niet en het is erg positief dat we deze kans hadden. Nu kunnen we gedegen gaan testen, om meer te leren en om de auto en de motor beter te begrijpen. Tot dusverre, gaat het goed.”

Gisteren kregen we al zeer positieve taal van het team te horen, waardoor we meteen hardop dromen over een auto die zich ein-de-lijk, na vele jaren, echt kan meten met Mercedes en Ferrari (dat morgen de nieuwe bolide presenteert). Hoewel die teams in de winter ook niet op hun handen hebben gezeten natuurlijk. In de video hieronder ziet u sfeerbeelden vanaf Silverstone, waarop ook duidelijk de verticale lampjes in de achtervleugel te zien zijn, een van de regelwijzigingen voor 2019:

Reacties

rolandet 14-02-19 | 11:26

mooie plaatjes ja :)

WatMoetJeNu 14-02-19 | 11:31 | 1

Het praatje wat hij geeft was eigenlijk nog het minst belangrijk. Max zal duidelijke instructies hebben ontvangen dat hij voorlopig de RBR/Honda hype moet ondersteunen en dus positief moet praten.
Belangrijker was de grote lach waarmee hij op beeld verscheen en de vrolijke twinkeling in zijn ogen. Natuurlijk is hij blij dat hij weer in de auto mag stappen, maar als de ervaring tegen zou vallen, dan zou de blik op zijn gezicht toch wel iets anders zijn (tenzij Max in de winterstop hele intensieve acteerlessen heft gevolgd.

Lijkt me leuk om met deze jongeman te pokeren......

Satria 14-02-19 | 11:47

dan zal hij achteraf ook wel een twinkeling hebben....

Reageer