Autobahn

Plukze: Renault ontneemt Carlos Ghosn vele miljoenen aan bonussen

Pinda's rijgen voor Carlos Ghosn, anders komt hij de winter niet door. Het bestuur van Renault heeft besloten miljoenen aan boniiii niet uit te keren.

Bovenstaand ziet u de betekenis van 'een zijn brood --> ander zijn dood'. De baasjes zijn blij want Carlos Ghosn is weg en komt nooit meer terug. Hoewel de zakenwereld dikwijls (en niet onterecht) op het schild wordt gehesen als inspiratie voor ons allen, is eens te meer duidelijk dat recht, rechtlijnigheid en keiharde knaken slecht samengaan. Carlos Ghosn is nog niet eens veroordeeld, maar hij is nu al achterlijk veel miljoenen kwijt. De rechtspraak afwachten is voor das Pöbel, zo redeneert ook Renault.

Hier, een communiqué van de Franse automotieve inquisitie: 'Following the resignation of Mr. Carlos Ghosn from the offices of Chairman of the Board of Directors and Chief Executive Officer on 24th January 2019, the Board unanimously decided, at its meeting of 13th February 2019, to waive Mr. Ghosn’s non-compete commitment and, consequently, not to pay the corresponding compensation equal to two years fixed and variable compensation.'

Wat staat hier nu eigenlijk? Nou, het nieuws is voor meneer Ghosn veel slechter dan deze corporate hertaling van een doodskus doet vermoeden. In de eerste plaats is Ghosn zijn bonussen in voornoemde periode kwijt. Dat komt neer op een aderlating van ruim €25 miljoen. In de tweede plaats is de Franse staat ook aandeelhouder in Renault, wat indiceert dat de Fransen - vanwege de unanimiteit van de beslissing - Ghosn eveneens laten vallen. De man heeft geen vrienden meer, ondanks dat hij en ce moment nergens voor is veroordeeld. Zo is natuur.